Saltar al contenido

Så här ansluter du en Xbox 360 till din TV

25 de julio de 2021
xbox black controller 5bf97f2546e0fb0051d69d78

Vad du ska veta

 • Xbox 360 och 360 S: Anslut med HDMI- eller A / V-kabel. Anslut till äldre TV-apparater med Xbox VGA HD A / V-kabel.
 • Xbox 360 E: Anslut med HDMI eller komposit A ​​/ V-kabel.
 • Om du använder A / V-kabel, anslut den större änden till Xbox och matcha sedan kabelfärgerna med TV-portens färger.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter lämplig kabel från din TV till Xbox 360, 360 S eller 360 E.

Bestäm vilken typ av kabel som ska användas

Medan Xbox 360 S och den ursprungliga Xbox 360 kan använda antingen A / V-kablar eller HDMI för att ansluta till en TV, är Xbox 360 E beroende av sammansatta A / V-kablar eller HDMI. Kontrollera om din TV eller bildskärm stöder för att avgöra vilken kabel du behöver.

Om du vill ansluta en Xbox 360 till en äldre TV som inte har en HDMI-port, använd Xbox 360 VGA HD AV-kabel. Om du har en TV med en HDMI-port använder du en vanlig HDMI-kabel för att ansluta konsolen till TV: n. Titta på baksidan av Xbox och sidan eller baksidan av TV: n för att se vad som behövs. Innan du börjar, placera Xbox 360 i ett tillgängligt och väl ventilerat område som är dammfritt. För mycket damm kan göra att konsolen överhettas.

Så här ansluter du kabeln från Xbox 360 till TV: n

Nu är det dags att ansluta lämplig kabel från Xbox 360 till TV: n. Så här ansluter du de olika kablarna till Xbox och TV: n:

 • VGA HD AV: Anslut den större änden till Xbox och den andra änden (VGA för video och de röda / vita kablarna för ljud) till TV: n. Matcha de röda och vita kablarna med de röda och vita portarna på TV: n.
 • HDMI: Anslut båda ändarna till HDMI-portar på Xbox och TV: n. Både ljud och video bärs på samma kabel.
 • Komposit AV: Anslut den större änden till Xbox och de andra tre kablarna till matchande färgade portar på TV: n.
 • Komponent HD AV: Anslut den stora kontakten till Xbox och matcha sedan de röda / gröna / blå videokablarna med samma portfärger på TV: n. Anslut också de röda och vita ljudkablarna från den andra apparaten på samma kabel. Då måste du ställa in strömbrytaren på A / V-kontakten för din TV eller bildskärm. Välja HDTV om skärmen stöder en skärmupplösning på minst 480p, byt annars till TV.
  Om kabeln har en gul RCA-kompositvideokontakt på en HD-TV, låt den vara frånkopplad. För att ansluta till en vanlig TV, använd endast de gula, röda och vita kontakterna. använd inte de andra kontakterna.

Inte alla TV-apparater ser ut som bilden ovan. Äldre modeller har A / V-portarna men inte HDMI, och vissa nyare kanske inte har ett VGA-alternativ. Den ursprungliga Xbox 360-modellen har en kombinationskomponent / kompositkabel med en omkopplare för att välja mellan de två. Senare Xbox 360-modeller levereras med en kompositkabel. Vissa system levereras också med en HDMI-kabel, som ska användas om du har en HDTV, eftersom den ger de bästa upplösningarna och bildkvaliteten.

Illustration av HD / TV-omkopplaren på en Xbox 360-kabel

Starta Xbox 360 och testa dina anslutningar

När allt är anslutet, inklusive Xbox 360-strömförsörjningen, slå på konsolen och TV: n och se till att ljud och video fungerar som de ska. Om du inte ser Xbox 360-instrumentpanelen, kontrollera anslutningarna och se till att de är på rätt platser. Se också till att TV: n är inställd på rätt ingång. Om det är första gången du använder konsolen ansluter du kontrollenheten och går igenom installationsprocessen på skärmen.

ATT PARA KONTROLLEN MED XBOX 360

Xbox har en lite annan uppsättning riktningar för anslutning.

 1. Håll en för en trådlös handkontroll Guide för att slå på den. Anslut den till en USB-port för en kabelansluten styrenhet.

 2. Tryck på och släpp upp på kontrollen Ansluta knapp.

 3. Tryck på och släpp upp på konsolen Ansluta knapp.

När det är klart, ställ in din spelarprofil, välj HDTV-inställningar om tillgängliga och registrera dig för Xbox Network-tjänsten.