Saltar al contenido

Så här fixar du det när Discovery Plus inte fungerar

23 de junio de 2021
discoveryplusnotworking 74fa2392945842ebb9fd0e2dfcf1d1dd

Discovery Plus är en videostreamingtjänst, så den är benägen för alla samma problem som tar bort andra onlinetjänster. Nätverk och komplikationer med internetanslutning, programvaruproblem och en hel del andra problem kan leda till att Discovery Plus inte fungerar. För att lösa problemet med att Discovery Plus inte fungerar och börja titta på dina favoritprogram igen, försök att följa felsökningstipsen nedan. Följande felsökningstips gäller för en mängd olika enheter som låter dig strömma Discovery Plus, inklusive webbspelaren på PC och Mac, och Discovery Plus-appen på olika plattformar som telefoner och strömmande enheter. Om ett specifikt steg inte gäller för din enhet, hoppa över det och fortsätt felsökningen med nästa tips.

Varför fungerar inte Discovery Plus?

Medan många saker kan göra att Discovery Plus slutar fungera, är de två vanligaste problemen internetproblem och programvaruproblem. Internetproblem kan orsakas av nätverksanslutningsproblem i ditt hemnätverk, problem mellan din internetleverantör och Discovery Plus-servrarna och problem med själva Discovery Plus-tjänsten. Din webbläsare kan orsaka programvaruproblem om du använder webbspelaren på en dator; Discovery Plus-appen är den skyldige om du använder en telefon, surfplatta eller strömmande enhet. För att få Discovery Plus att fungera igen måste du kontrollera potentiella problem med var och en av dessa saker tills du får reda på vad som är fel.

Hur du får Discovery Plus att arbeta när du inte kan strömma

För att strömma Discovery Plus behöver du en höghastighetsinternetanslutning och en kompatibel enhet med antingen webbspelaren eller Discovery Plus-appen. Om någon av dessa komponenter har problem fungerar Discovery Plus inte. Följ dessa felsökningstips för att komma igång igen med Discovery Plus:

 1. Kontrollera om Discovery Plus är nere. Om Discovery Plus-webbplatsen eller webbspelaren inte laddas, plötsligt slutar fungera, eller om appen inte laddar miniatyrer eller videor, kan själva Discovery Plus-tjänsten vara helt nere. Det är ganska enkelt att kontrollera om tjänsten är nere, så det är ett utmärkt ställe att börja på. Börja med att kolla in sociala medier, eftersom andra tittare redan har klagat.

 2. Starta om enheten. Oavsett vilken enhet du använder för att strömma Discovery Plus, oavsett om det är en dator, telefon eller någon annan enhet, försök starta om den. Du måste koppla bort vissa enheter för att starta om dem medan du måste stänga av andra. Många har ett omstartalternativ bredvid avstängningsalternativet. När du har startat om enheten helt, försök att strömma Discovery Plus och se om den fungerar.

 3. Testa en annan enhet. Kontrollera om problemet finns på flera enheter. Kontrollera till exempel Discovery Plus-appen på din telefon om du har försökt streama via webbspelaren på din dator. Om problemet bara finns på en enhet har den specifika enheten ett problem. Om flera enheter inte kan strömma Discovery Plus, finns det ett problem med din internetanslutning eller ett problem med själva tjänsten. Det problemet kan vara för nytt för att ha rapporterats på sociala medier ännu.

 4. Kontrollera din internetanslutning. Discovery Plus kräver en höghastighetsinternetanslutning och anslutningen måste vara solid. Om det är för långsamt eller intermittent fungerar Discovery Plus inte. Kontrollera din anslutning för att se till att den fungerar genom att ladda en webbsida eller använda en annan streamingtjänst och att den är tillräckligt snabb genom att använda en hastighetstesttjänst. Discovery Plus rekommenderar följande hastigheter:

  • 0,5 Mbps: Minsta erforderliga hastighet
  • 1,5 Mbps: Rekommenderad lägsta hastighet.
  • 2,5 Mbps: Rekommenderas för video i SD-kvalitet
  • 4 Mbps: Rekommenderas för video i HD-kvalitet

  Högre hastigheter möjliggör en bättre tittarupplevelse, medan lägre eller intermittenta hastigheter kommer att orsaka strömningsproblem. Om din anslutningshastighet är låg, kontakta din internetleverantör (ISP) för att se om du kan uppgradera eller om det finns ett problem med din anslutning.

