Saltar al contenido

Mubi: Vad det är och hur man ser det

1 de agosto de 2021
glenn carstens peters EOQhsfFBhRk unsplash 9037641a34ff4cf5a0405f0e7bb84720

Mubi är en prenumerationsbaserad streamingtjänst som fokuserar på 30 funktionstitlar åt gången. Även om det kanske låter tråkigt till en början, är det som gör det intressant att en titel läggs till och en annan tas bort varje dag. Om du har klippt sladden och älskar friheten (och besparingarna) för strömmande innehåll men tycker att du är trött på att bläddra igenom samma gamla innehåll på Netflix, Prime Video eller Hulu kan de handplockade filmerna som erbjuds på Mubi vara bara biljetten .

Vad är Mubi?

Mubi kallar sig själv för en streamingtjänst, en curator för videoinnehåll, ett förlag, en distributör och en biografälskare. Varje dag introducerar Mubi en ny film för dagen. Samtidigt tar det bort en. Det finns alltid 30 kuraterade filmer för prenumeranter att titta på, inklusive kultklassiker, boxhits, festivalfavoriter och mer.

I samlingen av 30 filmer finns mindre curations, till exempel filmfestivalens spotlights eller filmskaparintervjuer samt dubbla funktioner. Låt dig dock inte avskräcks av siffran 30. Även om detta är antalet specialplockade titlar, har Mubi också en databas med 150 000 filmer att välja mellan. Även om många av de tillgängliga titlarna är äldre filmer, finns det också färska nya filmer. I synnerhet söker Mubi spännande oberoende titlar via en rad filmfestivaler. Dessutom är «Notebook» Mubis dagliga onlinepublikation. I zine ingår allt från festivalbevakning till vanliga spalter till nyheter och intervjuer.

Hur du kan titta på Mubi

Du kan strömma filmer från Mubi på din mobila enhet med antingen iOS- eller Android -appen. Med mobilapparna har du möjlighet att ladda ner filmer i HD och titta offline. Du får också aviseringar om «Dagens film». Du kan titta på Mubi på upp till fem enheter och streama på upp till två skärmar samtidigt. Mubi är tillgängligt på många strömmande enheter, inklusive följande:

 • Apple TV
 • Chromecast
 • Amazon Fire TV
 • Roku
 • Äpple
 • Android
 • Amazon -kanaler

Mubi är också tillgängligt på Mac och PC med följande webbläsare:

 • Safari
 • Krom
 • Firefox
 • Internet Explorer 11
 • Microsoft Edge

Även om du tillfälligt kan ladda ner filmer för visning offline med antingen iOS- eller Android -appen, kan du för närvarande inte ladda ner dem till din dator. Smart-TV och Blu-ray-spelare av följande märken stöds också:

 • Sony
 • Samsung
 • AndroidTV
 • LG

Med iOS -appen kan du strömma filmer till fjärde generationens Apple -TV med AirPlay, och med Android -appen kan du strömma filmer via Chromecast till andra tv -apparater.

Tillgängliga Mubi -planer

Mubi erbjuder ett gratis grundmedlemskap samt ett premiummedlemskap. Med Basic-medlemskapet har du tillgång till databasen på 150 000 filmer. Du kan betygsätta och granska filmerna i databasen, skapa dina egna filmlistor, diskutera filmrecensioner med andra användare och få tillgång till fördjupat innehåll om filmerna i databasen. Dessutom kan du läsa Notebook, Mubis dagliga filmpublikation. Premiummedlemskapet är $ 10,99 i månaden eller $ 95,88 per år. Med det får du tillgång till alla fördelar med ett Basic -medlemskap samt följande:

 • Se filmer från den dynamiska samlingen med 30 titlar
 • Få tillgång till alla Mubi -specialerbjudanden
 • Få tillgång till alla exklusiva filmer
 • Ladda ner filmer på mobilappar
 • Åtkomst till uthyrning hittas inte på andra plattformar
 • Titta på olika samlingar av kurerade filmer om du använder Mubi utomlands

Tillsammans med stora kredit- och betalkort accepterar Mubi PayPal. Du kan när som helst ändra eller säga upp ditt medlemskap i dina prenumerationsinställningar. Dessutom finns det ett 7-dagars gratis provmedlemskap.

