Saltar al contenido

Så här får du Fortnite på Xbox Series X eller S

24 de junio de 2021
downloadfortniteonxboxseriesxs 353b90c4dc754c918f0493ea1e3b6fd0

Vad du ska veta

 • Tryck på Xbox-knappen på din handkontroll> Butik-ikonen > Sökikon > Typ Fortnite och välj det bland resultaten> Välj Skaffa sig eller Installera.
 • Fortnite är en gratis nedladdning online. Om du ser att Fortnite säljs i en butik är det bara en låda med en kod för kläder och vapen.
 • Du behöver ett Xbox Live Gold eller Game Pass Ultimate och ett Epic Games-konto för att kunna spela online.

Den här artikeln förklarar kraven för och hur man laddar ner och spelar Fortnite på Xbox Series X eller S.

Hur man laddar ner Fortnite på Xbox One

Fortnite för Xbox Series X eller S är ett digitalt spel, vilket innebär att du inte kan gå ut och köpa en Fortnite-spelskiva i en butik. Du kan köpa v-dollar, spelets premiumvaluta, i butiker, men du behöver inte göra det för att spela spelet. För att börja spela är allt du behöver göra att ansluta din Xbox Series X eller S till internet och ladda ner spelet. Om du ser Fortnite till salu i en fysisk butik finns det ingen faktisk spelskiva inuti. Spelet i sig är gratis, så vad du slutar köpa är en nedladdningskod för DLC som kläder, verktyg, vapen och v-dollar valuta i spelet. Du måste sedan följa instruktionerna i den här artikeln för att ladda ner och installera Fortnite. Så här laddar du ner och installerar Fortnite på din Xbox Series X eller S:

 1. Slå på din Xbox Series X eller S och se till att den är ansluten till internet.

 2. Logga in på ditt Xbox-nätverkskonto om det behövs. Om du ser din Gamertag och din avatar i det övre vänstra hörnet på Xbox Series X eller S-instrumentpanelen betyder det att du är inloggad.

 3. tryck på Xbox-knapp på din handkontroll för att öppna guiden.

 4. Välj Butik-ikonen längst ner i guiden.

  XBox Store-ikonen.

 5. Välj Sökikon.

  Xbox-sökalternativ.

 6. Typ Fortnite.

  En sökning efter Fortnite på Xbox Series X eller S.

 7. Välj Fortnite från sökresultaten.

  Fortnite i sökresultaten på Xbox X eller S.

  Fortnite-omslaget förändras regelbundet och kanske inte matchar det du ser här. Leta efter det kostnadsfria alternativet, eftersom det inte är nödvändigt att ladda ner och spela spelet med buntar och DLC: er som har ett pris.

 8. Välj Skaffa sig eller Installera.

  Installationsalternativet för Fortnite på Xbox X | S.

 9. Fortnite placeras i din nedladdningskö.

Hur man spelar Fortnite på Xbox One

Genom att följa de tidigare instruktionerna placeras Fortnite i din nedladdningskö. Om det redan finns andra spel i kön kommer din Xbox att ladda ner dem först om du inte ändrar ordern manuellt. När spelet har laddats ner är det tillgängligt genom att öppna guiden och navigera till Mina spel och appar > Se allt. Om spelet inte laddas ner, kontrollera din internetanslutning och hastighet. Din konsol kan också ha en fullständig hårddisk. I så fall måste du ta bort gamla spel eller lägga till en extern enhet i din Xbox Series X eller S. Innan du kan spela Fortnite online måste du ha en aktiv Xbox Live Gold-prenumeration och ett Epic Games-konto. Du måste också ansluta ditt Epic Games-konto till ditt Microsoft-konto. Din Xbox Live Gold-prenumeration är det som låter dig spela spel online med din Xbox Series X eller S, medan Epic Games-kontot låter dig använda samma spara data var du än spelar Fortnite.

Vad du ska göra om du inte har Xbox Live Gold

Xbox-nätverket är en tjänst som låter dig spela onlinespel med dina Xbox-konsoler. Prenumerationstjänsten är känd som Xbox Live Gold och ingår i Xbox Game Pass Ultimate. Om du inte redan har Xbox Live Gold eller Xbox Game Pass måste du registrera dig innan du kan spela Fortnite online med din Xbox Series X eller S. Om du inte har en Xbox Live Gold-prenumeration eller Game Pass Ultimate :

 1. tryck på Xbox-knapp på din kontroller för att öppna Guide.

 2. Navigera till Profil & system > inställningar > konto > Prenumerationer.

 3. Välj Lär dig mer om guld. Om du redan prenumererar ser du information om din prenumeration.

 4. Välj den plan som passar din skärm välj den plan du vill ha.

 5. Välj Lägg till ett kreditkort.

 6. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra transaktionen.

Vad du ska göra om du inte har ett Epic Games-konto

Epic Games är utvecklare och utgivare av Fortnite, och du behöver ett konto hos dem för att spela spelet. Det här kontot låter dig spela Fortnite på vilken kompatibel plattform som helst och få åtkomst till samma sparade data. Det betyder att om du köper eller skaffar föremål i Fortnite medan du spelar på din Xbox Series X eller S, har du samma objekt om du spelar på mobilen senare och vice versa. För att spela Fortnite Battle Royale, online-flerspelarläget, behöver du också en Xbox Live Gold-prenumeration. Så här registrerar du dig för ett gratis Epic Games-konto.

 1. Navigera till EpicGames.comoch klicka LOGGA IN.

  Inloggningsalternativet på Epic Games webbplats.

 2. Klick Bli Medlem under alla inloggningsalternativen.

  Alternativet Registrera dig på Epic Games webbplats.

 3. Välj en registreringsmetod.

  Registreringsalternativen på Epic Games webbplats.

 4. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra processen.

  Registreringsskärmen för Epic Games.

Länkar episka spel och Xbox-nätverket

Innan du kan börja spela Fortnite på din Xbox Series X eller S måste du fortfarande länka dina Microsoft- och Epic Games-konton. Detta är en enkel engångsprocess som säkerställer att när du spelar Fortnite på din Xbox Series X eller S, kommer dina framsteg att sparas i molnet och vara tillgängliga när du spelar på andra plattformar. Om du tidigare har spelat på en annan plattform ger du också tillgång till alla dina gamla grejer genom att länka dina konton.

 1. Navigera till EpicGames.comoch klicka LOGGA IN.

  Inloggningsalternativet på Epic Games webbplats.

 2. Klick Logga in med Epic Gameseller logga in med din föredragna metod.

  Inloggningsalternativen på Epic Games webbplats.

 3. Ange ditt användarnamn och lösenord och klicka LOGGA IN NU.

  Inloggningsskärmen för Epic Games.

 4. Håll musen över din Användarnamn i det övre högra hörnet och välj konto.

  Kontoalternativet på Epic Games webbplats.

 5. Välj Anslutningar.

  Alternativet Anslutningar på Epic Games webbplats.

 6. Leta efter Xbox på Konton och klicka Ansluta.

  Alternativet Xbox Connection på Epic Games webbplats.

 7. Följ anvisningarna på skärmen för att avsluta anslutningsprocessen.

När du har skapat och länkat ditt Epic Games-konto till ditt Microsoft-konto är du redo att börja spela Fortnite på din Xbox Series X eller S så länge du har en Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass Ultimate-prenumeration. Spelet kommer automatiskt att anslutas när du startar det, och du kan hoppa direkt på stridsbussen.