Saltar al contenido

PS6 (PlayStation 6): Nyheter, pris, släppdatum, specifikationer och rykten

6 de julio de 2021
ps6 concept trailer 64aac5b7323041ad93d7535eccf7df40

Den senaste PlayStation kom precis ut 2020, men det är aldrig fel tid att prata om vad som kommer nästa. PS6, även om det fortfarande är flera år borta, kommer förhoppningsvis att låta dig lättare utvidga det interna lagringsutrymmet, vara smalare än PS5, har ingen skivenhet och (om vi får drömma) inkludera förbättringar som en trådlös laddningsplatta och modulär uppgraderingsfunktioner.

När släpps PS6?

Det har pratats i flera år kommer vi att nå slutet på den traditionella spelkonsolen. Kan vi se Sony minska till en flash-enhet-liknande enhet som kan anslutas till din TV, som Stadia, kanske? Eventuellt. Låt oss anta att PS6 faktiskt är på gång för tillfället. Sony har släppt en ny PlayStation vartannat år. Sedan PS3 har Sony tillhandahållit en ny konsol sent på året, så vi förväntar oss samma sak för PS6. En Sony-chef stöder denna släppcykel:

Förr i tiden var cykeln för en ny plattform 7 till 10 år, men med tanke på den mycket snabba utvecklingen och utvecklingen av tekniken är det verkligen en plattformscykel på sex till sju år.

En indikator som vi kommer att se en PS6 är att Sony redan har säkrat varumärket för versioner via PS10. Varumärkena bevisar naturligtvis ingenting, men det antyder en framtid av något slag.

Lifewires uppskattningsdatum

Sedan PS5 blev tillgängligt i november 2020 kommer det troligen inte att vara förrän samma månad, 2026 eller 2027, vi ser en PlayStation 6. Precis i tid för semestershopping! Under tiden, om Sony följer PS4: s släppschema, ser vi en PS5 Pro eller Slim före PS6, kanske runt 2023.

PS6-prisrykten

De senaste konsolerna lanserades mellan $ 400 och $ 500. Det finns ingen berättelse om vilken typ av hårdvara, extra funktioner eller förbättringar nästa generations PlayStation kan ha som skulle kunna leda priset på ett eller annat sätt. För närvarande antar att det kan kosta så mycket som $ 600.

Förbeställ information

PS6-förbeställningar börjar någon gång efter konsolens officiella tillkännagivande från Sony. Vi meddelar dig vad du kan förvänta dig när den tiden kommer.

De senaste nyheterna om PS6

Du kan få fler spelnyheter från Lifewire. Här är några av de senaste rykten vi har hittat angående PlayStation 6:

PS6-funktioner

Alla detaljer som sägs om PS6 i detta skede är helt enkelt förhoppningar och önskemål. Vi kan dock anta vissa funktioner något noggrant eftersom saker ständigt förändras med nya iterationer av en spelkonsol. Ta bara inget för allvarligt än.

  • Inbyggd trådlös: Moderna PlayStations ansluter trådlöst till internet, och trådlös laddning skulle också vara fantastisk, utan tvekan. Men det vi hänvisar till här är lite mer realistiskt: ett område högst upp på konsolen, eller kanske genom en armutskjutning, som kan ladda tillbehör. Sätt din telefon på den, hörlurar, kontroller, allt som stöder trådlös laddning. Det kan se konstigt ut först, men att använda PS6: s alltid inkopplade tillstånd för att ladda dina dagliga produkter (och PS6-kontroller) skulle vara jättebra. Inkludera headsetets trådlösa adapter i konsolen, och du kan dike både DualSense-laddningsstationen och den trådlösa USB-dongeln.
  • Förvaringsförbättringar: Om den interna hårddisken inte är tillräckligt stor för dina behov är det möjligt att utöka PS5-lagringen men inte lätt. Vi hoppas att Sony gör det inre av PS6 mer tillgängligt, så det är lättare att byta ut hårddisken mot något mer betydelsefullt, som genom en plug-and-go-modell. Visst, du kan använda en extern enhet, men du kommer inte att få något nära läshastigheterna du är van vid med den interna NVMe SSD. Om inte ett nytt sätt att uppgradera enheten, skulle en större SSD räcka för de flesta.
  • VR-integration: Det är här spelet går. Just nu har vi separata enheter vi måste köpa för att ansluta till våra befintliga datorer och konsoler för att dra nytta av virtual reality-spel. Kanske PS6 är när Sony kommer att klämma rörelsekontroll och headset i samma låda som konsolen. Du vet aldrig!
  • Uppdaterat användargränssnitt: Det är inte ovanligt att se ett uppdaterat användargränssnitt med en ny version av vilken teknik som helst, särskilt när det gäller en konsol som har en cykel på ett halvt decennium. PlayStation Store får en uppdatering, förhoppningsvis med bättre sätt att navigera på.
  • Mindre design: PS5 är lång. Beroende på var du sitter i rummet är du och alla som tittar över det fullt medvetna om att det finns där. Och kanske du gillar det, men om inte, finns en mindre konsol i butik. Förhoppningsvis minskar PS6 lite – och det kommer det antagligen också att göra. Vi förväntar oss inte ett jämnt större en – så att den helt enkelt passar bättre med dina andra föremål.
  • Modulära uppgraderingar: Att bryta ner PlayStation i mindre delar skulle innebära att varje bit, när en uppgradering önskas eller är nödvändig, kan bytas mot en nyare. Precis som en vanlig dator kan du bygga på konsolen genom åren eftersom hårdvaran förbättras utan att köpa allt nytt några år. Kommer detta att hända med PS6? Vi kan bara hoppas. Det finns ingen anledning att tro att vi kommer se det när som helst snart, men vi burk hoppas. Rätt?
  • Endast digital konsol: I anslutning till telefoner utan laddningsport eller hörlursuttag, skivlösa konsoler är inte för alla, men vi kanske går i den riktningen. Om du gillar att samla in fysiska spel och filmer skulle du inte vara nöjd med en PS6 som saknar skivstöd, men med snabbare internethastigheter och en uppenbar rörelse mot allt som strömmar, vore det meningsfullt att ta bort skiva helt.

PS6 specifikationer och hårdvara

PlayStation 6 kommer säkert att förbättras på fler sätt än de funktioner som anges ovan, men eftersom vi är flera år från lanseringen är det inte särskilt bra just nu att gissa vilken typ av hårdvara som kommer att finnas tillgänglig då. I allmänhet förväntar du dig dock en PlayStation med en ännu snabbare, mer kapabel CPU och mer responsiva kontroller. En helt finsmakad konceptvideo, bara för skojs skull, släppt av DZ Migo är allt vi har just nu när det gäller PS6-designen. På ett liknande sätt som skaparens andra avlägsna koncept visar det PS6 som robust och mörk, med element antagligen hämtade från olika versioner av Xbox, helt annorlunda än PS5. Det finns en annan helt annan återgivning av PS6 här.

Vi får veta mer om konsolens design, spel, bakåtkompatibilitet, PS6-styrenheten och headsetet och mer hårdvarudetaljer när vi närmar oss lanseringen.