Saltar al contenido

Så här fixar du det när din iPhone-skärm blir svartvit

19 de junio de 2022
blackandwhiteiphonescreen f76c889d0e1747bfb5b1275b91437887

Den här artikeln kommer att gå igenom möjliga korrigeringar för när din iPhone-skärm blir svartvit.

Orsaken till en iPhone-skärm som har blivit svartvit

Den vanligaste orsaken till att en iPhone-skärm blir svartvit är att ändra iPhones mjukvaruinställningar. iPhone stöder flera sätt att göra skärmen svartvit i dess tillgänglighetsinställningar. Dessa är användbara för personer som har svårt att se (eller inte kan se) alla eller någon av färgerna eller har svårt med bilder med låg kontrast. Den här artikeln hjälper dig att fixa en iPhone-skärm som blir svartvit. Det här problemet skiljer sig från iPhones vita dödskärm, ett problem som kommer att göra hela skärmen vit.

En iPhone-skärm kan bli svartvit på grund av ett maskinvaruproblem. Ett problem med bildskärmen, eller anslutningen mellan bildskärmen och moderkortet, kan orsaka detta problem. Det är dock sällsynt, så det är troligt att problemet ligger i iPhones inställningar.

Hur man fixar en iPhone-skärm som har blivit svartvit

Orsaken till att en iPhone-skärm blir svartvit är sannolikt ett programvaruproblem, så de flesta lösningar involverar att ändra inställningar i iPhones inställningsapp. Stegen nedan gäller alla iPhone-modeller med en aktuell version av iOS.

 1. Tryck på din iPhone Låsskärm knappen tre gånger i snabb följd. Om du har en iPhone med en Hem trycker du på den tre gånger istället. Denna åtgärd aktiverar iPhonens tillgänglighetsgenväg om du ställer in den. Du kan konfigurera den här genvägen för att växla en iPhone till gråskaleläge, vilket kan orsaka ditt problem.

 2. Öppna din iPhone Display & textstorlek inställningar för att stänga av färgfiltret om det är på. Färgfilter är en iPhone-tillgänglighetsfunktion. Gråskalefiltret gör iPhone-skärmen svartvit, vilket gör det till en vanlig orsak till det här problemet.

 3. Öppna din iPhone Zoom inställningar för att stänga av zoomen om den är på. iPhones zoominställning har ett gråskalefärgfilter placerat under Zoomfilter i menyn Zoominställningar. Detta filter kommer att göra iPhone-skärmen svartvit när zoomfunktionen är på. I det här fallet hänvisar Zoom inte till videotjänsten Zoom. Zoom är en funktion i iOSs tillgänglighetsinställningar: inställningar > Tillgänglighet > Zoom.

 4. Återställ alla inställningar på din iPhone för att återställa alla inställningar till standardinställningarna. Det kommer att stänga av alla iOS-funktioner på din iPhone som ansvarar för att göra din iPhone-skärm svartvit. Men det kommer också att återställa alla andra inställningar, så detta är sista utvägen. Även om detta återställer alla inställningar på din iPhone, raderar det inte ditt innehåll.

Stegen ovan kommer att fixa en iPhone-skärm som blir svartvit på grund av ett programvarukonfigurationsproblem. Det är värt att notera att iPhone-appar från tredje part inte kan göra en iPhone-skärm svartvit, så du behöver inte oroa dig för en app som orsakar problemet. Det skulle bara vara möjligt på en jailbroken iPhone.

Slutsats

Om stegen ovan misslyckas kan du ha ett maskinvaruproblem med skärmen eller moderkortet. Kontakta Apple för att få din iPhone reparerad.

FAQ

 • Varför är min iPhone-skärm så mörk?

  Om din iPhone-skärm är för mörk måste du antagligen justera dina ljusstyrkainställningar. För att justera skärmens ljusstyrka manuellt, öppna Kontrollcenter och dra upp ljusstyrkan. Det är också möjligt att mörkt läge är aktiverat.

 • Varför strular min iPhone-skärm?

  Om din iPhone-skärm glappar eller flimrar kan du se symptom på programkrascher, vattenskador eller skador från en tappad iPhone. För att åtgärda problemet, försök att starta om din iPhone, uppdatera ditt operativsystem, uppdatera dina iPhone-appar och kontrollera laddningskabeln för skada. Du kan också prova att stänga av iPhones automatiska ljusstyrka och inaktivera alla appar för blåttljusfilter.

 • Varför har min iPhone fastnat på laddningsskärmen?

  Om din iPhone har fastnat på Apple-logotypen på laddningsskärmen kan det vara problem med iPhones operativsystem eller hårdvara. För att felsöka problemet startar du om iPhone, sätter iPhone i återställningsläge eller använder DFU-läge. DFU-läge stoppar iPhone-startprocessen och låter dig återställa iPhone, ladda en säkerhetskopia eller börja om på nytt.