Saltar al contenido

Så här använder du en PS5-kontroller på Xbox Series X eller S

30 de junio de 2021
how to use ps5 controller on xbox series x or s 62605866f01a460ca592595884e468ae

Kan du använda en PS5-kontroller på Xbox Series X- och Xbox Series S-konsoler? Du kan, men på grund av att det inte finns något inbyggt stöd för Sonys PS5 DualSense-kontroller på Microsofts Xbox Series X- och S-konsoler måste du göra det via en av två rondellmetoder nedan.

Metod 1: Anslut en PS5-kontroller till Xbox Series X med en adapter

Det mest effektiva sättet att använda din PS5-kontroller för Xbox Series X och Xbox Series S-spel är att använda en specialdesignad adapter eller omvandlare. Dessa fungerar på samma sätt som du skulle använda en nätadapter när du reser. Den ena änden av adaptern ansluts till din spelkonsol, medan den andra ansluts till din kontroller antingen via USB eller Bluetooth.

I det här fallet skulle du använda adaptern för att ansluta din PS5 DualSense-kontroller till din Xbox Series S eller X-konsol. Controller-omvandlare kan ofta kosta mer än en faktisk Xbox-controller. Det kan vara mycket billigare att köpa en ny Xbox-kontroller till din Xbox Series X. Med kontrolladaptrar och omvandlare kan du använda dina kontroller på de flesta spelkonsoler samtidigt som du också kan spela spel på din TV som vanligt. Titan Two är en populär adapter som stöder PS5- och Xbox Series X- och S-konsoler och -kontroller. Cronus Zen är ett annat alternativ men vi förväntar oss inte att Xbox Series X- och PS5-stödet kommer att lanseras helt fram till mitten till slutet av 2021.

Metod 2: Spela Xbox Series X-spel med en PS5-kontroller via Xbox Cloud Gaming

Xbox molntjänst, tidigare kallad Project xCloud, låter spelare strömma Xbox Series X-videospel från Microsofts servrar direkt till sin dator eller smarta enhet. Det häftiga med Xbox-molnspel är att du kan använda nästan vilken styrenhet du har anslutit till din enhet för att spela den när videospelet strömmar. Lyckligtvis för dig kan PlayStation 5 DualSense-kontroller ansluta till Android- och iOS-smartphones och surfplattor. PlayStation 5-handkontrollen kan också ansluta till Windows- och Mac-datorer utan hackning eller ytterligare hårdvara. Från och med januari 2020 är Xbox-molnspel endast tillgängligt på Android-enheter, men det förväntas lanseras på iOS, Windows och Mac i mitten av 2021.

Finns det en PS5 Xbox-kontroller?

En officiell PS5 Xbox-controller finns inte. Om du har hört någon nämna detta i konversation eller på en YouTube-video, hänvisar de sannolikt till en tredjepartsstyrenhet eller kanske till och med en adapter eller omvandlarprodukt som de som nämns ovan.

Kommer Xbox Series X-konsoler att lägga till support för PS5-kontroller?

Det är osannolikt att Microsoft skulle lägga till stöd för Sonys kontroller till deras Xbox Series X- eller Xbox Series S-konsoler, eftersom de förståeligt vill uppmuntra spelare att köpa produkter som tillverkats av Microsoft. Det skulle kunna hända, men det vore oklokt att vänta tills det gör det, eftersom du kan vänta mycket länge. Om du behöver en extra handkontroll för din Xbox Series X- eller S-konsol är det bäst att köpa en ny eller till och med en begagnad. Det finns flera första och tredje parts kontroller att välja mellan vid olika prispunkter, och Xbox-märkta kontroller utformade för Xbox One-konsoler och Windows-datorer kommer också att fungera på en Xbox Series S eller X.