Saltar al contenido

Så här fixar du det när ditt iPhone-batteri tappar snabbt

18 de julio de 2021
GettyImages 1145030948 6689ed8656094864989be63f30b6cdea

Det är inte ovanligt att ett iPhone-batteri tappar snabbare än det borde. Detta problem har flera potentiella orsaker, var och en med en motsvarande fix. Oavsett om det är ett dåligt batteri, ett problem med en app eller en ny iOS-uppdatering, den här guiden innehåller instruktioner för felsökning av problemet. För att lära dig hur du åtgärdar problem med att ett iPhone-batteri tappar snabbt, följ dessa steg i ordning.

Orsakerna till att ditt iPhone-batteri tappar snabbt

Sedan Apple lanserade iOS 13 har många iPhone-ägare rapporterat problem med batteridränering. Många användare upplevde att batteriet går från full laddning till 20% inom ett par timmar. Det har också rapporterats om överhettning av iPhones enkelt och spontant omstart, även när telefonen inte används.

Så här fixar du iPhone-batteridränering

Om ditt iPhone-batteri tappar snabbt finns det några saker du kan försöka lösa problemet. De flesta är snabba, enkla sätt att lösa problemet och öka batteriets livslängd.

  1. Stäng felaktiga appar. En felaktig app kan tömma strömmen från en iPhone. Att sluta en app på en iPhone förbättrar i allmänhet inte batteriets livslängd på en iPhone. Men om något är fel med appen kan det orsaka problem. Du kan ta reda på om en app använder för mycket batteri genom att gå till inställningar > Batterioch sedan titta på de öppna apparna som använder batteriet. Leta efter allt som använder mycket ström och stäng appen om det behövs.

  2. Anslut till Wi-Fi eller stäng av Wi-Fi. Du kan vara utanför räckvidden för ett Wi-Fi- eller mobilnätverk, så telefonen är i konstant sökningsläge. Om din iPhone inte kan ansluta till Wi-Fi, eller om den inte har någon tjänst från din mobiloperatör, fortsätter den att söka efter ett nätverk för att ansluta till och därmed tömma batteriet. Stäng av Wi-Fi och förhindra att den ansluter automatiskt, eller sätt telefonen i flygplansläge för att minska avloppet.

  3. Justera ljusstyrkan. Ljusstyrkan som en iPhone visar kan påverka batteriets livslängd eftersom det tar mer kraft att generera mer ljus. Stäng av automatisk ljusstyrka, ställ sedan in skärmens ljusstyrka till en dimmerinställning eller aktivera mörkt läge. Det ändrar färgtema på enheten till mörkare färger som kräver mindre batteriström.

  4. Placera iPhone med framsidan nedåt när du tar emot aviseringar. Varje gång du får ett meddelande på din iPhone tänds telefonens skärm. Ju fler meddelanden du får desto snabbare tappar batteriet. Men om du lämnar iPhone med framsidan nedåt kan detta hjälpa till att undvika batteridränering. IPhone kommer fortfarande att få aviseringar, men skärmen tänds inte. Om du inte kontrollerar alla meddelanden du får kan du förhindra att iPhone-batteriet tappar för snabbt.

  5. Stäng av push-e-post på iPhone. När iPhone-e-postinställningarna har tryckts på, kontrollerar enheten ständigt e-postserverna för att se om det finns någon ny kommunikation med ström i processen. Push Mail upprätthåller en konstant anslutning som letar efter nya e-postmeddelanden och sedan skickar dem till din iPhone så snabbt som möjligt. Genom att ändra Push Mail-inställningarna till Var 15: e minutkan du hålla dig i ögonen utan att iPhone-batteriet tappar för snabbt.

  6. Inaktivera Raise to Wake. En av funktionerna som iPhones använder automatiskt är funktionen Raise to Wake, som slår på iPhone-skärmen varje gång den plockas upp eller flyttas. Detta kan spara dig besväret med att behöva trycka på strömbrytaren varje gång du vill se skärmen, men det orsakar batteriförbrukning varje gång telefonen flyttas. Gå till inställningar > Display och ljusstyrka, växla sedan mellan Raise to Wake växla till av (grå). Att stänga av Raise to Wake förbättrar iPhones totala batteritid.

  7. Konfigurera widgets och aviseringar. Today View ger dig dagens datum och aktuell tid, men huvudfunktionen är att hysa widgets som låter dig komma åt dina favoritappar. Var och en av dessa widgets kräver dock batteriström för att upprätthålla en anslutning och hålla data relevanta. Att minska antalet widgets förhindrar att iPhone-batteriet tappar för snabbt.