Saltar al contenido

Kan Nintendo 3DS spela DS-spel?

23 de julio de 2021
3ds play ds games 1126259 949c416d443b4f6ba7bb51be80471229

Om du köpte en Nintendo 3DS för att ersätta din Nintendo DS kommer du gärna att höra att 3DS är bakåtkompatibel med nästan alla spel i DS-katalogen. Men så trevligt som det kan vara att spela Nintendo DS-spel på en enhet som är så kraftfull som 3DS, finns det några saker som du kommer att sakna. En funktion som till exempel fungerar är Wi-Fi. Om DS-spelet stöder det kan du använda din Nintendo 3DS för att ansluta till andra spelare oavsett vilken enhet de använder för att spela – vare sig det är en DS, 3DS, DSi XL, etc.

Hur man spelar Nintendo DS-spel på en 3DS

Processen fungerar inte annorlunda än att spela på en DS. Du behöver inte aktivera en speciell inställning eller uppdatera din enhet för att spela äldre DS-titlar på din 3DS.

 1. Anslut ditt Nintendo DS-spel till 3DS-kassettplatsen.

 2. Välj ikonen för spelkassetter från den nedre menyn på din 3DS och spelet laddas.

Hur man spelar ett Nintendo DS-spel i sin naturliga upplösning på en 3DS

Nintendo 3DS använder en högre skärmupplösning än Nintendo DS. Som ett resultat kommer alla Nintendo DS-spel som du spelar på 3DS att se lite utsträckta och suddiga ut. Det är dock möjligt att starta upp dina Nintendo DS-spel i sin ursprungliga upplösning:

 1. Innan du väljer Nintendo DS-spelet från den nedre menyn, håll antingen Start eller Välj knapp.

 2. Välj ikonen för spelkassetten, men håll ned knappen.

 3. Om spelet startar med en lägre upplösning än normalt för 3DS-spel har du gjort det korrekt och du kan släppa knappen.

Problem med att spela Nintendo DS-spel på 3DS

Det finns några andra försiktighetsåtgärder när du spelar DS-spel på 3DS:

 • DS- och DSi-spel visas inte i 3D på en Nintendo 3DS. Medan 3DS stöder 3D-spel, är det bara sant för 3DS-spel specifikt. Att spela ett icke-3D DS-spel betyder inte att det kommer att «konverteras» till ett 3D-spel.
 • Du kan inte komma åt Hem menyn när du spelar Nintendo DS-spel på 3DS.
 • Din 3DS kan inte komma åt funktioner eller använda tillbehör som har tillgång till Game Boy Advance-spelautomaten på Nintendo DS (kortplats 2).
 • DS-spel är inte kompatibla med SpotPass eller StreetPass.
 • Några DS-spel krävde användning av AGB-kortplatsen. Dessa spel är inte kompatibla med 3DS.
 • Om ett Nintendo DSi-spel köptes utanför PAL-regionen och 3DS köpt från PAL-regionen, kanske spelet inte fungerar som det ska.