Saltar al contenido

Var man kan sälja begagnade videospel

19 de julio de 2021
videogamesGettyImages 640114292 5a8217a76bf06900379ffac6

Har du en bunt videospel som du aldrig spelar? Du kanske kan sälja dessa spel och lägga lite extra pengar i fickan. Oavsett om du städar ditt hus eller gör dig redo att flytta, kan de gamla videospelen ha mer värde än du inser. De behöver inte ens vara nyligen för att vara värda att sälja. Faktum är att äldre spel ofta kräver mer pengar än nya spel. Om du till exempel har Atari eller Commodore 64-spel kan du sitta på en absolut guldgruva. Det är särskilt sant om du har spelkonsolen, joysticks och kontroller att gå med dem. Redo att ta reda på hur mycket du kan få för dina spel? Här är flera platser där du kan sälja dina begagnade videospel och kanske några gamla DVD-skivor du har kvar. Välj det alternativ som fungerar bäst för dig.

Ta dina spel till butiken för att sälja dem för kontanter eller kredit

Vissa big-box-butiker och specialbutiker betalar kontanter eller ger dig butikskredit för dina använda videospel och konsoler. Detta kan vara det enklaste och snabbaste sättet att få värdet av spel, men du kommer förmodligen att tjäna mindre än vad du skulle göra om du skulle sälja dem individuellt online. Kontrollera telefonboken för lokalt drivna butiker, eller prova någon av dessa kedjor:

  • GameStop – Besök deras hemsida för att leta upp värdet av de spel, konsoler och tillbehör du har innan du åker till närmaste butik. Detta gör att du kan jämföra erbjudanden så att du kan vara säker på att du får en rättvis affär. GameStop betalar kontant eller handelskredit.
  • Bästa köp – Leta upp dina speltitlar för att se hur mycket den här stora boxkedjan för närvarande betalar för dem. Om du är nöjd med erbjudandet kan du skriva ut en förbetald fraktetikett. och maila dina spel till dem. De kommer att bedöma spelens skick och skicka ett Best Buy-presentkort till dig via e-post inom tio dagar efter mottagandet. Observera att de också köper spelkonsoler och vissa andra typer av elektronik.

Sälj och skicka en massa videospel

Om du inte har tid att ta dina spel till en butik eller sälja dem individuellt online, prova dessa webbaserade köpare:

  • CashForGamers.com – Välj bara de spel och konsoler som du har och skriv ut en gratis förbetald fraktetikett för att skicka in dem. Du kan välja att få betalt via PayPal eller en postcheck. Om du skickar mer än 50 $ i varor skickar de till och med gratis fraktleveranser.
  • Decluttr.com – Skriv in streckkoden på baksidan av dina spel, eller använd deras app för att skanna streckkoder. Använd sedan den gratis fraktetikett som de tillhandahåller för att skicka dina spel i. När de får ditt paket, kommer de att inspektera dina varor och betala dig nästa dag via ditt val av direktinsättning, check, PayPal eller välgörenhetsdonation.
  • Secondspin.com – Använd deras säljkalkylator för att berätta för dem vilka spel du har och du får ett omedelbart erbjudande för de som de är intresserade av. Förutom spel tar de också musik-CD-skivor, DVD-skivor och Blu-rays. Var noga med att kolla in deras Hot Game Trade-Ins-sida för att se vad de för närvarande betalar högsta dollar för. Har du mycket att sälja? Spara tid genom att använda deras bulkförsäljningsformulär. De betalar via PayPal, postcheck eller butikskredit.

Sälj dina videospel online en efter en

Om du vill maximera dina intäkter och inte behöver pengarna direkt, lista dina spel individuellt och vänta tills rätt köpare kommer med. Här är några ställen att prova:

  • Amazonas marknadsplats: Om du listar dina spel via Amazon Marketplace visas de i de vanliga Amazon-listorna för samma nya eller använda titel. Det kommer att sätta dina spel framför många ögon. Amazon har också ett inbytesprogram för videospel, musik-CD-skivor, DVD-skivor och elektronik, om du inte vill vänta på att de ska säljas.
  • eBay.com – Sätt dina spel på auktion och hoppas på ett budkrig för att höja deras försäljningspris. Det här är en bra strategi om du laddar ner populära eller svårt att hitta titlar. Om du vill få så mycket du kan för dina spel, lista dem under semestersäsongen.
  • Facebook Marketplace – Använd ditt Facebook-konto för att lista och sälja dina spel lokalt. Det finns ingen noteringsavgift och artiklar tenderar att sälja mycket snabbt. Tillbringa några minuter med att skapa en lista med ett fint fotografi, och dina använda spel kan vara borta idag. Om du bestämmer dig för att gå denna väg, se till att ta ett originalfoto istället för att ta en bild från en annan webbplats. Dina artiklar kommer att sälja snabbare om du gör det, och du undviker upphovsrättsintrång.

Skicka dina videospel

Ett sista alternativ är att sälja dina videospel till en lokal barnförsändelse eller genom en lokal mammagrupp. Vet bara att de förmodligen inte kommer att acceptera spel som klassats Mogna eller Vuxna.