Saltar al contenido

Så här blir du verifierad på Instagram

25 de junio de 2021
erik lucatero VcOwZMahmCQ unsplash 7714083297a048f3848156a836a80b13

Vad du ska veta

 • Gå till inställningar > konto > Begär verifiering > mata in nödvändig information> ladda upp en bild av ditt foto-ID> Skicka.
 • Instagram tillämpar verifierade märken på profilerna för offentliga personer, kändisar och varumärken.

Den här artikeln förklarar hur man ansöker om ett verifierat märke på Instagram samt tips för att bli godkända.

Hur man ansöker om ett verifierat märke på Instagram

Om du har bestämt att ditt Instagram-konto uppfyller alla behörighetskrav för ett verifierat märke kan du skicka in en ansökan. Du måste ha tillgång till Instagram-kontot som ansöker om verifiering och kunna logga in via Instagram-appen för iOS eller Android. Att ansöka om ett verifierat märke är inte möjligt via Instagram.com. Instagram kommer inte heller att be om betalning i utbyte mot verifiering, och du kommer inte heller kontaktas för att bekräfta din identitet.

 1. Logga in på det Instagram-konto som du vill verifiera via Instagram-appen för iOS eller Android och navigera till profilfliken genom att trycka på profilbild i nedre menyn.

 2. Tryck på meny ikonen längst upp till höger på profilfliken.

 3. Välj inställningar.

 4. Välj konto.

 5. Välj Begär verifiering.

 6. Ange ditt fullständiga namn i Fält med fullständigt namn, beskriv vem du är i Känd som fält och välj en kategori som ditt konto hamnar i från Listrutan för kategori.

 7. Utan att stänga appen, avsluta Instagram och använd din enhet för att ta ett foto av ett statligt utfärdat foto-ID som visar ditt namn, födelsedag eller officiella affärsdokument. Lämpliga formulär inkluderar ett körkort, pass, nationellt identitetskort, självdeklarationsutlåtanden, färskt räkningskonto eller bolagsordning. Gå tillbaka till Instagram och tryck på Välj FIL för att välja foto av ditt ID från din enhet.

  Stegen för att verifieras i Instagram-appen.

 8. Knacka Skicka för att skicka in din ansökan för granskning.

Krav på Instagram-verifiering

Om du är en uppmärksam person eller hanterar ett Instagram-konto på uppdrag av en offentlig person, kändis, företag, organisation eller varumärke kan du ansöka om Instagram-verifiering. Men innan du gör det måste du se till att du uppfyller behörighetskraven, som inkluderar:

 • Följ Instagrams användarvillkor och riktlinjer för communityn;
 • Representera autentiskt en verklig individ, registrerad verksamhet eller enhet;
 • Representera individens, företagets eller enhetens unika närvaro;
 • Bli offentlig och inkludera en färdig bio, profilbild och minst ett inlägg; och
 • Representera en välkänd person, företag, varumärke eller enhet som är mycket sökt.

Instagram kommer att granska konton som visas i flera nyheter och mediekällor, men betalt eller reklaminnehåll räknas inte med i berättigandet. Instagram kommer inte heller att överväga att granska konton av allmänt intresse, till exempel de som innehåller populära böcker, roliga memes eller söta hundar – oavsett hur många följare kontot har. Även om ett konto uppfyller alla behörighetskrav för Instagram-verifiering, finns det ingen garanti för att det faktiskt kommer att godkännas. Om du tillhandahåller falsk eller vilseledande information när du ansöker om ett verifierat märke kan Instagram diskvalificera din ansökan, ta bort ditt märke om det av misstag gavs dig och kanske till och med inaktivera eller ta bort ditt konto helt.

Vad händer efter ansökan om Instagram-verifiering?

