Saltar al contenido

Kan du spela multiplayer-spel på Nintendo Switch Lite?

24 de junio de 2021
nintendo switch vs nintendo switch lite featured a85a769096c649239d5a93e0b81ff7f1

Kan du spela tvåspelarspel på Nintendo Switch Lite? Kort sagt, ja. Du kan också spela ett antal tre och fyra spelare Nintendo Switch multiplayer-titlar förutom större online-matcher, men det beror på vilka spellägen videospelet stöder och hur många kontroller du har tillgängliga. Både lokal och online multiplayer stöds på Nintendo Switch Lite-konsolen. Den här artikeln gäller endast Nintendo Switch Lite-modellen, som är ett billigare alternativ till Nintendo Switch-konsolen.

Hur man spelar flera spel på Nintendo Switch Lite

Det finns många fördelar och nackdelar med att äga en Nintendo Switch Lite-konsol. Även om det är betydligt billigare än Nintendo Switch och har ett antal roliga modeller, saknar det stöd för Dock-tillbehöret och kan därför inte spelas på en TV. Nintendo Switch Lite saknar också stöd för bordsläge. Listan över spellägen som stöds för varje titel finns på baksidan av Nintendo Switch-spelfodral och på produktsidorna på den officiella Nintendo-webbplatsen och Nintendo eShop. Dessa begränsningar begränsar tyvärr antalet multiplayer-videospel som kan spelas på Nintendo Switch Lite och hur de spelas. Den goda nyheten är dock att alla multiplayer-spel som stöder handhållet läge fortfarande kan spelas på Nintendo Switch Lite och antalet sådana spel är ganska stort. Till att börja med kan de flesta online-spel för flera spelare spelas på Nintendo Switch Lite eftersom de vanligtvis bara kräver att varje spelare har sin egen skärm eller konsol ändå. Många lokala multiplayer-titlar kan också spelas på Nintendo Switch Lite men det krävs köp av en ny controller för varje ytterligare spelare, till skillnad från Nintendo Switch-konsolen, är Joy-Con-kontrollerna på Lite inbyggda i enheten och kan inte tas bort.

Förstå kraven på Nintendo Switch Lite för flera spelare

Nintendo Switch-videospelmärkningen kan vara lite skrämmande först men det är faktiskt ganska enkelt när du vet vad du ska se upp för. Här är ett exempel på information om spelet som hämtats från Animal Crossing: New Horizons produktsida. Samma information finns också på butikssidan i Nintendo eShop.

Först är det Spellägen som stöds. Detta visar olika Nintendo Switch-konfigurationer som ett spel stöder. Den första ikonen representerar TV-läge som aktiveras via Dock, den andra är för tabelläge, och den tredje är handhållet läge. Nintendo Switch Lite stöder endast handhållet läge. Kan du spela Animal Crossing på Nintendo Switch Lite? Ikonen för handhållet läge visas här så svaret är ett definitivt ja. Under stödda spellägen finns en mängd alternativ för flera spelare och antalet spelare som stöds. Den första avser antalet personer som kan spela multiplayer samtidigt på samma Nintendo Switch-skärm. I det här fallet stöder spelet upp till fyra spelare samtidigt på en enda Nintendo Switch Lite-konsol. Kom ihåg att du behöver ytterligare tre Joy-Con-kontroller för de tre ytterligare spelarna i detta multiplayer-läge.

Antal spelare (lokal trådlös) hänvisar till lokala multiplayer-spel där varje spelare har sin egen Nintendo Switch-konsol och spelar på samma fysiska plats. Här kan upp till åtta spelare med egna Switch-konsoler, Lite eller vanliga modeller, spela tillsammans lokalt.

Antal spelare (online), som du kanske har gissat, hänvisar till online multiplayer-spel. Vissa Nintendo Switch-titlar, till exempel Fortnite, kan stödja online-matcher med upp till 100 andra spelare men den här listan säger oss det Animal Crossing: New Horizons stöder endast onlinespel med upp till åtta spelare. Nintendo Switch Lite multiplayer-spel är helt möjligt. Funktionen stöds av de allra flesta Switch-videospel, men spelare kan ha mindre alternativ när det gäller hur de spelar. Om du är osäker, kontrollera baksidan av rutan eller spelets produktsida för att se till vilka alternativ som är tillgängliga för dig.