Saltar al contenido

Kan jag spela Nintendo 3DS-spel på Wii U?

15 de julio de 2021
Nintendo 3ds 2962829ce6314c1aa080953817f7b101

Sättet Nintendo namnger sina spelkonsoler har orsakat viss förvirring över vilka spel som är kompatibla med vilka system. Även om det inte är möjligt att spela Nintendo 3DS-spel på Wii U, finns det ett sätt att spela 3DS-spel på din dator med en emulator.

Är Nintendo 3DS och Wii U kompatibla?

Både Wii U och Nintendo 3DS kan spela spel från andra system, men de kan inte spela varandras spel. Wii U kan spela original Wii-skivor samt spel från flera retro-system via Wii U Virtual Console. Nintendo 3DS kan spela Nintendo DS-spelkort, och den kan ladda ner Game Boy och NES-spel via Nintendo 3DS Virtual Console. Du kan använda samma Nintendo Network ID på Wii U och Nintendo 3DS. Din Nintendo-poängsaldo kan också delas mellan dem. Du kan dock inte spela spel som du har laddat ner för en enhet på den andra. Därför, om du ville spela originalet Super Mario bröderna. på båda systemen måste du köpa spelet två gånger. Nya 3DS XL är en nyare modell av 3DS som spelar samma spel plus några exklusiva titlar. Med den nya 3DS är det också möjligt att ladda ner och spela handhållna versioner av SNES-spel som Legenden om Zelda: Länk till det förflutna. Nintendo 2DS och New 2DS är desamma som deras 3DS-motsvarigheter utan 3D-effekten. Varje uppsättning system kan spela samma spel.

Så här emulerar du 3DS-spel på din dator

Även om Wii U inte kan spela 3DS-spel kan din dator med hjälp av en emulator och ROM-skivor. Citra är till exempel en öppen källkodsemulator för Nintendo 3DS som fungerar på Windows-, Linux- och macOS-datorer. Programmet kan öppna 3DS-körbara filer som 3DS-, 3DSX-, ELF-, AXF-, CCI-, CXI- och APP-filer. TronDS är ett annat alternativ för att spela 3DS-spel på din dator. Emulatorer kommer vanligtvis inte med några spel, så du måste först ladda ner ROM-skivor för de spel du vill spela. Det finns gott om platser där du kan hitta gratis ROM på nätet, men säkerheten och lagligheten hos sådana källor är tveksam. När du har de ROM-skivor du vill köra din emulator och öppna ROM-filen för att börja spela 3DS-spel på din dator. Nedladdning av ROM-skivor med spel som du inte redan äger är emot lagen. Var försiktig när du laddar ner filer från webben.