Saltar al contenido

Så här använder du Nintendo Switch Voice Chat

1 de agosto de 2021
NintendoSwitch PressEvent Photo 04 5c4b794cc9e77c00014af991

Vad man ska veta

  • Viktigt första steg, ladda ner och installera Nintendo Switch Online -appen på en Android- eller iOS -enhet.
  • Logga in med Nintendo -konto> starta spel> ange ett läge som stöder chatt> tryck på på enheten Start.
  • För spel som har inbyggd röstfunktion, anslut ditt headset till switchens ljuduttag eller USB-C-port.

Den här artikeln förklarar två sätt att använda Nintendo Switch Voice Chat. Du kan hitta en lista över spel som stöder röstchatt i appen. Knacka Huvudmeny > Röstchatt > Programvara som stöds.

Hur man startar en Nintendo Switch -röstchatt -session

  1. Ladda ner och installera Nintendo Switch Online -appen på en Android- eller iOS -enhet.

  2. Starta appen och logga in med ditt Nintendo -konto. (Om du inte har ett konto måste du registrera dig för ett Nintendo -konto.)

  3. Starta spelet du vill spela med samma Nintendo -konto och ange ett läge som stöder röstchatt.

  4. Tryck på på din smarta enhet Start på frågan om du vill börja din röstchatt. Appen skapar en lobby som andra kan gå med när du spelar online.

  5. Det är allt!

Nintendo Switch -spel med sin egen röstchatt

Vissa Nintendo Switch-titlar har sin egen inbyggda röstchattfunktion, vilket innebär att du helt kan hoppa över appen och prata med dina lagkamrater i själva spelet. Två onlinespel som för närvarande erbjuder detta är Epic Games Battle Royale -titel Fortnite och Digital Extremes ‘kooperativa tredjepersonsskytt Warframe. För att använda röstchatt i endera, ansluter du bara ditt headset till switchens ljuduttag eller USB-C-port. Du kan justera volymen från spelets ljudinställningar eller inaktivera röstchattalternativet helt och hållet om du inte vill använda det.

Begränsningar för Nintendo Voice Chat

Uppenbarligen är Nintendo Voice Chat -appen inte en perfekt lösning. Både Sony och Microsoft byggde in chattfunktioner i sina respektive konsoler, och det faktum att Nintendo inte följde efter är förvirrande. Att använda appen innebär att du inte kan lyssna på spelljud och röstchatt via ett enda headset. Du kan inte heller använda appen för att chatta med vänner utan att först starta ett spel. Det finns dock några goda nyheter. När appen först lanserades måste människor hålla sina telefoner olåsta och appen igång, annars kopplas de bort. Nintendo har sedan uppdaterat det så röstchatten kommer att fortsätta, även i bakgrunden.