Saltar al contenido

Så här åtgärdar du Microsoft.directx.directdraw.dll-fel

19 de octubre de 2022
microsoft directx directdraw dll error message 5a8d69a86edd650036fcafdf

Microsoft.directx.directdraw.dll-problem orsakas på ett eller annat sätt av ett problem med Microsoft DirectX DirectDraw. Denna DLL-fil är en av många filer som finns i DirectX-programsamlingen. Eftersom DirectX används av de flesta Windows-baserade spel och avancerade grafikprogram, dyker dessa fel vanligtvis endast upp när du använder dessa program. Alla Microsofts operativsystem sedan Windows 98 kan påverkas av microsoft.directx.directdraw.dll och andra DirectX-problem. Detta inkluderar Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.

Microsoft.directx.directdraw.dll-fel

Det finns flera sätt som microsoft.directx.directdraw.dll-fel kan dyka upp på din dator. Här är flera av de vanligaste sätten du kan se microsoft.directx.directdraw.dll-fel:

 • Microsoft.directx.directdraw.dll hittades inte. Ominstallation kan hjälpa till att fixa detta.
 • Filen microsoft.directx.directdraw.dll saknas
 • Microsoft.directx.directdraw.DLL hittades inte
 • Filen microsoft.directx.directdraw.dll hittades inte

Dessa felmeddelanden ses ofta med videospel men kan gälla alla program som använder Microsoft DirectX. Felet kan uppstå när som helst under spelet (eller när du använder programvaran), men du kommer troligen att se det under uppstart.

Så här åtgärdar du Microsoft.directx.directdraw.dll-fel

Ladda inte ner microsoft.directx.directdraw.dll DLL-filen individuellt från någon «DLL-nedladdningssida». Det finns ett antal anledningar till varför det aldrig är en bra idé att ladda ner DLL-filer som det. Om du redan har gjort det, ta bort filen var du än placerar den och fortsätt med dessa steg.

 1. Starta om datorn om du inte har gjort det ännu. Microsoft.directx.directdraw.dll-felet kan vara en slump och en enkel omstart kan rensa upp det helt.

 2. Installera den senaste versionen av Microsoft DirectX. Chansen är stor att uppgradering till den senaste utgåvan kommer att fixa felet «hittades inte».

  Microsoft släpper ofta uppdateringar till DirectX utan att uppdatera versionsnumret eller bokstaven, så se till att installera den senaste släpp även om din version är tekniskt densamma.

 3. Förutsatt att den senaste DirectX-versionen från Microsoft inte fixar microsoft.directx.directdraw.dll-felet, leta efter ett DirectX-installationsprogram på din spel- eller program-DVD eller CD. Ibland kommer mjukvaruutvecklarna att inkludera en kopia av den på installationsskivan om deras spel eller program använder DirectX. Ibland, men inte ofta, passar den version som finns på skivan bättre för programmet än den senaste versionen som är tillgänglig online.

 4. Avinstallera spelet eller programvaran och installera om det igen. Något kan ha hänt med filerna i programmet som fungerar med denna DLL-fil, och en ominstallation kan göra susen.

 5. Återställ filen microsoft.directx.directdraw.dll från det senaste DirectX-programpaketet. Om ovanstående felsökningssteg inte har fungerat för att lösa ditt fel, försök att extrahera DLL-filen individuellt från det nedladdningsbara DirectX-paketet.

 6. Uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort. Denna speciella DLL-fil är relaterad till DirectDraw, som är ett 2D API som används vid rendering av grafik. Adressering av grafikkortsdrivrutinen kan rätta till detta DirectX-problem.