Saltar al contenido

Så här ansluter du Nintendo Switch till din bärbara dator

22 de junio de 2021
how to connect the nintendo switch to your laptop featured a4565ea899374d9ab11b55e7c498406a

Vad du ska veta

 • Anslut din bärbara dator till ett Elgato HD60 HDMI-inspelningskort och kör Game Capture HD på din bärbara dator.
 • Alternativt kan du köra PC-versionerna av dina favorit Nintendo Switch-spel på din bärbara dator.

Den här artikeln förklarar hur du ansluter Nintendo Switch till en bärbar dator och spelar spel som t.ex. Super Smash Bros. Ultimate och Animal Crossing New Horizons på din dator. Om du saknar ett HDMI-inspelningskort kan du också spela PC-versionerna av dina favorit Nintendo Switch-spel på din bärbara dator. Det här är en HDMI-utgång och kan inte användas för att importera andra media till din bärbara skärm.

Hur man ansluter Nintendo Switch till en bärbar dator

För att spela din Nintendo Switch på din bärbara dator använder du i princip din bärbara datorns bildskärm som en TV-skärm, så att du kan lämna din Nintendo Switch i dockan under hela installationsprocessen.

 1. Koppla bort Nintendo Switch’s HDMI-kabel från din TV.

 2. Anslut Nintendo Switch’s HDMI-kabel till HDMI In-porten på ditt Elgato HD60 HDMI-inspelningskort. Hela processen kan vara kraftintensiv, så det är en bra idé att ansluta både din bärbara dator och Nintendo Switch-dockan till en strömkälla.

 3. Öppna Game Capture HD på din bärbara dator.

 4. Slå på din Nintendo Switch-konsol genom att trycka på Hem på valfri ansluten styrenhet.

 5. Anslut USB-kabeln som medföljde Elgato HD60 till fångstkortet och din bärbara dator.

 6. Efter några sekunder bör du se din Nintendo Switch-startskärm i Game Capture HD.

  Nintendo Switch i Elgato Game Capture HD på Windows 10.

  Om Elgato’s Game Capture HD-programvara inte upptäcker Nintendo Switch, se till att HDMI-kabeln är ansluten till inspelningskortets In-port och inte Out-porten. Den ska vara på samma sida som USB-kabeln.

 7. Välj fullskärm i det övre högra hörnet av Game Capture HD. Programmet ska fylla hela skärmen.

  Helskärmsikon i Game Capture HD

 8. Var försiktig så att du inte rör vid musen eller tangentbordet. Nintendo Switch-filmen ska automatiskt expanderas för att fylla hela skärmen av sig själv. Du kan nu spela dina Nintendo Switch-spel på din bärbara dator precis som på en TV.

  Nintendo Switch spelar på en Windows 10-bärbar datorskärm.

  Samma teknik kan användas för att visa media från andra enheter som har en HDMI-kabel, till exempel en Blu-ray-spelare eller Xbox One-konsol.

Om fångstkort

Du kan använda vilket fångstkort som helst för den här processen så länge det har en USB-C-anslutning och en HDMI-ingång. Det finns flera bra fångstkort att välja mellan, men spelare anser generellt att Elgato-kort är bäst på grund av deras överkomliga priser, byggkvalitet och användarvänlighet. För dessa instruktioner använder vi ett Elgato HD60 HDMI-inspelningskort och den kostnadsfria programvaran Elgato Game Capture HD. Fångningskortet är tillgängligt från Amazon och gratis programvara från den officiella Elgato-webbplatsen. Om du använder ett annat fångstkort för att ansluta din Switch till din bärbara dator bör stegen vara nästan identiska. På samma sätt fungerar de flesta spelinspelningsprogram på samma sätt, så om du har ett annat program som du föredrar att använda kan du använda det istället för Game Capture HD. Denna metod gäller inte för Switch Lite.

Ett annat sätt att spela Nintendo Switch-spel på din bärbara dator

Om du inte har ett HDMI-inspelningskort och inte har råd att köpa ett, är ett solidt alternativ att spela PC-versionerna av dina favorit Nintendo Switch-spel på din bärbara dator. Många Nintendo Switch-kontroller är också kompatibla med en bärbar eller stationär dator, så du behöver inte lära dig nya kontroller. Med undantag för förstaparts-franchiser som Super Mario, Djurkorsningoch Pokémon, många av de videospel som finns tillgängliga på Nintendo Switch är också tillgängliga från Microsoft Store App Store på Windows 10, Epic Games eller Steam. Några populära onlinespel, till exempel Minecraft och Fortnite, även stödja korsspara mellan enheter. Det betyder att du kan fortsätta ett spel som du startade på din Nintendo Switch på din bärbara dator och sedan föra tillbaka allt till din Switch när du är redo. Om du köper konsolspel till en PC regelbundet och du har en Xbox One-konsol, kolla in Xbox Play Anywhere-titlar. Dessa låter dig köpa konsol- och PC-versioner av spelet till priset av ett enda spel.