Saltar al contenido

Så här får du XP och höjer dig snabbt i Pokémon GO

24 de junio de 2021
how to gain xp and level up fast in pokemon go f5be402b2099486ab0be6fa7993f2ebf

Till skillnad från de viktigaste Pokémon-videospelen, som Pokemon Sword och Shield på Nintendo Switch, är Pokémon in Pokémon GO tjänar inte erfarenhetspoäng (XP). Istället tjänar spelaren XP för att nå nytt Pokémon GO nivåer och låsa upp extra objekt och ytterligare gameplay-funktionalitet. Här är vad du behöver veta om hur du får XP in Pokémon GO, tillsammans med de bästa teknikerna för att snabbt jämna ut. Denna guide hänvisar till Pokémon GO mobilspel tillgängligt på iOS- och Android-smartphones och surfplattor.

Så här visar du din XP i Pokemon GO

Det snabbaste sättet att kontrollera din nuvarande XP-nivå in Pokémon GO är att titta på din avatar i skärmens nedre vänstra hörn. Siffran över toppen är din nuvarande nivå, och förloppsindikatorn under visar hur nära du är att nå nästa nivå. För en mer detaljerad bild av din Pokémon GO XP, tryck på avataren för att öppna din fullständiga profil. Du bör se en mer detaljerad förloppsindikator under din Pokémon-tränares bild som visar hur mycket XP som behövs för att nivåera dig och hur mycket du redan har tjänat.

Förloppsindikatorn återställs till noll varje gång du stiger upp Pokémon GO. För att se hur mycket XP du har tjänat sedan du började spela Pokémon GO, rulla ner och kontrollera numret bredvid Totalt XP under Total aktivitet.

Hur många Pokémon GO-nivåer finns det?

Totalt finns det 40 nivåer i Pokémon GO mobilspel. Vanligtvis belönar du dig med olika Poke Balls och andra föremål genom att nå dem, men det krävs vissa milstolpar för att låsa upp viktiga spelfunktioner som onlinestrider. Här är de viktigaste nivåerna att nå och vad de låser upp:

 • Nivå 5: Att nå denna nivå låser upp möjligheten att slåss i Pokémon Gym och använda Potions and Revives.
 • Nivå 8: Att nivåera upp till nivå 8 låter dig använda Razz Berry.
 • Nivå 10: Super Potions är upplåsta när de når denna nivå in Pokémon GO. Förmågan att delta i närliggande och online Pokémon-strider är också olåst.
 • Nivå 12: Stora bollar är olåsta. Dessa Poke Balls gör det lättare att fånga Pokémon.
 • Nivå 15: Hyper Potions, ett objekt som läker mer hälsa än vanliga Potions, låses upp.
 • Nivå 20: Ultra Balls är olåsta. Dessa Poke Balls är ännu starkare än Great Balls.
 • Nivå 25: Att nå denna nivå låser upp Max Potions.
 • Nivå 30: Max Revives är olåst. Denna artikel återupplivar både en svimd Pokémon och läker all sin hälsa.
 • Nivå 40: Den slutliga Pokémon GO nivå. Spelare på denna nivå kan skicka in nya platser för övervägande för Poke Stops eller Gym i spelet. Nivå 40-spelare kan också redigera befintliga webbplatser och skicka in nya bilder av dem.

För att nå de tidigare nivåerna krävs minimal ansträngning eftersom varje milstolpe bara kräver några tusen XP för att låsa upp. Att nivåera upp runt nivå 20 kräver mycket mer arbete, och spelare kan ofta spela sig i veckor eller till och med månader innan de tjänar tillräckligt med XP för att komma vidare.

Hur man får XP i Pokemon GO

Nästan alla aktiviteter i Pokémon GO belönar spelare med XP, så du kommer sannolikt att nivåera dig gradvis bara genom att spela som vanligt. Att vara medveten om hur du spelar Pokémon GO kan dock belöna dig med mer XP, så det finns några tekniker du kanske vill överväga.

Få XP i Pokemon GO genom att fånga Pokemon

Att fånga vilken Pokémon som helst kommer alltid att belöna dig med minst 100 XP, och att registrera en ny till din Pokedex för första gången ger dig en extra 500 XP-bonus. Hur du fångar Pokémon kan också påverka hur mycket bonus XP du får.

