Saltar al contenido

Så här fixar du det när Disney Plus inte fungerar

11 de julio de 2021
disneyplusnotworking 732185daba224081b558dc17d1e86a99

Disney Plus är en fantastisk streamingtjänst med mycket innehåll, men det fungerar inte alltid som det ska. När Disney Plus inte fungerar och du inte kan streama någonting kan problemet vanligtvis spåras till en handfull problem som internetanslutning och korrupt data. I fall där en Disney Plus-felkod är tillgänglig kan du vanligtvis använda den för att komma tillbaka till dina favoritprogram och filmer ännu snabbare.

Allmänna tips för felsökning av Disney Plus

De flesta problem med Disney Plus kan delas in i några få grundläggande kategorier: internetanslutning, problem med streaming-enheten, problem med appen eller webbspelaren och problem med Disneys egna servrar. Eftersom de flesta Disney Plus-problem passar in i en av dessa kategorier kan du vanligtvis få tjänsten att börja arbeta igen genom att följa dessa grundläggande felsökningssteg.

 • Starta om din strömmande enhet eller dator.
 • Starta om ditt modem och din router eller andra hemnätverksenheter.
 • Förbättra din trådlösa anslutning genom att omplacera din router eller enhet.
 • Anslut din streamingenhet via en trådbunden nätverksanslutning.
 • Uppdatera din Disney Plus-app.
 • Rensa din Disney Plus-appcache eller installera om appen om det behövs.
 • Se till att din streamingenhet är fullständigt uppdaterad.
 • Uppdatera din streaming-enhet om det behövs.

De flesta problem som hindrar Disney Plus från att fungera kan lösas genom att följa dessa grundläggande steg, men det finns några problem som kräver ytterligare arbete. Om du har en Disney Plus-felkod kan du använda den koden för att fokusera på källan till problemet. Om du fick en Disney Plus-felkod eller ett meddelande från Disney Plus-appen eller webbspelaren, anteckna det och se nedan för specifika instruktioner om hur du ska gå vidare.

Så här fixar du fel i Disney Plus som inte kan anslutas

Detta är ett ganska vanligt fel som indikerar att din app eller webbspelare inte kunde ansluta till Disney Plus-servrarna. Detta fel inträffar vanligtvis under perioder med hög aktivitet där Disneys servrar inte kan hantera belastningen och det försvinner när efterfrågan minskar eller Disney ökar serverkapaciteten. När du upplever detta fel ser du vanligtvis ett meddelande som:

 • Kan inte ansluta.
 • Det verkar finnas ett problem som ansluter till Disney + -tjänsten.

Den här typen av problem kommer att försvinna på egen hand efter att efterfrågan avtar eller Disney ökar serverkapaciteten, men du kan vidta några tillfälliga åtgärder som kan göra att du kan ansluta.

 1. Logga ut från appen eller webbplatsen och stäng den.

 2. Öppna appen eller webbplatsen igen och logga in igen.

 3. Om du fortsätter att uppleva detta fel, kontrollera din internetanslutning.

Hur du åtgärdar de flesta andra Disney Plus-strömningsproblem

När Disney Plus inte fungerar är det vanligtvis relaterat till internet eller nätverksanslutning. Till skillnad från det grundläggande att inte kunna ansluta felet har den här stora uppsättningen fel vanligtvis något att göra med din internetanslutning, nätverkshårdvara eller din övergripande internetanslutning. Disney Plus kräver en höghastighetsinternetanslutning för att fungera. För att undvika problem med strömning måste din anslutning uppfylla eller överträffa dessa specifikationer:

 • High Definition-innehåll: 5,0+ Mbps
 • 4K UHD-innehåll: 25,0+ Mbps

Om du upplever ett anslutningsproblem kan du se något av följande Disney Plus-felkoder och meddelanden:

 • Felkoder som 24, 29, 42, 43 och 76
 • Vi har tyvärr problem med att ansluta till ditt konto. Ange din kontoinformation igen och försök igen. Om problemet kvarstår besöker du Disney + Hjälpcenter (Felkod xx).
 • Vi kan tyvärr inte spela upp det videoklipp du begärde. Var god försök igen. Om problemet kvarstår besöker du Disney + Hjälpcenter (Felkod xx).
 • Vi upplever för närvarande låga internetanslutningshastigheter. Kontrollera att du fortfarande är ansluten till Internet och försök igen (Felkod xx).

Dessa koder gäller alla problem med internetanslutning och hastighet, så du kan vanligtvis lösa problemet genom att felsöka problem med internetanslutning:

 1. Kontrollera att din internetanslutning är tillräckligt snabb för Disney Plus med hjälp av en internethastighetstestwebbplats. Kontrollera om möjligt din anslutning med samma enhet där du såg felmeddelandet.

 2. Om din anslutning är långsam eller om din enhet inte är ansluten till internet, kontrollera om du använder en trådbunden eller trådlös nätverksanslutning. Om du är ansluten till Wi-Fi kan du försöka flytta din router eller din streamingenhet för att uppnå en starkare anslutning.

