Saltar al contenido

Så här åtgärdar du «Bass.dll Not Found»-fel

13 de mayo de 2023
bass dll error message 7cc6d780d18d413b8d82d3e177543705

Bass.dll-fel orsakas av situationer som leder till att bass DLL-filen tas bort eller skadas. Den här filen är associerad med BASS-ljudbiblioteket. I vissa fall kan bass.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig programvara eller till och med ett maskinvarufel.

Bass.dll-felmeddelanden

Det finns flera felmeddelanden som kan dyka upp på din dator för att indikera ett bass.dll-fel, till exempel:

 • Bass.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom bass.dll inte hittades. Om du installerar om programmet kan det här problemet lösas.
 • Kan inte hitta [PATH] av bass.dll
 • Filen bass.dll saknas.
 • Kan inte starta [APPLICATION]. En obligatorisk komponent saknas: bass.dll. Vänligen installera [APPLICATION] igen.

Dessa felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation. Det kan gälla alla program eller system som kan använda filen på något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, etc. Felsammanhanget är en viktig del av information som kommer att vara till hjälp samtidigt som man löser problemet.

Så här åtgärdar du Bass.dll-fel

Följ dessa steg i den ordning de ges nedan för att prova de enklare lösningarna först. Ladda inte ner bass.dll från en «DLL-nedladdningswebbplats». Det finns många anledningar till varför det är en dålig idé att ladda ner en sådan DLL-fil. Om du behöver en kopia av den här filen är det bäst att skaffa den från dess ursprungliga, legitima källa.

 1. Återställ bass.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en «saknad» bass.dll-fil är att du av misstag har raderat den. Om du misstänker detta, men du redan har tömt papperskorgen, kanske du kan återställa den med ett kostnadsfritt filåterställningsprogram. Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra detta steg, eller något av följande steg, om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av felet.

 2. Installera om programmet som använder filen bass.dll. Om felet uppstår när du använder ett visst program bör ominstallation av den specifika programvaran ersätta filen. Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Att installera om programmet som tillhandahåller filen bass.dll, om möjligt, är en trolig lösning på detta fel.

 3. Ladda ner ljudbiblioteket BASS för att ersätta filen bass.dll. Det här är källan till filen och bör vara nästa sak du försöker om ominstallation av programmet inte korrigerar felet. Använd Win32 länken högst upp på sidan, via den länken, för att starta nedladdningen. Det är en ZIP-fil; inuti den finns två bass.dll-filer, varav en är avsedd specifikt för 64-bitars operativsystem. Se till att använda rätt för just dina behov.

  bass dll-fil

  Vissa program kan ge dig ett specifikt DLL-fel som säger var på datorn som bass.dll-filen saknas från. Om du känner till den här informationen kan du kopiera filen från den här nedladdningen och lägga den precis där den behöver vara för att problemprogrammet ska se och använda den. Det kan tyckas konstigt att det finns en nedladdningslänk för bass.dll när vi precis nämnde ovan att du inte ska ladda ner DLL-filen. Den här instansen hänför sig dock till en nedladdning från den ursprungliga skaparen av filen – det är helt säkert att ladda ner den här.

 4. Kör en virus-/malwareskanning av hela ditt system. Vissa DLL-fel är relaterade till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat filen. Det är till och med möjligt att felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskerar sig som filen.

 5. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att bass.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration, kan systemåterställning lösa problemet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till bass.dll. Om du till exempel får felmeddelandet «Filen bass.dll saknas» när du lyssnar på musik, försök att uppdatera drivrutinerna för ditt ljudkort. Filen bass.dll kan vara relaterad till ljudkort eller inte – det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att vara mycket uppmärksam på sammanhanget för felet och felsöka därefter.

 7. Återställ en drivrutin till en tidigare installerad version om bass.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många service pack och andra patchar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filer på din dator. Filen bass.dll kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan din hårddisk. Vi har lämnat merparten av maskinvarufelsökningen till det sista steget, men din dators minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka bass.dll-fel när de misslyckas. Om hårdvaran misslyckas med något av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om de enskilda felsökningsråden för bass.dll-filen ovan misslyckas, bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera bass.dll-relaterade problem i registret. Ett program för registerrensning kan kanske hjälpa till genom att ta bort ogiltiga bass.dll registerposter som kan orsaka felet. Vi rekommenderar sällan användningen av registerrensare. Det ingår här som ett «sista utväg»-försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. Detta kommer att radera allt från hårddisken och installera en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar bass.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd. All information på din hårddisk kommer att raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att fixa bass.dll-felet med ett felsökningssteg före detta.

 13. Felsök för ett maskinvaruproblem om några bass.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara maskinvarurelaterat.

Behöver du mer hjälp?

Om du inte är intresserad av att fixa det här problemet själv, se Hur fixar jag min dator? för en fullständig lista över dina supportalternativ, plus hjälp med allt på vägen som att räkna ut reparationskostnader, ta bort dina filer, välja en reparationstjänst och mycket mer.