Saltar al contenido

Om du blockerar någon på Twitter, vet de det?

27 de junio de 2021
block someone twitter do they know 3486085 493b16ba92834e7db8318169d2f12e88

Oavsett om du möter trakasserier, skräppost från bots eller bara obehagliga interaktioner från andra Twitter-användare kan blockering av konton stoppa det. Men om du blockerar någon på Twitter, vet de att du blockerade dem?

Hur blockering fungerar på Twitter

Du kan snabbt blockera alla användare på Twitter. Navigera till deras profil (på webben eller i den officiella mobilappen), välj tre vertikala prickar bredvid knappen Följ / Följ och välj sedan Blockera @ användarnamn.

Att blockera en användare hindrar dem från att följa dig från det kontot. Om de försöker följa dig visar Twitter ett meddelande som säger: «Du har blockerats från att följa detta konto på användarens begäran.»

Meddelar Twitter dig när någon blockerar dig?

Twitter skickar inte ett meddelande om någon blockerar dig. Det enda sättet du kan säga att du har blockerats är att besöka den andra användarens profil och se Twitter-meddelandet. Om du misstänker att du har blockerats av någon är det upp till dig att undersöka och bekräfta det. Om du inte ens inser att en viss användare saknas från din tidslinje kanske du inte ens vet att du har blockerats. Dessutom tas tweets från en användare som du blockerade bort från din tidslinje om du tidigare följde dem. Twitter tar också automatiskt bort användaren du blockerade från din följarelista. På samma sätt visas dina tweets inte längre i en blockerad användares tidslinje om de tidigare följde dig.

Håller koll på dina blockerade användare

Om du blockerar många användare har Twitter några avancerade alternativ som du kan dra nytta av för att hålla reda på allt. Du kan exportera en lista över dina blockerade användare, dela din lista med andra, importera någon annans lista över blockerade användare och hantera din lista över importerade blockanvändare separat från din fullständiga lista. Välj för att komma åt detta din profilbild > Inställningar och integritet > Blockerade konton, och du bör se en lista över blockerade användare. Välj Avancerade alternativoch välj sedan att antingen exportera din lista eller importera en.

Finns det ett sätt att förhindra att någon upptäcker att du har blockerat dem?

Det finns inget sätt att hindra en användare från att ta reda på att du har blockerat dem. Om du blockerar någon och de besöker din profil eller försöker följa dig igen får de ett meddelande om att de är blockerade. Men du kan göra ditt Twitter-konto privat. På så sätt kan du kontrollera vem som följer dig och du kan undvika att blockera människor i första hand.

Twitter Muting: Ett vänligare alternativ till blockering

Om du verkligen vill stoppa kommunikationen mellan dig och en viss användare är blockering vanligtvis det bästa sättet att uppnå det. Men om du helt enkelt inte vill bli störd av en viss användare men inte vill avsluta relationen permanent kan du helt enkelt stänga av dem. Dämpning är precis hur det låter. Den här praktiska funktionen låter dig tillfälligt (eller kanske permanent) filtrera bort allt buller som en annan användare gör i ditt huvudflöde eller @svar utan att behöva följa upp eller blockera dem. För att göra detta, välj bara tre vertikala prickar på en användares profil och välj sedan Stäng av ljudet @ användarnamn. Den dämpade användaren kan fortfarande följa dig, se dina tweets och till och med @svar till dig, men du kommer inte att se någon av deras tweets i ditt flöde (om du följer dem) eller någon av deras @nämningar i dina meddelanden. Men avstängning har ingen effekt på direktmeddelanden. Om ett avstängt konto meddelar dig visas det fortfarande i dina direktmeddelanden. Om du tror att en blockerad användare också kan vara en spammare kan du rapportera kontot till Twitter.