Saltar al contenido

Så här aktiverar du ljudkontroll på iPhone för volymproblem

24 de julio de 2021
GettyImages 516604177 56a8a1885f9b58b7d0f3c52b

Vad du ska veta

  • Gå till på iPhone inställningar > musik och slå på Ljudkontroll.
  • Tryck på musik på startskärmen för att spela dina låtar och spellistor justerade för att spela med samma volym.

Den här artikeln förklarar hur du aktiverar Sound Check på iPhone för att justera varje musikspår till samma volym. Denna information gäller iPhones med iOS 14 till iOS 10.

Varför använda iPhone Sound Check Setting

Ett problem som du sannolikt kommer att möta när du lyssnar på digital musik på din iPhone är variationen i ljudstyrka mellan låtar. Inkonsekvenser i volymnivåer mellan låtar utvecklas när du bygger din samling. Med tanke på att innehållet i de flesta digitala musiksamlingarna kommer från olika källor, inklusive nedladdningsbutiker för digital musik och musik-CD-skivor, kommer du så småningom att ofta justera volymnivån. Du behöver inte ta itu med detta besvär på iPhone. Använd istället alternativet Ljudkontroll för att spela dina låtar med samma volym. Med Sound Check mäter iPhone ljudstyrkan för alla låtar du synkroniserade till din iPhone och beräknar sedan en normaliserad uppspelningsvolymnivå för var och en. Denna modifiering av utgångsvolymen är inte permanent, så du kan återgå till de ursprungliga volymnivåerna när som helst genom att stänga av Sound Check.

Hur man slår på ljudkontroll på iPhone

Ljudkontroll är inaktiverad som standard, men du kan aktivera den om du vet var du ska leta. Följ dessa steg för att konfigurera Sound Check för iPhone:

  1. På iPhone-startskärmen trycker du på inställningar ikon.

  2. Bläddra ner och knacka musik.

  3. Vrid på / av-knappen bredvid Ljudkontroll till på / grön placera.

  4. När du har aktiverat Sound Check trycker du på iPhone Hem knapp för att avsluta musikinställningarna och återgå till huvudskärmen.

  5. Tryck på musik på startskärmen för att spela dina låtar och spellistor justerade för att spela med samma volym.

Du kan också använda Sound Check på en dator eller Mac som kör iTunes.