Saltar al contenido

Så här får du din Xbox Series X eller S online när den inte loggar in

28 de julio de 2021
xboxseriesxsgoonline 789346e8c1674f58b6f218d05128142f

Xbox Series X och S kan båda användas offline, men de är inte riktigt utformade för det. När en Xbox Series X eller S inte loggar in och ansluter till Xbox-nätverket tappar du åtkomst till din vänlista, kan inte spela multiplayer-spel, inte ladda ner nya spel och uppdateringar, inte komma åt Game Pass, och kan inte använda streamingappar som Netflix eller Spotify.

Vad orsakar inloggningsfel för Xbox Series X eller S?

När du har problem med att logga in med din Xbox Series X eller S beror det vanligtvis på ett problem med Xbox-nätverket, problem med internetanslutning eller dina inloggningsuppgifter. När din Xbox inte kan ansluta till internet kan den inte heller ansluta till Xbox-nätverket, så det kommer inte att kunna logga in. Detsamma gäller om själva Xbox-nätverkstjänsten är nere och anger fel lösenord eller användarnamn när du loggar in kan ha samma grundresultat. Om du kan logga in men inte kan spela ett specifikt onlinespel, kontrollera om spelets servrar är nere. Prova det officiella Twitter-kontot för utvecklaren eller utgivaren och sök på sociala medier efter inlägg om det spelet är nere.

Så här åtgärdar du inloggningsproblem med Xbox Series X eller S

Eftersom detta problem vanligtvis orsakas av ett anslutningsproblem, serviceavbrott eller autentiseringsproblem måste du kontrollera var och en i tur och ordning för att komma tillbaka online. Följ dessa steg för att få din Xbox Series X eller S inloggad och online igen:

 1. Kontrollera ditt internet. Om dina andra enheter kan ansluta till internet är det förmodligen inte problemet. Om andra enheter har problem med att ansluta, fixa din internetanslutning och kontrollera om din Xbox Series X eller S kan logga in och ansluta.

 2. Kontrollera Xbox-nätverkets status. Din Xbox Series X eller S måste kunna ansluta till den här tjänsten för att få åtkomst till onlinefunktioner oavsett om du abonnerar på Xbox Live eller Game Pass Ultimate. Om Xbox-nätverket är nere måste du bara vänta på att Microsoft ska åtgärda problemet och försöka igen senare.

 3. Se till att du använder rätt inloggningsinformation. Du använder samma e-post- och lösenordskombination för att logga in på din Xbox som för att logga in på webbplatser som Microsoft.com, Live.com och Outlook.com. Besök account.live.com och försök logga in med samma e-postadress och lösenord som du sätter i din Xbox Series X eller S och se om det fungerar. Om det inte gör det ändrar antingen du eller någon annan ditt lösenord och du måste använda det nya lösenordet för att logga in. Eftersom en mängd olika Microsoft-tjänster använder samma inloggningsinformation, ändras ditt lösenord på en. för dem alla. Har du nyligen ändrat ditt Skype-lösenord, till exempel? Om så är fallet måste du använda det nya lösenordet för att logga in på din Xbox.

 4. Kontrollera din internetanslutning på din Xbox Series X eller S. Om du är ansluten via Wi-Fi kan du helt enkelt ha anslutningsproblem. I så fall kan du lösa problemet med konsolen, din trådlösa router eller bara ansluta din konsol till routern med en Ethernet-kabel. Så här kontrollerar du din internetanslutning på Xbox Series X | S:

  1. tryck på Xbox-knapp för att öppna guiden.
  2. Navigera till Profil & system > inställningar.
  3. Navigera till Allmän > Nätverksinställningar.
  4. Välj Testa nätverksanslutningen.
 5. Logga in med din kontroller. Om din profil för närvarande inte tilldelas den kontroller du använder kan du göra det om du kan logga in. Så här tilldelar du din profil till din nuvarande styrenhet:

  1. tryck på Xbox-knapp för att öppna guiden.
  2. Navigera till Profil & system > inställningar.
  3. Navigera till konto > Inloggning, säkerhet och lösenord.
  4. Välj Denna kontroller loggar inoch välj din profil.

  Det här fungerar bara om din e-postadress och lösenord har angetts korrekt, så se till att utföra det steget innan du försöker åtgärda det.

 6. Starta om din Xbox Series X- eller S-konsol. Din Xbox Series X eller S kan ha ett tillfälligt problem som kan åtgärdas genom att starta om konsolen. Om din konsol normalt går in i ett lågt strömläge istället för att stänga av är det särskilt viktigt att se till att konsolen faktiskt startar om. Så här startar du om en Xbox Series X eller S:

  1. tryck på Xbox-knapp på din handkontroll för att öppna guiden.
  2. Navigera till Profil & system > Kraft.
  3. Välj Starta om konsolen.
 7. Slå på din Xbox Series X- eller S-konsol. Om det bara inte löste problemet att bara starta om startar en strömcykel. Detta är en lite mer involverad process, men det tar inte bort några data från din konsol.

  1. Stäng av din Xbox Series X eller S.
  2. Koppla ur konsolen från strömmen.
  3. Vänta fem minuter och koppla sedan in den igen.
  4. Slå på konsolen och se om du kan logga in.

Vad händer om din Xbox Series X | S fortfarande inte kan bli online?

Om du har verifierat att du använder rätt användarnamn och lösenordskombination, att din internetanslutning är solid och att Xbox-nätverket och andra Microsoft-tjänster inte är nere, men du fortfarande inte kan komma online, kanske du har ett hårdvaruproblem. Kontakta Xbox kundsupport för att se om din konsol är under garanti eller om de har några andra förslag.