Skärmdump av en Pokémon som fångas i Pokémon GO-videospelet.

Att använda en Curve Ball ger dig en 10 XP-bonus och kan också öka dina chanser att fånga en svår Pokémon. Att uppnå en trevlig, bra eller utmärkt kast kan också ge dig en 10, 50 eller 100 XP-belöning. En Curve Ball är en typ av kast, inte en typ av Poke Ball. För att kasta en Curve Ball, plocka upp en Poke Ball när du ser en Pokémon och skapa cirklar med fingret på skärmen. När bollen snurrar, kasta den på Pokémon som vanligt. Spelare får också belöningar för att fånga mycket av samma typ av Pokémon. Du får 100 XP belöning för 100th medlem av en art du fångar, och det finns många medaljer som du kan låsa upp, var och en med XP-belöningar, på din profilskärm. Vissa medaljer belönar dig med XP och objekt för att fånga en viss mängd Pokémon från varje region. Däremot tjänar andra dig XP och ökade fångstbonusar för att fånga 10, 50 och 200 Pokémon av en viss typ, som Fairy, Rock och Ghost. Du kan också tjäna XP genom att låsa upp andra medaljer på din profilskärm för att slutföra olika uppgifter som att gå ett visst avstånd eller slåss och handla med andra spelare. Du kan se detaljer om varje medalj krav genom att klicka på deras ikon.

Skaffa XP i Pokemon GO genom att spela dagliga och snurrande poke-stopp

Pokémon GO har dagliga XP-belöningar för att fånga Pokémon och snurra Poke Stops konsekvent. Det här är några av de bästa sätten att tjäna XP i spelet.

Skärmdump av ett Poke Stop i Melbourne, Australien i Pokémon GO-spelet på iPhone.

Att fånga en Pokémon minst en gång om dagen kommer att tjäna dig 500 XP för var och en av de första sex dagarna och hela 2000 XP den sjunde. Om du snurrar minst ett Poke Stop sex dagar i rad får du 500 XP dagligen i sex dagar och 2000 XP den sjunde. Om du snurrar ett nytt Poke Stop för första gången får du 250 XP. Du kan också tjäna XP genom att snurra Poke Stops som ingår i ett gym med 25 till 100 XP-belöningar för att snurra ett konkurrerande lags gym, beroende på din gymmedaljnivå, och 31 till 125 XP för att snurra ett gym som ägs av ditt lag. Medan på en Pokémon GO Gym, ge en vänlig Pokemon en bär för att få en 25 XP belöning och besegra ett motståndares Pokémon för en 100 XP belöning. Har du turen att stöta på en raid i ett gym? Du kan tjäna 3000 XP för att besegra en vanlig Raid Boss och massiva 10.000 XP för att besegra en Legendary Raid Boss. När du besöker Poke Stops kan du stöta på Pokémon GO Team Rocket-ledare Sierra, Cliff och Arlo eller till och med utlösa en av många Pokémon GO Giovanni träffas. Du kan välja att undvika dessa strider om du vill, men om du bestämmer dig för att konfrontera dessa skurkar och besegra dem, kan du tjäna en mängd olika saker och en chans att fånga en sällsynt Pokémon som kan ge dig ännu mer XP.

Få XP i Pokemon GO genom att lägga till vänner

Lägga till vänner till Pokémon GO kan vara det snabbaste sättet att höja din profil, speciellt om du har mycket. Ju mer du interagerar med en vän i Pokémon GO, ju mer din vänskap kan växa, och desto större belönar XP. Allt Pokémon GO spelare kan lägga till upp till 200 vänner genom att utbyta tränarkoder eller ansluta spelet till deras Facebook-konto. Spelare kan höja vänskapen genom att skicka gåvor till varandra, slåss, handla Pokémon och delta i Raids tillsammans.

Skärmdump av vänanslutningar och XP i Pokemon GO.