 5. Testa en fast internetanslutning. Om du försöker strömma via Wi-Fi eller en mobil internetanslutning, byt till en trådbunden anslutning om det är möjligt. Anslut till exempel en stationär eller bärbar dator till din router med en Ethernet-kabel och kontrollera om Discovery Plus fungerar. Om det gör det måste din Wi-Fi eller mobil internetanslutning förbättras.

 6. Fixa din Wi-Fi-signal. Om dina streamingproblem försvann med en trådbunden anslutning, försök fixa din Wi-Fi-mottagning. Flytta din streamingenhet och trådlösa router närmare varandra om möjligt och ta bort eventuella hinder. Försök att placera routern så högt som möjligt och håll den borta från störningskällor.

 7. Starta om din nätverkshårdvara. Massor av nätverksanslutningsproblem kan lösas helt enkelt genom att starta om komponenter som modemet och routern. Om du har åtkomst till ditt modem, din router och annan nätverksmaskinvara kan du försöka starta om allt. Du kommer vanligtvis att behöva stänga av utrustningen, koppla ur den från strömmen i några minuter, sedan koppla in allt igen och sätt på det igen.

 8. Stäng Discovery Plus-appen helt och starta om den. Om du använder Discovery Plus-appen på en telefon eller strömmande enhet, stäng appen helt och starta om den. Om din enhet inte stöder stängning av appar är det vanligtvis det närmaste att stänga av den och koppla bort den.

  • iOS: Hur man stänger appar på iOS
  • iPadOS: Hur man stänger appar på iPad
  • Android: Hur man stänger appar på Android
 9. Uppdatera din app eller webbläsare. Om du använder Discovery Plus-appen på en telefon eller strömmande enhet, se till att den är helt uppdaterad. Om du använder webbspelaren på en dator, se till att webbläsaren är uppdaterad. Moderna webbläsare uppdateras vanligtvis genom att stänga och starta om webbläsaren, även om du också kan söka efter och installera uppdateringar manuellt i de flesta fall.

  • iPad och iOS: Hur man uppdaterar appar på iPad och iPhone.
  • Android: Hur man uppdaterar appar på Android.
 10. Rensa app- eller webbläsarcache. Om du använder Discovery Plus-appen och enheten stöder den, försök att rensa app-cachen. Om du använder webbspelaren kan du istället rensa webbläsarens cache för den webbläsare du använder.

  • iOS: Så här rensar du cacheminnet på iOS
  • iPad: Så här rensar du cachen på iPad
  • Android: Så här rensar du cache på Android
  • Webbläsare: Så här rensar du webbläsarens cache
 11. Installera om Discovery Plus-appen igen. Om din app är uppdaterad och problemet kvarstår efter att du har rensat din lokala cache kan du behöva ta bort och installera om appen. Ta bort det helt, ladda ner det igen och installera om det.

 12. Uppdatera din enhet. Enheten kan behöva uppdateras. Om du använder webbspelaren, kolla efter tillgängliga operativsystemuppdateringar. Om du använder appen på din telefon eller strömmande enhet kan det finnas ett operativsystem eller en firmwareuppdatering tillgänglig.

  • Windows: Hur man uppdaterar Windows
  • macOS: Hur man uppdaterar macOS
  • Android: Hur man uppdaterar Android
  • iPhone och iPad: Hur man uppdaterar iOS
 13. Kontakta din internetleverantör. Om Discovery Plus-tjänsten inte är nere och du inte kan hitta några problem med ditt lokala nätverk, enhet, programvara eller firmware kan det finnas ett problem med din internetanslutning. Kontakta din leverantör och fråga om din tjänst har begränsats av någon anledning eller om den lider av anslutningsproblem.