Saltar al contenido

Kan du spela Netflix på en Chromebook?

28 de julio de 2021
150337552 56a400ed5f9b58b7d0d4e625

Tidiga Chromebooks hade problem med att köra Netflix, men det problemet har länge lösts. De nyare Chromebook-bärbara datorerna kör Googles Chrome OS istället för Windows eller macOS, och de har inga problem med att streama Netflix från internet. Om Netflix inte fungerar på din Chromebook kan din Chromebook behöva uppdateras.

Vilka Chromebooks påverkades?

Tidigt i Chromebooks historia var en brist i både pilotprogrammet och den första sommaren 2011 att folk inte kunde komma åt Netflix, den populära filmströmningsappen. Google löste snabbt problemet. Chromebooks fungerar bäst när de är anslutna till internet, och de flesta av deras dokument och applikationer är molnbaserade. De är lätta att använda, har virusskydd och uppdateras automatiskt.

Hur man uppdaterar tidiga Chromebooks

Om din Chromebook är av den tidiga generationen och inte kan spela Netflix, installera en uppdatering. Så här uppdaterar du din Chromebook:

  1. Välj skiftnyckel ikon högst upp på skärmen.

  2. Välj Om Google Chrome.

  3. Välj Sök efter uppdateringar.

  4. Ladda ner alla tillgängliga uppdateringar.

Efter att du har uppdaterat Chrome är det lika enkelt att spela Netflix-filmer som att logga in på ditt Netflix-konto och streama dem precis som på någon annan enhet. En Netflix-prenumeration krävs.

Om Chrome OS

Operativsystemet Chrome OS designades av Google och lanserades 2011. Användargränssnittet är Googles Chrome-webbläsare. De flesta applikationer som körs på Chrome OS finns i molnet. Chrome OS är lämpligt för personer som tillbringar större delen av sin tid på webben och använder webbapplikationer. Om du har specifika datorprogram som du inte kan leva utan måste du hitta liknande webbapplikationer eller hålla dig borta från Chrome OS. Chrome OS är byggt för att fungera uteslutande med webbapplikationer. Det kan hända att det kan vara en utmaning att arbeta enbart i Chrome-webbläsaren. Prova det i några dagar utan att öppna några lokala program på din bärbara dator för att vänja dig Chrome.