Saltar al contenido

Så här aktiverar eller inaktiverar du läskvitton på iPhone och Android

2 de julio de 2021
AndroidMessagesReadReceipts primary 18edd37c0ace48b08d67be78a23a0958

Vad du ska veta

 • För att aktivera läskvitton på en iPhone, gå till gå till inställningar > Meddelanden.
 • Öppna appen Meddelanden på Android, tryck på menyikonen och välj inställningar > Chattfunktioner.
 • Läskvitton är inte tillgängliga på meddelanden mellan iPhone- och Android-användare.

Den här artikeln beskriver hur man hanterar läskvitton i de inbyggda meddelandeprogrammen på iOS och Android och innehåller en snabb studie av hur läskvitton fungerar.

Hantera läskvitton på Apple-meddelanden

Du kan aktivera läskvitton på Apples Messages-app i några få kranar. Du kan dock bara skicka och ta emot läskvitton från andra iPhone-ägare som också använder appen. Om du inte är säker på vilken app dina vänner använder, öppna en konversation med dem eller starta en ny. Meddelanden från Android-telefoner dyker upp i en annan färg än meddelanden som skickas till iPhones och iPads.

 1. Öppna inställningar.

 2. Bläddra ner och knacka Meddelanden.

 3. Slå på Läsa kvitton. Stäng av den för att inaktivera funktionen.

Hantera läskvitton på Google Messages

Aktivera och inaktivera läskvitton på Android’s Messages-app skiljer sig lite från Apples. Men samma regler gäller: du kan bara skicka och ta emot läskvitton från andra Android-ägare som också använder appen. Du kan se om dina vänner använder samma app genom att starta en konversation eller öppna en befintlig. Meddelanden från iPhones visas i en annan färg än Android.

 1. Öppna meddelanden.

 2. Tryck på menyikonen med tre punkter.

 3. Välj inställningar.

 4. Knacka Chattfunktioner.

  Slå på läskvitton på Android-meddelanden.

 5. Slå på Skicka läskvitton. Upprepa dessa steg och stäng av den för att inaktivera funktionen. När den här funktionen är på kommer dina vänner att se ordet Läs och en tidsstämpel under meddelandet.

  Aktivera och inaktivera läskvitton på Android-meddelanden ..

Hur läskvitton fungerar på inbyggda appar och tredjepartsappar

Läs kvitton fungerar på två sätt. När du slår på dem kan mottagare som använder samma operativsystem eller meddelandeprogram (som WhatsApp) se när du har läst deras meddelanden. Om dina vänner aktiverar dem kan du se när de läser ditt meddelande. Läs kvitton är en bekväm funktion tills de inte är det. De kan bli frustrerande när du är «på läst» för länge, vilket innebär att mottagaren läste din text och inte svarade. Du kan stänga av dina läskvitton, men inte andra (även om det inte gör ont att fråga). När du stänger av läskvitton på WhatsApp och andra appar från tredje part kommer du inte att skicka eller ta emot kvitton, vilket kan hjälpa till att minska stressen att vänta på svar.