Saltar al contenido

Så här aktiverar du Bluetooth i Windows 7

29 de junio de 2021
GettyImages 957128560 4790060dfee14742a02b52eb1178c223

Vad du ska veta

 • Windows 10 och 8.1: Tryck på Start > Blåtandoch slå på den.
 • Windows 7: Tryck på Start > sök efter Bluetooth> Ändra Bluetooth-inställningar > kontrollera Tillåt … Hitta den här datorn > Ok.

Den här artikeln förklarar hur du aktiverar Bluetooth på en Windows-dator som kör Windows 10, 8.1 eller 7.

Så här aktiverar du Bluetooth i Windows 10 eller Windows 8.1

Vissa datorer har en knapp eller tangentbordsknapp som låter dig slå på Bluetooth med ett enda tryck. Men om du inte hittar någon av dessa, aktivera Bluetooth i datorns inställningar.

 1. Välj Start knapp.

 2. Skriv «Blåtand«i sökrutan och välj Bluetooth-inställningar från listan.

 3. Växla Bluetooth-omkopplaren till .

  slå på Bluetooth

Så här aktiverar du Bluetooth i Windows 7

Inställningarna för att aktivera Bluetooth i Windows 7 är något annorlunda än i nyare Windows-versioner. Från och med januari 2020 stöder Microsoft inte längre Windows 7. Vi rekommenderar att du uppgraderar till Windows 10 för att fortsätta få säkerhetsuppdateringar och teknisk support.

 1. Välj Start knapp.

 2. Typ Blåtand i Starta sökning låda.

  sök efter Bluetooth

 3. Välj Ändra Bluetooth-inställningar i sökresultaten. Dialogrutan Bluetooth-inställningar öppnas.

 4. Välj Tillåt att Bluetooth-enheter hittar den här datorn kryssrutan under Discovery.

  Bluetooth-upptäckt

 5. Välj på samma skärm alternativet Låt Bluetooth-enheter ansluta till den här datorn kryssrutan och Varna mig när en ny Bluetooth-enhet vill ansluta kryssrutan under Anslutningar. Dessa två alternativ effektiviserar anslutningsprocessen utan ytterligare manuella steg för att ansluta en specifik enhet.

 6. Välj Tillämpa och välj sedan OK.

Bluetooth-ikonen visas i aktivitetsfältet eller i mappen Dolda ikoner till vänster om datum och tid i aktivitetsfältet. När du har aktiverat Bluetooth och gjort din dator synlig, ansluter du Bluetooth-hörlurar till din dator eller kopplar ihop alla Bluetooth-aktiverade enheter – t.ex. tangentbord, mus eller högtalare – till din dator. Datorn är nu ihopkopplad med den andra enheten. De bör anslutas automatiskt när de två enheterna ligger inom parningsområdet, förutsatt att Bluetooth är aktiverat på båda.

Felsökning av Bluetooth-problem

Om du inte kan aktivera Bluetooth på din Windows 7-dator eller om du inte kan para en annan enhet med din dator via Bluetooth kan felsökning hjälpa dig att hitta lösningen.