Instagram anger tyvärr ingen tidsram för när du kan förvänta dig att höra tillbaka om din ansökan, men du kan förvänta dig att så småningom få ett meddelande om din ansökan godkänns eller nekas. Om din ansökan avslås får du skicka in en annan ansökan efter 30 dagar om du vill försöka igen. Om din ansökan godkänns och du får det verifierade märket på ditt konto, bör det visas i slutet av ditt användarnamn i din profil, i sökresultat och i de utökade kommentarer som du lämnar på inlägg. Tänk på att Instagram när som helst kan ta bort ditt verifierade märke för olämplig representation eller aktivitet. Detta inkluderar reklam eller försök att sälja ditt verifierade konto, använda din profilinformation för att marknadsföra andra tjänster eller försöka få ditt konto verifierat via en tredje part.

Fördelarna med att ha Instagram-verifierat märke

Det verifierade märket visas som en vit bock som omges av ett blått märke bredvid en verifierad användares användarnamn på deras profil, i sökning och även i kommentarstrådar. Förutom att vara en högstatussymbol på Instagram, erbjuder det verifierade märket konton ett brett utbud av fördelar. Dessa inkluderar:

 • Trovärdighet. Användare som stöter på ett verifierat konto behöver inte ifrågasätta äktheten av det, även om det finns hundratals liknande konton. Den blå bocken låter dem veta den verkliga individen, verksamheten eller enheten som ligger bakom den.
 • Bättre möjligheter till partnerskap. Många Instagram-influenser gör affärer med andra varumärken, men att verifieras gör det lättare att få mer lukrativa och exklusiva varumärkespartnerskap.
 • Första åtkomst till nya funktioner. Verifierade konton får ofta specialbehandling och får testa eller prova nya funktioner i appen innan de rullas ut till alla andra.
 • Högre ranking i sökningen. När användare söker efter en välkänd person, företag eller enhet, visas det bästa matchande verifierade resultatet högst upp i sökresultaten. Alla efterliknade (icke-verifierade) konton visas nedanför det.
 • Högre efterföljare och engagemangstillväxt. Instagram-användare älskar att följa konton som är officiella, autentiska och exklusiva – vilket är precis vad den lilla blåa fästingen representerar. Detta innebär att fler följare och engagemang kommer att leda till större organisk upptäckt av ditt innehåll på sidan Utforska såväl som ditt konto på sidan Förslag för dig.

Tips för att bli godkända för ett Instagram-verifierat märke

Det är troligt att Instagram godkänner ansökningar om verifierade märken till konton som representerar människor, företag, varumärken eller enheter som löper stor risk att bli imiterade. Verifierade märken hjälper användare att skilja sig från de autentiska kontona och falska eller fanbaserade. Detta förklarar varför många kändisar verifieras, men att vara berömd är inte precis ett krav. Tänk på följande tips för att öka dina chanser att få din begäran om Instagram-verifiering godkänd:

 • Använd märkesinnehåll i din profil. Inkludera en tydlig, lockande profilbild, nyckelord i ditt användarnamn / fullständiga namn och korta block med beskrivande text plus valfria hashtags i din biografi. Arbeta ditt varumärke i inlägg, Instagram-berättelser och Instagram-rullar.
 • Bli presenterad av media. Om Instagram inte hittar något innehåll om dig på webben är dina chanser att verifiera godkännandet liten till ingen. Marknadsför dig själv eller ditt företag genom att delta i intervjuer, bli gästvärd på podsändningar, visas i YouTube-influencers videor, få berättelser om dig publicerade på nyhetsnav med mera.
 • Arbeta med din webbnärvaro som helhet. Det finns många Instagram-konton med hundratusentals följare som inte verifieras eftersom deras närvaro är begränsad till endast Instagram. Gör ett försök att utöka din närvaro till andra plattformar som en officiell webbplats, Facebook, Twitter, Pinterest, YouTube och andra – se till att alla är mycket optimerade för sökning.
 • Arbeta med att öka följare och engagemang. Ju högre ditt antal följare och ditt engagemang ser ut på Instagram, desto mer sannolikt kommer ditt konto att se ut som en högprofil som många känner till och letar efter. Kom bara ihåg att göra det genuint, utan att behöva köpa anhängare. Kolla in de fem bästa Instagram-apparna för att öka engagemanget.