Saltar al contenido

Så här åtgärdar du vanliga iPhone 8 -problem

15 de agosto de 2021
GettyImages 157614084 b5ffe55a08a143019974786835107d7c

Om du äger en iPhone 8 kan du ha stött på problem som skärmfrysning, anslutningsproblem eller överhettning. Dessa vanliga iPhone 8 -problem har enkla lösningar, som vi beskriver nedan.

Orsaker till iPhone 8 -problem

Ingen produkt är perfekt, och lika högpresterande som de flesta iPhone-modeller är, är de inte immuna mot störningar, hack och kraschar. Den exakta orsaken till ett sådant problem är vanligtvis inte uppenbar förrän du hittar motsvarande fix.

Så här åtgärdar du de vanligaste problemen med iPhone 8

Följ dessa steg för att få din iPhone 8 att fungera som den ska.

 1. Återställ din iPhone. Du kan ibland upptäcka att iPhone -skärmen fastnar i liggande orientering eller bara fryser. Vanligtvis kan detta lösas med en mjuk återställning. Utför dock en hård återställning om det inte löser problemet. När iPhone startar om ska skärmen vara normal igen.

 2. Uppdatera till den senaste versionen av iOS. Om din iPhone inte har den senaste iOS, uppdatera den omedelbart, eftersom en uppdatering kan innehålla nödvändig programvara och buggfixar.

 3. Uppdatera appar. Ett av de mer frustrerande felen som kan hända när du använder din iPhone är att ha en app avslutad mitt i en viktig uppgift. Kontrollera App Store och installera eventuella uppdateringar för appen i fråga. Avinstallera och installera om appen för att se om den börjar fungera igen. Du kan också kolla upp anslagstavlor online eller kontakta apputvecklaren för att se om de är medvetna om problemet.

 4. Återställ Bluetooth. Bluetooth -högtalare och hörlurar är viktiga för iPhone 8 -användare eftersom enheten saknar ett 3,5 mm hörlursuttag. Vissa problem har dock rapporterats vid anslutning av trådlösa hörlurar och andra Bluetooth -enheter. Om du fortfarande har problem med att ansluta till en viss Bluetooth -enhet kan du behöva synkronisera en annan enhet.

 5. Anslut igen till Wi-Fi eller uppdatera nätverksinställningarna. Ibland rapporterar iPhone 8-användare Wi-Fi-problem, inklusive låga hastigheter, felaktigt att få ett «felaktigt lösenord» -meddelande eller problem med att ansluta till ett nätverk. Se till att din internetanslutning och router är påslagen och fungerar korrekt.

 6. Undvik eller åtgärda överhettningsproblem. Ett vanligt rapporterat problem med iPhone 8 är överhettning när du använder ett krävande program eller spel. Det finns många sätt att lösa detta problem, från att inaktivera vissa bakgrundsfunktioner till att ta bort fodralet till att ta bort batterikrävande appar. Undvik att lämna din iPhone i direkt solljus eller nära värmeelement, till exempel värmare eller datorventiler.

 7. Använd 3D Touch. Om du upplever svårigheter med 3D Touch -genvägar som dyker upp eller rör sig för snabbt för att du ska komma åt, optimera 3D Touch -känsligheten efter behov.

 8. Återställ alla inställningar. Även om detta gör att du förlorar alla sparade Wi-Fi-lösenord, kan det hjälpa till att åtgärda olika problem. För att göra detta, välj inställningar > Allmän > Återställa > Återställ alla inställningar. Detta är inte samma sak som att göra en fabriksåterställning.

 9. Se till att Apples tjänster fungerar genom att gå till Apples webbplats och kontrollera statusen. Om du inte kan ansluta till Apple App Store på din iPhone är det här det första du bör kontrollera.

 10. Ändra iPhone: s LTE -inställningar till Endast data. Om dina iPhone -samtal är fyllda med statiskt och du inte kan förstå vad den andra personen säger, tryck på inställningar > Mobildata > Mobildata -alternativ > Aktivera LTE > Endast data. Slå på LTE igen efter att ha kontrollerat din anslutningskvalitet, om det behövs. Kontrollera iPhone -mottagaren och se till att det inte finns några blockeringar, inklusive skärmskyddet eller telefonfodralet, som kan dämpa ljud.

 11. Kontakta Apple. Om inget annat fungerar, kontakta Apples kundtjänst eller boka tid i en Apple Store.