Saltar al contenido

Nintendo Switch Camera: Var är det och hur fungerar det?

30 de junio de 2021
GettyImages 967613414 5c520bb146e0fb000167cb03

Medan du inte märker en kameralins på framsidan eller baksidan av din Nintendo Switch-konsol, lurar två på Joycon-kontrollerna. Varje rörelsekännande kontroller har en infraröd (IR) kamera längst ner. Det ser inte ut som en kamera eftersom det inte finns någon traditionell lins, men om du ser kan du se de svarta fläckarna längst ner. Dessa kameror användes sällan när Switch först släpptes, men med Nintendos Labo-kit har kameran och dess funktioner blivit tydligare.

Vad kan Motion IR-kameran göra exakt?

Sättet som en infraröd sensor eller kamera fungerar på är att skjuta ut osynliga prickar som sedan kartläggs på vad den träffar. Det är inte långt ifrån hur ekolod fungerar. Detta gör det möjligt för Joycon-kontrollerna att «se» objekt och rörelse och använda det som inmatningsmetod. Bildavkänningen är förmodligen mycket bättre än du förväntar dig. IR-sensorn kan också upptäcka en värmekarta. Men det är inte hög kvalitet eller en mycket bra kamera. Du kan för närvarande inte heller komma åt IR-kamerans kameradel utan ett Labo-kit, och även då fungerar det inte som en traditionell kamera. Du kan inte rikta din Joycon på något och ta en bild.

Nintendo har detaljerat några mer specifika detaljer kring rörelsens IR-kamera på sin webbplats, även om denna intervju riktar sig till utvecklare.

Hur man tar skärmdumpar på Nintendo Switch

Även om den kanske inte har en traditionell kamera kan Switch ta skärmdumpar av allt som händer på skärmen, både under ett spel eller inom menysystemet. För att ta en skärmdump, tryck på Kamera på vänster Joycon. Detta sparar direkt det som visas på skärmen.

Visa dina egna bilder på Nintendo Switch

Så här ser du de skärmdumpar du har tagit:

  1. Gå till Hem och hitta cirkelikonerna längst ner.

  2. Välj Album ikon.

  3. Härifrån kan du visa, radera eller filtrera dina skärmdumpar. Du kan också skicka dem till Twitter eller Facebook om dina konton är länkade till din Switch.

Visa externa foton på en Nintendo Switch

Du kan också se dina egna bilder på Switch om du är äventyrlig. På baksidan av konsolen under kickstanden finns en MicroSD-kortplats. MicroSD-kort kan användas på Switch för att lagra nedladdade spel eller för att ladda ner skärmdumpar du har tagit på konsolen. Det är inte exakt klart varför denna funktion är så begränsad, men den är spikad. Som standard visar inte Switch några bilder eller videor som inte är skärmdumpar från själva Switch. Även om du skulle byta namn på en .JPG-bild till Nintendos anpassade format för skärmdumpar kommer det inte att lura systemet. Men det finns ett programverktygsentusiaster som har kommit med som justerar dina bilder så att de kan läsas av Switch.