Saltar al contenido

Organisation av mappar i Mozilla Thunderbird

14 de julio de 2021
5888652979 01ae70a378 o Domiriel Filed Under Folders 56a288ab5f9b58b7d0cbdc04 7749af597d6046b68ba549226d2e9834

Filtrering av inkommande e-post till mappar baserat på avsändaren eller vissa nyckelord är ett praktiskt sätt att ordna e-post i förväg i Mozilla Thunderbird.

De flesta meddelanden tillhör mer än en mapp

Tyvärr tillhör de flesta meddelanden verkligen mer än bara en mapp. Om du arkiverar din e-post manuellt har du förmodligen problem med att avgöra vilken mapp som är de rätt mapp, men den här mappen per meddelande är ännu mer skadlig för mapparnas användbarhet: relevanta meddelanden dyker ofta inte upp i en mapp eftersom de har flyttats till en annan. Lyckligtvis finns det fortfarande sökning, och du kan förmodligen hitta det saknade meddelandet som använder Mozilla Thunderbirds sökdialog och ett antal kriterier. Ännu bättre, medSparad sökning mappar kan du skapa «virtuella» brevlådor som automatiskt söker efter meddelanden som matchar deras kriterier i alla dina Mozilla Thunderbird-mappar. Medan meddelandena finns kvar i de mappar de har arkiverats till dyker de också upp i alla Sparad sökning mappar som hittar dem.

Ordna e-post flexibelt med hjälp av virtuella mappar i Mozilla Thunderbird

Så här ordnar du e-post flexibelt med virtuella mappar i Mozilla Thunderbird:

 • Välj Fil > Ny > Sparad sökning … från menyn.
 • Skriv in ett lämpligt namn för den virtuella mappen under namn:
 • Skapa din sökning med de tillgängliga kriterierna under Konfigurera de sökkriterier som används för den här virtuella mappen.
 • Du kan också välja de mappar du vill söka med Välja… knappen under Välj de mappar du vill söka efter:
  • Som standard söker Mozilla Thunderbird på Inkorg mapp för Lokala mappar konto (som vanligtvis innehåller alla dina inkommande e-postmeddelanden från POP-konton).
  • Du kan välja vilken mapp som helst i vilket konto som helst (IMAP-postlådor också), men alla mappar måste finnas under samma konto. Du kan inte sammanställa meddelanden från din Lokala mappar Inkorg och från ett IMAP-konto Inkorg till samma Sparad sökning mapp, till exempel.
 • Om du inte vill att den nya virtuella mappen ska visas som en undermapp till Lokala mappar, välj en annan överordnad mapp under Skapa som en undermapp för:
 • Klick OK.

Du kan ställa in en Sparad sökning mapp som till exempel visar e-post från personer du känner till mottagit under de senaste sju dagarna. Låt kriterierna läsas för den här sökningen:

 • Avsändaren finns i min adressbok Personlig adressbok.
 • Ålder i dagar är mindre än 8 samtidigt se till att Matcha alla följande är vald.