Saltar al contenido

Så här aktiverar du din Apple Watch Step Counter

1 de julio de 2021
how to activate your apple watch step counter and track your steps 4686857 38756f9e6e38428eb4eeaff821aed7f4

Vad du ska veta

 • Tryck på från Apple Watch Digital Crown > Aktivitet > bläddra ner till daglig statistik> bläddra förbi Stå fram tills Totala steg visas.
 • Från iPhone, Aktivitet > bläddra förbi Aktivitetsringar > under Stå, Steg ska vara synlig.
 • För att se veckosammanfattning på Apple Watch, Digital Crown > Aktivitet > kraft beröring Aktivitetsringar, rulla ner för Veckosammanfattning.

Den här artikeln förklarar hur du aktiverar en stegräknare för Apple Watch. Instruktionerna gäller alla Apple Watch-versioner, inklusive Series 0, Series 1, Series 2, Series 3 och Series 4.

Hur du kontrollerar dina steg på Apple Watch

Apple Watch stegräknare (eller stegräknare) finns i Activity Rings. Så här öppnar du funktionen och ser hur många steg du har tagit.

 1. Tryck på Digital Crown på din Apple Watch och välj sedan Aktivitet. Om din urtavla har en aktivitetskomplikation kan du trycka på den för att komma åt den Aktivitet direkt.

 2. Bläddra ner för att se statistiken över din dags aktivitet.

 3. Bläddra förbi Flytta, Övningoch Stå statistik tills du kommer till Totala steg. Detta avsnitt berättar också det totala avståndet du har gått samt hur många trappor du har stigit.

Så här kontrollerar du din stegräknare på iPhone

När din Apple Watch är ihopparad och nära din iPhone kan du också kontrollera hur många steg du har tagit via iOS Activity-appen.

 1. Öppna Aktivitet app.

 2. Bläddra förbi Aktivitetsringarna längst ner på skärmen.

 3. Stegen du har tagit presenteras under dina statliga prestationer. Det totala avståndet du har gått och trappor du har stigit ingår också.

  Apples iPhone-aktivitetsapp

Hur du visar din veckovisa sammanfattning av de steg du har gått

Det är bekvämt att kunna se hur många steg du har gått den senaste veckan. Det finns ett snabbt sätt att göra detta på Apple Watch.

 1. Tryck på Digital Crown för att låsa upp din Apple Watch och välj sedan Aktivitet. Om din urtavla har en aktivitetskomplikation kan du trycka på den för att komma åt den Aktivitet direkt.

 2. Tvinga på aktivitetsringarna.

 3. Välj Veckosammanfattning.

 4. Bläddra ner för att se de totala stegen du har tagit den här veckan.

  Visar veckosammanfattning i Apple Watch Activity App

  Du kan också se avståndet du har rest, kalorier du aktivt har bränt och antalet trappor du har stigit.

Hur du visar historien om dina steg

Vill du kontrollera hur många steg du har tagit tidigare dagar? Det är inte möjligt att göra det på en Apple Watch, men så här gör du det på en iPhone.

 1. Öppna Aktivitet app.

 2. Välj aktuell månad.

 3. Välj en veckodag. Alternativt kan du bläddra uppåt för att välja en dag från en annan månad.

 4. Välj dag och bläddra sedan ner till botten för att se de totala stegen som tagits tillsammans med avstånd och trappor upp.

  Apples iPhone-aktivitetsapp

Så här delar du din Apple Watch Step Total med andra

Det är inte möjligt att direkt dela hur många steg du har tagit med iPhones delningsfunktion. Funktionen delar endast Aktivitetsringen, snarare än någon detaljerad statistik. Ta istället en skärmdump av dina steg totalt och dela den manuellt. Det är ett besvärligt sätt att göra det, men åtminstone kan du visa upp för dina vänner hur lång din dagsvandring var.