Saltar al contenido

Lär dig hur du skapar ett Yahoo Mail-konto

17 de julio de 2021
001 create yahoo email account 1174443 5be22e1dc9e77c0051b60879

Vad du ska veta

 • Gå till Yahoo-registreringssidan. Fyll i formuläret och välj ett användarnamn. Ställ in tvåfaktorautentisering och fortsätt sedan till ditt nya konto.
 • iPhone-användare kan ansluta till Yahoo Mail från iOS Mail-appen.
 • På samma sätt kan Android-användare hantera sitt Yahoo-konto från en tredjepartsapp med rätt IMAP- och SMTP-serverinställningar.

Varje Yahoo Mail-konto levereras med en kalender, anteckningsblock, adressbok, 1 TB lagringsutrymme online och kan användas för att hantera andra e-postkonton, till exempel Gmail och Outlook, samt konfigurera autosvar. I den här artikeln visar vi dig hur du skapar ett nytt Yahoo Mail-konto.

Steg för Yahoo Mail nya konto

Det bästa sättet att skapa ett nytt Yahoo-konto är via skrivbordswebbplatsen:

 1. Besök Yahoo-registreringssidan.

 2. Fyll i formuläret med ditt för- och efternamn, användarnamnet du vill använda för din nya Yahoo-e-postadress, ett lösenord, ditt telefonnummer, födelsedatum och eventuellt ditt kön.

  Skapa ett starkt lösenord för att hindra någon från att gissa det. Om det är för svårt för dig att komma ihåg, lagra det i en lösenordshanterare. Ditt telefonnummer används för kontoåterställning. Skaffa ett virtuellt telefonnummer om du inte vill använda din riktiga.

 3. Klick Fortsätta.

 4. Välj antingen SMSa mig en kontonyckel eller Ring mig med en verifieringskod för att bekräfta att du äger den telefon som är associerad med det telefonnumret.

  Skärmdump av Yahoo Mail-registreringsskärmen för telefonverifiering

 5. Ange nyckeln för att verifiera att du har åtkomst till den telefonen och välj sedan Kontrollera.

  Skärmdump av nyckelsteget för Yahoo Mail-registreringsskärmen

 6. Välj Fortsätta.

  Skärmdump av det sista steget i installationsprocessen för Yahoo Mail

 7. Du omdirigeras till Yahoo-hemsidan. För att komma åt Yahoo Mail, välj Post (finns i det övre högra hörnet på sidan) eller gå till mail.yahoo.com.

Hur man skickar e-post från Yahoo Mail

För att skicka ett e-postmeddelande från Yahoo Mail, välj Komponera för att växla till ett läge där du kan ange ett mottagar-, ämne- och kroppsmeddelande. Om någon skickade ett e-postmeddelande till dig i Yahoo Mail klickar du på meddelandet och använder pilarna högst upp i e-postmeddelandet för att svara, svara alla eller vidarebefordra det.

Hur får jag Yahoo Mail på din telefon

Yahoo Mail fungerar inte bara från en bärbar dator eller stationär dator. Du kan läsa dina Yahoo-e-postmeddelanden från en mobil enhet, oavsett om det är en surfplatta eller telefon. Ladda ner specifika appar för att ta emot e-post eller använd lager-e-postappen på din enhet. Till exempel kan iPhone-användare ansluta till Yahoo Mail från Mail-appen utan att behöva ladda ner en annan app. Detsamma gäller för Android-användare som ställer in rätt Yahoo Mail IMAP- och SMTP-serverinställningar. Det finns dock också en Yahoo Mail-app som låter dig logga in med ditt Yahoo-användarnamn och lösenord utan att ange några serverinställningar. Hämta Yahoo Mail-appen för iOS från App Store och för Android från Google Play.