Saltar al contenido

Så här aktiverar eller ändrar du autofyllningsinformation på en iPhone

29 de junio de 2021
GettyImages 956746674 5c12931fc9e77c00013d7760

Vad du ska veta

 • Så här fyller du i kontaktinformation eller kreditkort på din iPhone: inställningar > Autofyll och växla Använd kontaktinställningar eller Kreditkort till .
 • För att ändra din information, gå till Kontakter > Mitt kort > Redigera eller Sparade kreditkort > Lägg till kreditkort.
 • Så här fyller du i lösenord automatiskt: Se till att iCloud-åtkomst är aktiverad, tryck på inställningar > Lösenord och konton, och växla Autofyll lösenord till .

Den här artikeln visar hur du lägger till och ändrar information som ditt namn, e-postadresser, kreditkort, telefonnummer, användarnamn och lösenord som iPhones AutoFill-funktion använder i iOS 12 och senare.

Aktivera autofyllning för att använda din kontaktinformation

Så här aktiverar du AutoFyll att använda dina kontaktuppgifter:

 1. Öppna inställningar app.

 2. Knacka Safari att öppna Safari-inställningar.

 3. Knacka Autofyll.

 4. Slå på Använd kontaktinfo brytare.

  Autofyll> Använd kontaktinformation» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-21″ >

 5. Knacka Min info.

 6. Välj din Kontaktinformation.

  1624960040 537 Sa har aktiverar eller andrar du autofyllningsinformation pa en iPhone Min info> jag» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-29″ >

 7. Din kontaktinformation är nu aktiverad för autofyllning. Tryck på för att byta till en annan kontakt Min info och uppdatera den med den nya kontakten.

Ändra eller uppdatera din personliga information för automatisk fyllning

Autofyll hämtar din personliga information, inklusive ditt namn, telefonnummer och e-postadress, från ditt kontaktkort på Mitt kort i Kontakter. Så här ändrar eller uppdaterar du den här informationen:

 1. Öppna Kontakter.

 2. Knacka Mitt kort högst upp på skärmen.

 3. Knacka Redigera.

 4. Ändra ditt namn eller företagsnamn och lägg till ett telefonnummer, e-postadress, födelsedag, URL och mer.

 5. Knacka Gjort.

  1624960041 25 Sa har aktiverar eller andrar du autofyllningsinformation pa en iPhone Redigera> Klar» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-58″ >

 6. Din personliga kontaktinformation har ändrats och AutoFill kommer nu att hämta den uppdaterade informationen. Ditt telefonnummer hämtas automatiskt från Inställningar. Du kan lägga till ytterligare telefonnummer, till exempel ett hemnummer. På samma sätt hämtas e-postadresser från Mail och kan inte ändras här, men du kan lägga till en ny e-postadress.

Aktivera eller ändra autofyll för kredit- och betalkort

För att göra det möjligt för AutoFill att använda din kredit- och bankkortsinformation och lägga till ett nytt kreditkort i AutoFill:

 1. Öppna inställningar app.

 2. Knacka Safari att öppna Safari-inställningar.

 3. Knacka Autofyll.

 4. Slå på Kreditkort växel för att aktivera kreditkortsautomatisk fyllning.

  Kreditkort växlas i AutoFill

 5. Knacka Sparade kreditkort.

 6. Ange ditt iPhone-lösenord eller Touch ID om du blir ombedd, eller använd Face ID om det stöds.

 7. Välj Lägg till kreditkort. Lägg till ett kredit- eller betalkort manuellt eller använd kameran för att ta en bild av kortet.

  1624960041 959 Sa har aktiverar eller andrar du autofyllningsinformation pa en iPhone Lägg till kreditkort» class=»lazyload» id=»mntl-sc-block-image_1-0-96″ >

 8. AutoFill kan nu komma åt din uppdaterade kreditkortsinformation. För att redigera eller ta bort sparade kreditkort, gå till inställningar > Safari > Autofyll > Sparade kreditkortoch tryck på det kort du vill redigera eller ta bort. Knacka Redigera och tryck sedan på Ta bort kreditkort eller ändra kreditkortsinformationen. Knacka Gjort.

Aktivera eller ändra autofyll för ID och lösenord

Aktivera iCloud-nyckelringen

För att Autofyll ska kunna spara och använda ID och lösenord måste iCloud-nyckelring först aktiveras. Så här aktiverar du iCloud-nyckelringen:

 1. Öppna inställningar app och tryck på din Apple ID-banner högst upp på skärmen.

 2. Knacka iCloud.

 3. Bläddra ner i listan och välj Nyckelring.

 4. Slå på iCloud nyckelring växla och ange ditt Apple ID-lösenord om du uppmanas till det.

  iCloud nyckelring

Aktivera autofyllning för att använda sparade ID och lösenord

För att låta Autofyll använda dina sparade ID och lösenord:

 1. Gå till inställningar och bläddra ner till Lösenord och konton.

 2. Knacka Autofyll lösenord.

 3. Växla Autofyll lösenord till.

  iPhone som visar hur du gör din telefon autofyll lösenord

  Under Tillåt fyllning från, se till att iCloud-nyckelring är markerad.

Vanliga frågor

 • Hur ändrar jag mina inställningar för automatisk fyllning av Google Chrome? Öppna Chrome-appen på din iPhone och tryck på Mer > inställningar. Knacka Betalningsmetoder eller Adresser och mer för att visa eller ändra dina inställningar.
 • Hur stänger jag av Autofyllinställningar i Chrome? Tryck på i Chrome-appen Mer > inställningar. Knacka Betalningsmetoder och stäng av Spara och fyll i betalningsmetoder. Knacka Adresser och mer och stäng av Spara och fyll i adresser. Läs mer om inställningar för autofyll i Chrome.
 • Hur uppdaterar jag mina autofyllningsinställningar på Firefox? Gå till Firefox i Firefox Meny > alternativ > Sekretess och säkerhet. Vänd i avsnittet Formulär och autofyll Autofyll adresser på eller av, eller välj Lägg till, Redigera, eller Avlägsna att göra ändringar. Du kan hantera Firefox AutoFill-inställningar på flera sätt, inklusive att inaktivera inställningarna helt och manuellt lägga till kontaktinformation.