Saltar al contenido

Nyttiga tips och tricks för Spotify iOS

27 de junio de 2021
male hands holding a smartphone that is connecting to the car s computer running the popular music streaming service 998425776 5ba049bb46e0fb00509a1fb3

Spotify-appen för iOS är ett utmärkt alternativ till Apple Music för att strömma innehåll till din iPhone, iPad eller iPod Touch. Du kanske har använt det ett tag nu, men får du ut det bästa av det?

Spotify-app för iOS

Som alla appar utvecklar Spotify ständigt sin iOS-app och lanserar nya versioner som har buggfixar och nya funktioner som du kanske inte känner till. När allt kommer omkring, vem läser utgåvan varje gång en ny version kommer ut? För att hjälpa dig att få ut det bästa av att använda iOS Spotify-appen, ta en titt på den här artikeln som ger dig tips och tricks – varav en kan spara en massa pengar.

Spara pengar på Spotify Premium

Spotify iOS-appregistrering

Om du har laddat ner iOS Spotify-appen och använt det ad-stödda gratis kontot ett tag kan du ha övervägt att uppgradera till ett Spotify Premium-abonnemang. Du kan göra detta via appen, vilket är ett enkelt sätt att betala varje månad med ditt Apple-ID. Men visste du att det fungerar dyrare på det här sättet? Du skulle bli förlåtad för att tro att Apple inte skulle ta betalt för detta privilegium, men det gör det. Du kommer att sluta betala en hel del mer än du behöver. I stället för att välja att betala per månad via Apples App Store är det mycket bättre att undvika sitt ekosystem helt och hållet och registrera sig via webben. Att göra detta:

 1. Gå till Spotify-webbplatsen med din iOS-enhets Safari-webbläsare.
 2. Tryck på burger meny ikon nära det övre högra hörnet på skärmen och välj Logga in.
 3. Logga in på ditt konto med antingen Facebook eller skriv in din användarnamn Lösenord och sedan klicka Logga in.
 4. Bläddra ner till prenumerationsavsnittet och tryck på Få Premium. Förresten, om du behöver Spotify för mer än dig själv är det värt att titta på familjealternativet.
 5. På nästa skärm bläddrar du ner tills du ser betalningsmetoderna. Knackar på ikon (tre prickar) ger dig en lista över betalningsmetoder att välja mellan.
 6. När du har angett din betalningsinformation trycker du på Starta min Spotify Premium.

Om du har Spotifys stationära programvara installerad på din dator kan du också gå premium med den här vägen. Det leder dig fortfarande till Spotify-webbplatsen, men åtminstone betalar du inte över oddsen via Apples App Store.

Justera uppspelningsinställningarna för att förbättra musikkvaliteten

iOS Spotify App EQ-verktyg

IOS Spotify-appen har några inställningar som kan justeras för att förbättra kvaliteten på musiken du streamer. Inbäddat i inställningsmenyn finns flera alternativ för att förbättra ljuduppspelningen. Detta inkluderar alternativ för bättre ljud vid streaming och även när du använder Spotifys offline-läge för att ladda ner låtar till din enhet – användbart för när du inte kan strömma via internet. Liksom de flesta användare är chansen stor att du aldrig har rört dessa alternativ och att de blir kvar med sina standardinställningar. Detta är OK för allmän lyssnande, men du kan optimera dem ytterligare för att maximera ljudkvaliteten.

Förbättra ljudkvaliteten för streaming och nedladdning

 1. Det första du ska göra är att trycka på burger meny ikon (3 horisontella staplar) nära skärmens övre vänstra hörn. Välj den inställningar undermeny som representeras av en bild av en kugge.
 2. Den första inställningen att justera är för streaming, så tryck på Ångande kvalitet.
 3. För att ändra ljudkvaliteten som låtar streamas till din iOS-enhet, leta reda på avsnittet Strömkvalitet.
 4. Du ser att standardinställningen är inställd på automatisk. Det här är bra att använda om din iPhone har en datagräns, men du kan få bättre kvalitet genom att ändra den till en högre inställning. Som standard streamas musik med en bitrate på 96 Kbps. Det finns dock två högre lägen som är värda att använda om du inte behöver titta på din operatörs datagränser. Knackar på Hög ger dig 160 Kbps, medan Extrem ger maximalt 320 Kbps. För övrigt är denna toppinställning endast tillgänglig om du betalar ett Spotify Premium-abonnemang.
 5. Förutom att förbättra ljudkvaliteten på strömmar kan du också få bättre nedladdningar av låtar när du använder Spotifys offline-läge. För att göra detta, tryck på antingen Hög eller Extrem i avsnittet Nedladdningskvalitet. Tänk bara på att om du använder Extreme-inställningen kommer nedladdningstiderna också att ökas och mer av din iOS-enhets lagring kommer att användas.
 6. När du har justerat dessa två inställningar kan du återgå till huvudinställningsmenyn genom att trycka på bakåtpil längst upp till vänster på skärmen.

Finjustera ljud med Equalizer

En trevlig funktion i iOS Spotify-appen som omedelbart kan förbättra ljudkvaliteten är Equalizer (EQ). För att komma igång kommer EQ-verktyget med över 20 förinställningar. Dessa täcker vanliga EQ-profiler som basförbättring / -reduktion och olika musikgenrer. Du kan också skapa din egen EQ-profil genom att manuellt justera frekvensbanden för att passa din lyssningsinställning. Innan du följer stegen nedan kan det vara en bra idé att börja spela en låt så att du kan höra hur ljudet påverkas när du använder EQ-verktyget.

 1. Tryck på för att komma till EQ-verktyget Uppspelning i inställningar Meny.
 2. Knacka Utjämnare – rulla ned skärmen lite om du inte ser det här.
 3. Utjämnaren är inaktiverad som standard så tryck på skjutreglaget bredvid den.
 4. Titta igenom listan med förinställningar och tryck på en för att använda den.
 5. Om du vill ha total kontroll drar du fingret uppåt och nedåt på var och en av punkterna för att justera de enskilda frekvensbanden.
 6. När du är klar med att konfigurera EQ-verktyget trycker du på bakåtpil två gånger för att återvända till inställningar Meny.