Saltar al contenido

Meddelar Instagram dig om skärmdumpar tagna av någon annan?

20 de junio de 2021
instagram notifications about screenshots 4177912 accadc0f33784b1599e9a7a3f981fc0f

Med så mycket bra innehåll som delas på Instagram är det frestande att vilja ta skärmdumpar (eller skärminspelningar) av det du ser. Men kommer den användaren att veta att du tagit en skärmdump av deras inlägg? Och kommer du att veta om någon tog en skärmdump av dig? I de flesta situationer vet inte den andra personen att du har tagit en skärmdump av en bild, ett meddelande eller något annat som de har delat. Det finns ett scenario där användarna får en skärmdumpavisering, dock som vi förklarar nedan.

Skickar Instagram meddelanden för skärmdumpar av foto- eller videoposter?

Vanliga foto- och videoinlägg som visas i hemflödet, i användarprofiler eller på fliken Utforska är säkra från skärmdumpaviseringar. Detsamma gäller för skärminspelningar – om du väljer att spela in enhetens skärm medan någon annans videopost spelas. Ett alternativ till att ta en skärmdump av inlägg är att använda Instagrams inbyggda bokmärkesfunktion för att spara bilder. Det låter dig samla inlägg individuella inlägg och se dem senare (utan att den ursprungliga affischen någonsin meddelats). Klicka bara på bokmärke ikonen under alla inlägg för att spara den. Du kan se alla dina sparade inlägg genom att navigera till din profil och trycka på Sparad. Om originalbilden raderas misslyckas dock ditt bokmärke.

Skickar Instagram meddelanden för skärmdumpar av berättelser?

Instagram tillbringade några månader på att testa en funktion där användare kunde se vem som tog skärmdumpar av sina berättelser, men den funktionen har sedan dess gått i pension. Funktionen märktes i februari 2018. I juni var den borta. Sedan dess har Instagram-användare kunnat fritt skärmdumpa eller skärmdrabba andra användares berättelser utan att de får besked om det. Det finns ingen garanti för att Instagram är klar med berättelser om skärmdumpar om historia för gott. Det finns alltid möjlighet att testet kan återupptas när som helst utan att du ens vet det.

Skickar Instagram aviseringar för skärmdumpar av direktmeddelanden?

Ett försvinnande foto- eller videomeddelande är ett som du tar med kameran via Instagram-appen och sedan skickar det som ett direktmeddelande till en grupp eller individ. Enligt Instagrams hjälpavsnitt visas skärmdumpaviseringar om någon av dina mottagare bestämmer sig för att ta en skärmdump av den. Du är säker om du skickar något annat via direktmeddelande. Skärmdumpar av andra typer av icke-försvinnande innehåll som har skickats i direktmeddelanden (som inlägg från feeds, text eller hashtags) kommer inte att resultera i en avisering.

Skickar Instagram meddelanden för skärmdumpar av användarprofiler?

Precis som enskilda foto- och videoinlägg är du säker på att skärmdumpa någon annans profil utan att de någonsin vet om det. Detta kan vara till hjälp särskilt om du snabbt vill spara deras webbplats eller kontaktinformation som visas i deras bio utan att behöva följa dem. Om du är orolig för att människor tar skärmdumpar av ditt Instagram-innehåll kan du överväga att göra din profil privat. Dina befintliga följare och eventuella efterfrågningsförfrågningar som du godkänner kan fortfarande ta skärmdumpar, men icke-följare kommer inte att kunna se något annat än din profilbild och ditt namn, vilket hindrar dem från att komma åt och därmed skärmdumpa några av dina inlägg, berättelser eller bioinformation.

Se upp för appar från tredje part som påstår sig meddela dig om Instagram-skärmdumpar

Alla appar från tredje part som hävdar att du skickar meddelanden om skärmdumpar är förmodligen extremt föråldrade eller totalt bluff. Instagram sätter strikta begränsningar för vad tredjepartsappar gör via Instagram API av sekretess- och säkerhetsskäl, vilket innebär att ingen app du installerar kan berätta vem som tar skärmdumpar av ditt innehåll. Om du stöter på en app som hävdar att du kan berätta vem som tar skärmdumpar av ditt innehåll, avstå från att installera det. Om det är en skadlig app kan du sluta kompromissa med ditt Instagram-konto eller infektera din enhet med virus. Om du redan har installerat en tredjepartsapp som hävdade att du fick meddelanden om skärmdump på Instagram och gav dina kontouppgifter till den, avinstallerar du appen omedelbart från din iOS- eller Android-enhet. Ändra sedan ditt Instagram-lösenord bara för att vara säker. Om du har en Android kan du också överväga att installera en antivirusapp.