Saltar al contenido

Så här får du en bra affär på en begagnad iPod touch

13 de julio de 2021
woman relaxing at home listening to her phone 479977911 5b3e3217c9e77c003701b598

Att köpa en begagnad iPod touch är en tilltalande idé för den sparsamma teknikentusiasten. Det lovar att leverera en kraftfull och rolig gadget samtidigt som det sparar pengar. Men är det värt det? Ett lägre pris är inte nödvändigtvis en bra sak om det betyder att du får en enhet med problem. Om du funderar på att köpa en begagnad iPod touch, följ dessa tips för att se till att du får en bra affär.

Köp inte något äldre än en generation tillbaka

Teknikens värld går snabbt – så snabbt att även ett lågt pris inte är en bra anledning att köpa en iPod touch som är för gammal. Den aktuella (och slutliga versionen) iPod touch är sjätte generationen. Den 5: e generationen släpptes 2012, medan den 4: e generationen släpptes 2010, samma år som iPhone 4. Precis som det inte vore vettigt att köpa en iPhone 4 idag eftersom den bara är för gammal, samma är sant för iPod touch. När iPod Touch fortfarande tillverkades uppdaterade Apple enheten mycket långsammare än iPhone, så klyftan när det gäller funktioner, hastighet och lagringskapacitet mellan varje modell är mycket större än mellan iPhone-modeller. Att köpa mer än en generation tillbaka kan spara extra pengar, men det betyder också att kontakten du köper blir mindre kraftfull, mindre användbar, mindre rolig och mer sannolikt att du kommer att stöta på maskinvaruproblem och programkompatibilitet tidigare.

Vad du ska leta efter med en begagnad iPod Touch

Här är några detaljer att se upp för när du köper en begagnad iPod touch för att se till att du inte är en örevis men ett dumt pund.

  1. Funktioner: Klyftan i funktioner mellan en generations beröring och nästa kan vara stor. När du handlar efter en begagnad iPod touch, se till att du förstår vilka funktioner modellen du funderar på har och vilka som den saknar jämfört med den senaste versionen. Det kanske inte är värt det att spara några dollar om du förlorar coola, nya funktioner.
  2. Säljarens rykte: Att kontrollera en säljares rykte är ett bra sätt att se till att du inte blir lurad. Webbplatser som eBay och Amazon gör det enkelt att se hur andra som har köpt från den säljaren har gillat sin transaktion. Om du köper för ett företag, gör en webbsökning för klagomål om det.
  3. Batteri: Batteriet på en iPod touch kommer att ta några år om det behandlas bra. Efter det börjar batteriets livslängd minska och du måste betala för ett batteribyte. Fråga om säljaren är villig att certifiera eller byta ut batteriet mot ett nytt (något reparationsverkstäder kan göra) innan du köper. Annars kan du sluta betala extra för din «billiga» iPod touch tidigare än du förväntat dig.
  4. Skärm: Med sitt pekskärmsgränssnitt är tillståndet för en begagnad iPod touch-skärm nyckeln. Om det inte har hållits i ett fall kan skärmen repas, vilket kan störa en video, spela spel eller surfa på nätet. Ta en titt på skärmen på den begagnade iPod touch du överväger, även om det bara är ett foto.
  5. Kapacitet: Lägre priser är tilltalande, men du bör alltid köpa så mycket lagringskapacitet som du har råd. Du fyller den med musik, videor, appar och foton. Köp inte något mindre än en 32 GB-modell; iOS tar så mycket utrymme att modeller med mindre lagringsutrymme inte lämnar mycket utrymme för dina data.
  6. Garanti: Om du kan få en använd touch med en garanti – till och med en utökad garanti som du betalar extra för – gör det. Du kan inte få detta från en person som säljer sin gamla iPod, men om du köper den från ett företag kan du kanske få en. Att spendera extra pengar nu kan spara på reparationskostnader senare.

Var kan jag köpa en begagnad iPod Touch

Om en begagnad iPod touch är rätt för dig har du många alternativ för var du kan köpa den:

  • Äpple: Apple säljer renoverade iPod touch på Apple Store online. Förvänta dig att spara några dollar och låt experterna se till att enheten fungerar som den ska. Ännu bättre: renoverade Apple-produkter innehåller vanligtvis en begränsad garanti. Inte en dålig kombination.
  • Begagnade elektronikhandlare: Företag som NextWorth och Gazelle köper och säljer begagnade iPods (och iPhones och andra enheter). Med en grundlig inspektionsprocess kan du känna dig säker på att du får en pålitlig enhet. Kolla in en jämförelse av dessa ansedda företag.
  • iPod-återförsäljare: En handfull företag som säljer nya modeller säljer också begagnade iPod touch (ofta till priser nära Apples). Kolla in webbplatser som PowerMax om du vill gå denna väg.
  • eBay / Craigslist / Amazon: eBay, Craigslist och Amazon är bra ställen att hitta fynd online, men se upp. Köp alltid från ett etablerat företag eller säljare med ett gott rykte för att undvika problem.