Saltar al contenido

Så här fixar du det när din Android -telefon inte laddas

13 de agosto de 2021
battery charging device 586340 f9da0c6fe3484f95975220fb35b50702

Du ansluter din Android -telefon för att ladda den, men ingenting händer. Vad ger? Varför laddas inte din Android -telefon? Det här är en frustrerande fråga, men det finns några saker du kan göra som kan få din telefon att laddas igen.

Hur man vet om din Android -telefon inte laddas

Du vet att din Android -telefon inte laddas när den är ansluten och:

 • Ingen laddningsikon visas på displayen.
 • Det gav inget ljud när du kopplade in det som vissa telefoner gör.
 • Batteriikonen fortsätter att visa låg laddning, den är fortfarande röd eller blinkar fortfarande.
 • Inget händer, eftersom batteriet är helt slut och telefonen är avstängd.

Orsaker till att Android -telefon inte laddas

Det finns flera anledningar till att din telefon inte laddas.

 • Det finns ett hårdvaruproblem med dina sladdar eller laddare.
 • Det finns ett problem med din strömkälla. Detta kan vara uttaget, USB -porten på din dator eller en tömd powerbank.
 • Apparna på din telefon kan också hindra den från att laddas, eftersom de kanske använder mycket ström eftersom du har för många öppna.
 • Det finns ett problem med en specifik app.
 • Det kan finnas ett problem med en Android OS -uppdatering som förhindrar att telefonen laddas ordentligt.

Vad ska du göra om din telefon inte laddas

För att ta reda på varför din Android -telefon inte laddas, börja felsöka utifrån och in.

 1. Kontrollera uttaget eller strömkällan. Det uttag du har anslutit din telefon till kanske inte fungerar av någon anledning, så prova en annan. Prova på samma sätt med en annan powerbank eller USB -port på din dator för att se om det löser problemet. USB-portar på datorer är ökända för att vara långsamma att ladda telefoner eftersom de är portar för flera användningsområden. Prova att ladda telefonen direkt från ett eluttag eller en powerbank.

 2. Kontrollera din laddare och kabel. En sliten eller gammal kabel kan också vara boven, så prova en annan kabel. Din laddare kanske inte fungerar som den ska, så försök med en annan laddare. Kontrollera pluggarna på laddaren och anslutningsporten för kabeln.

 3. Kontrollera laddningsporten på din telefon. Kontrollera porten på din telefon för att se om den ser skadad ut. Om det finns några problem här kommer det att stoppa avgiften från att gå från kabeln till telefonen. Försök blåsa in i porten för att rensa bort damm eller partiklar. Stick inte in något i laddningsporten. Du kan skada den ytterligare och skada dig själv.

 4. Kontrollera fodralet på din telefon. Vissa fall förhindrar att kabeln sätts in helt i laddningsporten. Så, om din telefon inte laddas, kolla in porten och se om fodralet hindrar den från att vara helt ansluten. Om så är fallet, ta bort fodralet.

 5. Stäng alla appar medan du laddar. Det kan finnas appar öppna med mycket ström när telefonen laddas. Detta inkluderar att du använder telefonen medan den laddas, eftersom vilken app som helst kan använda mer ström än vad som är tillgängligt från det urladda batteriet. Stäng alla appar medan telefonen laddas och använd den inte under laddning. Kolla in regelbundet för att se om laddningen överhuvudtaget fortskrider.

 6. Rensa telefonens cache. Ibland fortsätter en app att köras i bakgrunden, även om det verkar som om du har stängt den. Appen kan också fungera fel och fortsätta att köra fel när den inte borde. Att rensa telefonens lagringscache kan lösa problemet, så det är värt att prova. Beroende på din telefon kan du hitta det här alternativet under inställningar > Lagring, eller så kan du behöva titta på varje app individuellt. Till exempel finns det i Android 10 under Appar och aviseringar > Appinformation > [app name] > Lagring och cache > Rensa cacheminnet.

 7. Starta om telefonen. I vissa fall kan ditt Android -operativsystem på något sätt fastna och orsaka laddningsproblem. Stäng av telefonen, vänta en minut eller så och slå sedan på den igen. Om du tror att en app förbrukar alla resurser på din enhet kan du försöka starta den i felsäkert läge för att felsöka problemet.

 8. Stäng av telefonen eller använd flygplansläge. Det finns ett antal bakgrundstjänster som fortsätter att köras medan den laddas – även om du har stängt alla appar på den. Att till exempel låta Bluetooth vara aktiverat kan förhindra att en telefon laddas snabbt eftersom den använder mycket ström. Det gör även Location Services och Wi-Fi-tjänster. För att se om dessa hindrar din telefon från att ladda, försök att stänga av telefonen helt eller slå på flygplansläge. Flygplansläge hindrar de flesta av dessa tjänster från att fungera, så du vet ganska snabbt om de var boven.

 9. Ditt batteri kan vara toast. För vissa Android -telefonägare kan det vara det fysiska batteriet i din telefon som är problemet. Beroende på vilken telefon du har kanske du kan inspektera batteriet själv, men de flesta måste ta med det till en återförsäljare för att få det gjort. Kontrollera telefontillverkarens webbplats för en officiell servicecenterplats så att en certifierad tekniker kan titta på den.

 10. Din telefon kan vara död. Det finns andra hårdvarukomponenter i din telefon som också kan förhindra att den laddas. Endast en certifierad tekniker från tillverkarens officiella servicecenter eller din mobiltelefonleverantör kan berätta detta. Om du har provat alla tidigare korrigeringar och det fortfarande inte fungerar, är det dags att ta med det till verkstaden för att se vad som kan göras.