Hur man registrerar sig för Mubi

Oavsett om du bestämmer dig för att strömma med ett gratis konto eller vill komma åt ett betalt konto måste du skapa ett konto. När du registrerar dig för den kostnadsfria versionen av Mubi får du tillgång till den 7-dagars gratis provversionen. Efter provperioden kan du gå till dina kontoinställningar och välja Ändra plan och välj grundplanen eller avbryt din prenumeration om du bestämmer dig för att Mubi inte är rätt för dina streamingbehov.

 1. Gå till Mubi -medlemssidan och välj Välj en plan knapp.

  Skärmdump av sidan Mubi -medlemskap

 2. Välj Påbörja gratis provperiod knapp.

  Skärmdump av Start Free Trial i Mubi

 3. Ange din e -postadress och ett lösenord eller välj Fortsätt med Facebook knapp.

  Skärmdump av e -post och lösenordssida på Mubi -registrering

 4. Ange dina kreditkortsuppgifter eller välj Betala med PayPal, varefter du kommer att bli ombedd att logga in på ditt PayPal -konto och bekräfta prenumerationsköpet. Kom ihåg att du inte kommer att faktureras förrän din kostnadsfria provperiod är över.

  Skärmdump av betalningsinformation i Mubi -registreringsprocessen

 5. Välj Börja titta när din prenumeration är bekräftad och klar.

  Skärmdump av prenumerationsbekräftelse i Mubi -registreringsprocessen

Hur man tittar på filmer på Mubi

När ditt konto har konfigurerats kan du börja strömma filmer direkt.

 1. Gå till Mubi.com och välj Nu visas. Alternativt kan du ladda ner Mubi -mobilappen och öppna den eller lägg till Mubi -appen eller kanalen på din strömningsenhet och få tillgång till den.

  Startskärmen på Mubi.com med Nu visas markerad

 2. Välj Mer information på en titel för att läsa en sammanfattning, recension och detaljer, inklusive priser och festivaler, cast, relaterade titlar och mer.

  Skärmdump av filmdetaljer på Mubi

 3. När du är redo att börja titta på en film väljer du Spela knappen på miniatyrbilden av filmen du vill titta på. Filmen öppnas och börjar spelas i det aktuella fönstret om du använder en webbläsare eller på skärmen på den enhet du använder för närvarande.

  Mubis webbplats med uppspelningsknappar på filmminiatyrer

 4. Du kan använda alternativen på skärmen för att pausa, spola tillbaka, aktivera undertexter eller gå tillbaka och hitta en annan film att strömma.

  Skärmdump av filmen på Mubi i webbläsaren

Avbryt ett Mubi -medlemskap

Om du bestämmer dig för att Mubi inte passar dig kan du när som helst säga upp din prenumeration.

 1. Logga in på ditt Mubi -konto och gå till Mubi -prenumerationssidan.

  Mubis webbplats med prenumeration vald

 2. Välj Avsluta prenumeration på botten av sidan. En «Innan du går» -sida öppnas.

  Mubi -prenumerationsskärmen med Avbryt prenumeration vald

 3. Rulla ner till botten av sidan och välj Avsluta prenumeration.

  Skärmdump av Avbryt prenumeration

 4. En «Specialerbjudande» -sida kan komma att öppnas vid denna tidpunkt. Om så är fallet, och om du fortfarande vill avbryta, välj Avsluta prenumeration.

  Skärmdump av Avbryt prenumeration

 5. Ange din anledning till att du avslutar prenumerationen och välj Bekräfta för att slutföra avbokningen.

  Skärmdump av avbokningsbekräftelse

 6. En bekräftelsessida kommer att visa att du har avslutat ditt abonnemang.

  Skärmdump av bekräftelseskärmen

Om du prenumererar via iTunes eller Google Play och vill säga upp din prenumeration måste du avsluta prenumerationen på iTunes eller avsluta prenumerationen på Google Play via prenumerationsinställningarna för varje enhet.