 3. Försök att ta bort alla källor till trådlös störning, som fläktar, trådlösa telefoner, mikrovågor och allt annat som kan orsaka ett anslutningsproblem.

 4. Försök att byta din Wi-Fi-kanal till en som inte är överbelastad med annan trådlös trafik.

 5. Om du har några andra enheter i ditt nätverk som använder mycket bandbredd, inaktivera dem tillfälligt.

 6. Byt till en kabelansluten Ethernet-anslutning om möjligt.

 7. Slå på nätverkshårdvaran och strömningsenheten. Stäng av allt, koppla ur strömmen om möjligt, vänta en stund och koppla sedan in allt igen.

Eftersom de flesta Disney Plus-strömningsproblem orsakas av långsamma problem med internet eller internetanslutning, bör ditt mål här vara att utesluta din hårdvara och programvara. Om du gör det och du har en snabb internetanslutning kan detta problem också orsakas av ett problem i Disneys slut. Kontakta Disney Plus kundtjänst för att meddela dem om avbrottet så att de kan åtgärda det.

Hur fixar du okända Disney Plus-fel

Detta är en annan stor uppsättning fel som vanligtvis har att göra med kontoproblem, enhetskompatibilitet, programvaruproblem och hårdvaruproblem. Dessa fel är lite mer vaga än anslutningsfel, men du kan fortfarande fixa många av dem om du försöker. När du upplever denna typ av problem ser du vanligtvis felkoder och meddelanden som dessa:

 • Felkoder som 12, 25, 32, 83
 • Något gick fel. Var god försök igen. Om problemet kvarstår besöker du Disney + Hjälpcenter (Felkod xx).
 • Vi har problem med att ansluta till ditt konto. Logga ut och logga in igen. Om problemet kvarstår besöker du Disney + Hjälpcenter (Felkod xx).

När du ser en av dessa felkoder är det första du bör göra att bara försöka ladda om innehållet igen. Dessa koder är ofta flyktiga och problemet kan försvinna genom att helt enkelt ladda om webbspelaren eller välja om samma show eller film på nytt i Disney Plus-appen. Om det inte fungerar kan det vara ett problem med att ansluta till ditt konto. För att åtgärda detta loggar du bara ut och loggar in igen. När du har loggat in igen bör tjänsten börja fungera igen.

Hur man fixar Disney Plus rättighetsproblem som förhindrar streaming

Disney Plus tar allt Disneys innehåll under ett paraply, inklusive klassiska Disney-filmer och -serier, Star Wars-innehåll, Marvel-innehåll och mer. Disney äger dock inte alltid strömmande rättigheter till sitt eget innehåll. Det betyder att innehåll kan komma och gå på tjänsten över tid och du får se ett felmeddelande om du försöker titta på något som inte längre är tillgängligt. Här är vad du ser om du upplever detta problem:

 • Felkoder som 35, 36, 37, 39, 40, 41 och 44
 • Vi är ledsna, men du har inte behörighet att se den här videon. Om du tror att du ser detta meddelande av misstag, besök Disney + Help Center (Felkod xx).
 • Vi är ledsna; den här videon är för närvarande inte tillgänglig. Om du tror att du ser detta meddelande av misstag, besök Disney + Help Center (Felkod xx).
 • Vi kan tyvärr inte spela upp det videoklipp du begärde. Var god försök igen. Om problemet kvarstår besöker du Disney + Hjälpcenter (Felkod xx).
 • Vi kan tyvärr inte spela upp det videoklipp du begärde. Var god försök igen. Om problemet kvarstår besöker du Disney + Hjälpcenter (Felkod xx).

I de flesta fall dyker dessa felkoder upp för att du bara försöker titta på något som inte längre är tillgängligt via Disney Plus. Det kommer förmodligen att finnas tillgängligt igen senare, eftersom Disney roterar innehåll, men du kan inte se det just nu. Det finns en chans att felet har dykt upp av misstag, så det är en bra idé att försöka ladda om innehållet bara för att vara säker. Det finns också en chans att det kan vara ett problem med din streaming-enhet, eller att du kan ha ett internetanslutningsproblem. Innan du ger upp, kontrollera Disney Plus-listan över kompatibla enheter för att se till att din finns på listan. Om det är så, kontrollera din internetanslutningshastighet för att säkerställa att den är tillräckligt snabb. Det är det, då kan du kontakta Disney Plus kundtjänst för att fråga när innehållet kommer tillbaka.

Andra skäl till att Disney Plus inte fungerar

Det finns många andra Disney Plus-felkoder, men de är alla ganska självförklarande. Om du till exempel ser en kod som säger att det uppstod ett fel som länkar din strömningsenhet, utför bara länkningsprocessen igen. Eller om du ser ett fel att Disney Plus inte är tillgängligt i din region, prova en VPN-tjänst (Virtual Private Network) för att se om du kan komma runt blocket. I vissa fall kan själva Disney Plus-tjänsten vara helt nere. När det händer är allt du kan göra att vänta på att det ska komma upp igen.