Saltar al contenido

Så här återaktiverar du din Yahoo! E-postkonto på grund av inaktivitet

16 de julio de 2021
yahoo mail bcdfbb76e3b741848d25f4c3f57f7421

Vad du ska veta

  • Kontakta Yahoo Mail support.
  • Om ditt konto har inaktiverats i mer än 90 dagar kan du behöva registrera dig för ett nytt konto istället.

Den här artikeln beskriver vad du ska göra om Yahoo har inaktiverat ditt konto på grund av inaktivitet och gäller både webb- och mobilappversionerna av tjänsten.

Återaktivera ett avaktiverat Yahoo-konto

Om ditt konto har inaktiverats under de senaste 90 dagarna kan du kanske återställa det med. Annars kan du helt enkelt registrera dig för ett nytt konto. Om ditt e-postkonto har inaktiverats ser du ett meddelande när du loggar in. Det kan säga att ditt konto har inaktiverats eller att du inte kan återställa ditt lösenord. När ditt konto har raderats blir ditt skärmnamn tillgängligt för nya användare. Om någon hävdar det behöver du ett annat skärmnamn för ditt nya konto. Yahoo Mail inaktiverar regelbundet oanvända konton. Om ditt konto är avaktiverat har du inte tillgång till e-postmeddelanden, bilagor och andra delar av ditt konto.

Varför Yahoo Mail inaktiverar konton

Om du går mer än ett år utan att logga in på ditt Yahoo Mail-konto kan Yahoo ta bort dina meddelanden från sina servrar för att göra plats för andra användare. Inaktiva konton saktar ner tjänsten för alla, så att hålla sakerna städade i Yahoo! S slut gör att deras e-posttjänst är snabb och pålitlig för dem som använder den. Bortsett från inaktivitet kan Yahoo stänga ditt konto om du ber Yahoo att radera ditt konto eller om du bryter mot Yahoos användarvillkor.

Hur du håller ditt Yahoo-konto aktivt

För att se till att ditt Yahoo Mail-konto förblir aktivt loggar du bara in då och då. Om du använder flera e-postleverantörer, synkronisera dina andra e-postkonton med Yahoo Mail så att du får alla dina meddelanden på ett ställe. På så sätt kan du läsa dina e-postmeddelanden i Yahoo Mail och du kommer att förhindra att ditt konto raderas.