Saltar al contenido

Så här fixar du det när Discovery Plus fortsätter att frysa

20 de junio de 2021
how to fix it when discovery plus keeps freezing 5115594 cac085b08a2f49ba992b4ffe1fdd8607

Om du försöker titta på Discovery Plus och tjänsten fortsätter att frysa eller krascha kan det vara otroligt irriterande. Dessa problem kan bero på ett problem i slutet eller med Discovery Plus-servrarna. Det är bra att veta var problemet ligger. Så här får du Discovery Plus att fungera korrekt igen.

Vad orsakar att Discovery Plus fryser eller kraschar?

Det finns flera anledningar till att Discovery Plus fortsätter att frysa. Det beror vanligtvis på att det finns ett problem med servrarna som orsakar fel eller ett problem med din hårdvara eller internetanslutning. Du kan åtgärda dessa problem utan behov av Discovery Plus kundsupport, men du måste känna till problemet så att du eventuellt kan åtgärda det. Innan du överväger att kontakta kundsupport är det värt att begränsa saker till det specifika problemet du har att göra med:

 • Discovery Plus fryser ständigt. Om du inte kan använda tjänsten på något sätt är det troligen ett hårdvaruproblem i slutet.
 • Discovery Plus fryser ibland eller kraschar. Det kan antingen bero på ett hårdvaruproblem, internetanslutningsproblem eller ett Discovery Plus-serverproblem.
 • Discovery Plus fryser eller kraschar en gång. Det här är osannolikt att det här är något som är väsentligt och kommer troligen att lösa sig själv. Orsaken är vanligtvis ett tillfälligt problem med server eller internetanslutning.
 • Discovery Plus är otydligt eller fortsätter att buffra och frysa. Det här problemet beror ofta på en internethastighetsproblem och åtgärdar vanligtvis sig själv efter en minut eller två. Om det varar längre är det dock dags att felsöka.

Felsök när Discovery Plus fortsätter att frysa

Om Discovery Plus fortsätter att frysa eller krascha, prova de här felsökningstipsen för att komma igång igen: Dessa felsökningstips täcker med Discovery Plus via din webbläsare och appar, så om en inte gäller dig, gå vidare till nästa aning.

 1. Kontrollera om Discovery Plus är nere för alla eller bara för dig. Det finns många sätt att bekräfta om Discovery Plus-servrarna är i drift, och det är värt att dubbelkolla innan du felsöker längre än detta.

 2. Stäng Discovery Plus-appen och öppna den igen. Begränsa problemet till appen genom att helt stänga Discovery Plus-appen och starta om den. Genom att göra detta åtgärdas problemet ofta. iPhone och Android har olika sätt att stänga appar på.

 3. Logga ut och tillbaka till Discovery Plus. Prova att logga ut från Discovery Plus och logga in igen för att se om det löser problemet.

 4. Starta om din Android eller iPhone. Om du försöker titta på Discovery Plus på din smartphone, starta om den för att se om problemet var med din telefon snarare än Discovery Plus.

 5. Rensa webbläsarens cache. Om du tittar på via din webbläsare kan du försöka rensa cacheminnet eller använda en annan webbläsare.

 6. Inaktivera din annonsblockerare eller VPN. Om du använder en annonsblockerare i din webbläsare eller har en VPN-funktion kan båda apparna hindra Discovery Plus från att köras effektivt. Vanligtvis betyder det att Discovery Plus inte fungerar alls, men ibland kan det orsaka frysproblem.

 7. Försök använda Discovery Plus på en annan enhet. Om du har flera strömmande enheter, försök använda den på en annan för att se om problemet ligger med din enhet snarare än tjänsten. Om du kämpar med Roku-appen kan du prova att titta i din webbläsare eller din smartphone istället och tvärtom.

 8. Installera om appen igen. Avinstallera Discovery Plus-appen och installera om den för att se om det löser saker.

 9. Starta om din router. Om du tror att problemet ligger med din anslutningshastighet, försök starta om din router. Testa din internetanslutning för att se till att du fortfarande kan ansluta till internet. Om du har problem med internetanslutningen går du vidare till felsökning av din hemnätverksrouter.

 10. Vänta ut det. Vissa problem fixar sig själva, vilket är frustrerande för tillfället men också värdefullt. Försök igen senare, så kan Discovery Plus fungera mer effektivt igen.

 11. Kontakta kundtjänst. Om ingen av dessa korrigeringar har fungerat, kontakta Discovery Plus kundtjänst. Se till att ge dem information om vad du försökte titta på, enheten du använder och vilken version av appen du använder för närvarande.