Saltar al contenido

Så här fixar du det när din Xbox Series X eller S Mic inte fungerar

21 de julio de 2021
headsetwontwork 0795cb124db24d1690f4cee3ccf66373

Du kan använda en trådbunden mikrofon ansluten till din Xbox-kontroller eller en mikrofon som är inbyggd i ett trådlöst headset för röstchatt och allt ska fungera direkt ur lådan. Om din Xbox Series X- eller S-mikrofon inte fungerar finns det ett antal korrigeringar som kan hjälpa dina vänner och lagkamrater att höra dig igen. Dessa instruktioner gäller både Xbox Series S och Xbox Series X, med eventuella skillnader som kallas ut vid behov.

Hur Xbox Series X och S Mic-problem typiskt manifesterar sig

De flesta Xbox Series X- och S-mikrofonproblem resulterar i att dina lagkamrater inte kan höra dig alls. Andra mikrofonproblem inkluderar förvrängt ljud, där du är svår att förstå på grund av störningar, dämpat ljud och ljud som kan höras av vissa vänner eller lagkamrater men inte andra.

Vad orsakar problem med Xbox Series X och S Mic?

Den vanligaste orsaken till mikrofonproblem med Xbox Series X och S är en avstängd mikrofon, antingen hårdvaruknappen eller programvaruknappen, och antingen aktiverad av den person som inte kan höras eller av någon i deras partychatt. Fysiska problem med hårdvaran, som skador på mikrofonen eller headsetkabeln och skador på hörlursuttaget, kan också orsaka detta problem. Problem med Xbox-firmware, felaktiga inställningar i dina Xbox Series X- eller S-inställningar och dåliga internetanslutningar kan också orsaka liknande problem.

Så här fixar du det när din Xbox Series X eller S Mic inte fungerar

Om din Xbox Series X- eller S-mikrofon inte fungerar kan du prova följande steg för att få den att fungera igen:

 1. Koppla bort och anslut mikrofonen igen. Om du använder ett trådbundet headset kan du försöka koppla ur det och ansluta det igen. Detta gör att anslutningen ibland kan återupprättas, och det kan också hjälpa om du har att göra med en dålig anslutning mellan hörlurskontakten och uttaget.

 2. Vrid hörlurskontakten. När du försöker prata med dina vänner när kontakten sitter i din handkontroll, vrid försiktigt kontakten fram och tillbaka. Om mikrofonen tar upp din röst med jämna mellanrum, eller om dina vänner hör statiskt blandat med delar av det du säger, har du en dålig anslutning. Du kan försöka rengöra kontakten och uttaget, men uttaget i styrenheten kan behöva bytas ut.

 3. Manipulera hörlursledningen. I likhet med föregående steg är avsikten att vrida ledningen där den ansluts till ditt headset och där den ansluts till kontakten medan du försöker prata med dina vänner. Om detta resulterar i en tillfällig anslutning har du en trasig ledning och måste byta headsetet.

 4. Se till att headsetet inte är avstängt. Kontrollera att det finns en tyst omkopplare eller en volymblandare i headsetet. Om mute-omkopplaren är aktiverad eller om din sändningsvolym är helt nedåt kommer inte människor att kunna höra dig.

 5. Testa din mikrofon med en annan enhet. Om du har en bärbar dator eller telefon som har ett hörlurs- eller mikrofonuttag som är kompatibelt med ditt headset, kontrollera om ditt headset fungerar med den enheten. Använd en app som Discord eller Skype och se om folk kan höra dig. Om folk fortfarande inte kan höra dig måste din mikrofon antagligen repareras eller bytas ut.

 6. Se till att dina vänner inte har stängt av dig. Om du spelar med främlingar kan de ha dämpat dig medvetet om de inte är intresserade av att prata. Detta kan vara frustrerande i lagspel, men det finns inget du kan göra åt det. Om du spelar med vänner, be dem att kontrollera och se till att de inte av misstag klickade på Stum knapp. Detta är den mest troliga orsaken om några av dina vänner kan höra dig och andra inte.

 7. Tilldela din controller till din Xbox-profil. Om du har flera styrenheter är det möjligt att en annan för närvarande tilldelas din profil. Om så är fallet kan Xbox leta efter en ljudsignal från den handkontrollen. Så här tilldelar du din nuvarande styrenhet till din profil:

  1. Navigera till med hjälp av styrenheten du vill tilldela Profil & system > inställningar > konto > Inloggning, säkerhet och lösenord.
  2. Välj Denna kontroller loggar in.
  3. Verifiera din profil och välj Länkkontroll.
 8. Uppdatera din firmware för styrenheten. Om din controller behöver en uppdatering kan det störa dess förmåga att överföra din röst. Uppdatera firmware och kontrollera om dina vänner kan höra dig. Så här uppdaterar du din firmware:

  1. Navigera till Profil & system > inställningar > Enheter & anslutningar> Tillbehör.
  2. Välj kontroller att uppdatera.
  3. Välj menyn med tre punkter.
  4. Om en firmwareuppdatering är tillgänglig installerar du den.
 9. Åtgärda dina sekretessinställningar. Xbox Series X och S har sekretessinställningar som kan hindra dig från att höra andra och andra att höra dig. Så här fixar du dina sekretessinställningar för röstchatt:

  1. Navigera till Profil & system > inställningar > konto > Sekretess och online-säkerhet.
  2. Välj Xbox nätverkssäkerhet.
  3. Välj Visa detaljer och anpassa.
  4. Välj Kommunikation och multiplayer.
  5. Välj vem du vill kunna kommunicera med.

  Om dina kommunikationsinställningar är för strikta kommer du inte att kunna höra människor och de kommer inte att kunna höra dig.

 10. Kontrollera Xbox Network-nätverkets status. Eftersom Xbox Series X och S förlitar sig på Xbox Network för att överföra röst för partychatt kan problem med tjänsten hindra dig från att höra andra, andra från att höra dig och också förhindra anslutning helt. Om Xbox-nätverket är nere måste du bara vänta på att Microsoft ska lösa problemet.

 11. Verifiera din internethastighet. Testa din internetanslutning för att se till att den är tillräckligt snabb för röstchatt. Även om det normalt är tillräckligt snabbt kan du ha ett tillfälligt problem. Om du inte kan påskynda din internetanslutning tillräckligt kan du använda Xbox-appen på din smartphone för att gå med i partchatt med dina vänner.