Att nå Good Friends-statusen ger dig 3000 XP, Great Friends 10.000 XP, Ultra Friends 50.000 XP och bästa vänner löjliga 100.000 XP. Du får också 200 XP för varje gåva du skickar. För att lägga till vänner i Pokémon GO, öppna din profil, tryck på Vänneroch tryck på Lägg till vän. Härifrån kan du kopiera din tränarkod för att skicka till någon eller trycka på Lägg till Facebook-vänner för att lägga till alla Facebook-vänner som också har kopplat sitt konto till Pokémon GO.

Pokemon GO-profil och väninställningar.

Om du behöver fler vänner, skicka din Pokémon GO Tränarkod på Instagram eller Twitter. Det finns många andra spelare som vill öka sina vänners lista.

Få Pokemon GO Double XP med Lucky Eggs

Lucky Eggs är föremål i spelet som fördubblar mängden XP du kan tjäna i 30 minuter när de är aktiverade. Spelare kan köpa dem i avsnittet Shop Pokémon GO app för 80 mynt vardera eller 500 mynt för åtta. Tjäna mynt genom att slutföra händelser i spelet eller köp dem med riktiga pengar. Du kan använda upp till 200 Lucky Eggs åt gången. Om du gör det förlängs effekterna med 30 minuter. Den bästa strategin för att snabbt få XP och öka din Pokémon GO nivåer snabbare än vanligt, är att avsätta 30 minuter varje dag för att aktivera ett Lucky Egg och slutföra så många uppgifter i spelet som möjligt. Lucky Eggs dubbla XP-effekt kan ibland förlängas från 30 minuter till en timme under special Pokémon GO evenemang. Dessa händelser tillkännages vanligtvis i spelet och på Pokémon GO sociala mediekanaler.

Använd ett Lucky Egg i Pokemon GO för att få dubbel XP.

Här är vad du bör försöka slutföra inom en halvtimme efter att du aktiverat ditt Lucky Egg från menyn Items: Försök använda rökelse samtidigt med Lucky Egg för att locka fler typer av Pokémon under det dubbla XP-fönstret. Du kan också använda Star Piece för att tjäna 50% mer Stardust för att nivåera upp och rena Pokémon.

 1. Fånga minst en Pokémon och snurra åtminstone en Poke Stop för att fortsätta dina dagliga strimmor.

 2. Skicka presenter till så många vänner som möjligt från din vänlista.

 3. Öppna alla gåvor som dina vänner har skickat till dig.

 4. Om tidpunkten och din stegräkning matchar, kläck ett ägg. Aktivera Adventure Sync för att göra äggkläckningsprocessen snabbare.

 5. Fånga varje Pokémon du ser på kartan runt dig.

 6. Slåss i ett Pokémon Gym.

 7. Slåss mot alla Team GO Rocket-medlemmar du ser.

 8. Slutför och gör anspråk på dina fältforskningsuppgifter.

 9. Fortsätt arbeta med oavslutade specialforskningsuppgifter som Pokémon GO Ett tusen år slumrande Jirachi-uppdrag.

 10. Slåss mot andra tränare i GO Battle League via stridsmenyn.

 11. Utveckla så många Pokémon som möjligt.

Vad gör du när du når nivå 40 i Pokemon GO?

Precis som att besegra alla gymledare och mästare betyder inte slutet på de viktigaste Pokemon-titlarna och når nivå 40 in Pokémon Go är inte slutet på detta mobilspel heller. Här är några saker som nivå 40 Pokémon GO spelare kan göra:

 • Slutför din Pokedex genom att fånga och utveckla varje art, som inkluderar alla Eevee-utvecklingen.
 • Fånga den svårfångade och sällsynta Meltan och Melmetal.
 • Fånga alla olika former av varje Pokémon.
 • Få alla dina medaljer upp till guldstatus.
 • Strid i online GO Battle League.
 • Slåss och handla med vänner.
 • Nivå upp dina Pokémon-team och lär dem nya drag.
 • Ta över och försvara Pokémon Gym.
 • Slutföra fält- och specialforskningsuppgifter.
 • Överför Pokémon till Nintendo Switch-spelen och Pokemon Home.
 • Köp alla Pokémon GO kläder och poser i spelet.
 • Delta i offline och online Pokemon GO-evenemang.
 • Få en Living Dex. Slutför Pokedex och ha en av varje Pokémon i din samling samtidigt.