Saltar al contenido

Så här fixar du det när din PS4 Wi-Fi är långsam

17 de agosto de 2021
ps4 slow wifi getty pinciniphoto 5fb0301a6a844793bf623ea83dbf0d21

Om din PlayStation 4 Wi-Fi-anslutningshastighet är långsam kan det orsaka alla möjliga problem, från fördröjning när du spelar ett videospel till långsam nedladdningshastighet. Det är frustrerande, men du kan göra din PS4 snabbare och lösa dessa problem med några felsökningstips.

Orsaker till långsam Wi-Fi på PS4

Det finns ett antal möjliga skäl till varför din PS4 stöter på långsamt internet när den är ansluten via Wi-Fi. Dessa skäl kan innefatta:

  • Störningar, till exempel tegelväggar eller andra strukturella problem, gör det svårt för konsolen att upptäcka (och ansluta) till internet.
  • En anslutning som är överbelastad med flera enheter som strömmar samtidigt.

Även om det är svårt att veta exakt varför ditt internet är långsamt på PS4, finns det en mängd olika sätt att felsöka problemet och åtgärda det.

Så här fixar du långsam Wi-Fi på PS4

Långsamma Wi-Fi-problem kan slå till om du spelar på en original PS4, Slim-versionen eller en PS4 Pro. Dessa korrigeringar fungerar på alla versioner av konsolen, även om vissa kan vara mer effektiva än andra. Den ursprungliga PS4 är känd för att ha anslutningsproblem på grund av sitt trådlösa kort. Om du har den versionen av konsolen kan du stöta på problem oftare när systemet åldras.

  1. Använd en Ethernet -kabel. Detta är den enklaste lösningen för att hantera en långsam Wi-Fi-anslutning. Allt som krävs är att ansluta PS4 till routern med en Ethernet -kabel. Du behöver inte oroa dig för störningar, och du får den bästa anslutnings-, uppladdnings- och nedladdningshastigheten för din PS4. Att använda en Ethernet-kabel betyder att PS4 inte kommer att anslutas via Wi-Fi. Du får en bättre anslutning till internet eftersom enheten är ansluten direkt till routern.

  2. Starta om modemet/routern. En enkel omstart kan ofta lösa ett anslutningsproblem. Koppla ur PS4 -konsolen i några minuter och starta om den också.

  3. Flytta routern närmare konsolen. Avståndet kan göra PS4: s Wi-Fi-anslutning instabil, särskilt om det finns störningar från inre väggar eller andra hinder. Ju närmare din PS4 är din router, desto lättare är det att hålla en stabil Wi-Fi-anslutning. Om du har tegelväggar i ditt hem är det särskilt viktigt att flytta närmare routern eftersom det kan vara svårt för en signal att ta sig igenom. Håll åtminstone konsolen och routern i samma rum.

  4. Inaktivera fjärrspel. I vissa isolerade fall kan inaktivering av PS4 Remote Play -funktionen åtgärda anslutningsproblem. Detta beror på att Remote Play skapar ett mini-nätverk för anslutning till andra enheter. Genom att inaktivera det frigör du PS4 för att koncentrera dig på spelet du spelar. Gå till inställningar > Inställningar för fjärrspelanslutning, rensa sedan Aktivera fjärrspel kryssruta.

  5. Använd ett 5 GHz -nätverk. Det ger en starkare signal som kan hantera fler enheter anslutna till ett nätverk. Både PS4 Slim och PS4 Pro stöder 5 GHz. För att byta, gå till inställningar > Nätverk > Konfigurera Internetanslutning > Använd Wi-Fi > Lätt. Tryck sedan på alternativ knappen och välj Wi-Fi-frekvensband. Välj 5 GHz och tryck på X. Om du måste använda en 2,4 GHz-anslutning, koppla bort andra enheter-till exempel konsoler, datorer och telefoner-från Wi-Fi-nätverket medan du spelar online.

  6. Om inget av ovanstående alternativ fungerar, kontakta din internetleverantör (ISP) eller Sony för att lösa problemet.