Saltar al contenido

Så här fixar du det när du inte tar emot texter på Android

27 de julio de 2021
GettyImages 1148422594 c785d515e0a34d2dba107f88fb475071

Saknade och försenade textmeddelanden kan vara frustrerande, särskilt eftersom du kanske inte är medveten om problemet förrän någon kontaktar dig med en annan metod för att fråga varför du inte svarar eller var du är. Lyckligtvis kan du lösa problemet snabbt.

Orsakerna till försenade eller saknade texter på Android

SMS har tre komponenter: enheterna, appen och nätverket. Dessa komponenter har flera felpunkter. Enheten kanske inte fungerar ordentligt, nätverket kanske inte skickar eller tar emot meddelanden eller appen kan ha ett fel eller annat fel. I vissa fall är dessa orsaker inte lätta att diagnostisera. Till exempel kan textmeddelanden försenas eftersom mobilnätet är överväldigat av trafik och meddelanden skickas i den mottagna ordern. Med tanke på alla dessa potentiella felpunkter är det bäst att börja med det vanligaste problemet och arbeta dig ner i listan.

Hur man fixar Androids som inte tar emot texter

Om du inte tar emot texter på Android och du vet att någon skickar dem till dig kan de här felsökningsstegen hjälpa dig att rensa problemet. Innan du börjar är det alltid en bra idé att testa din förmåga att ta emot texter från några olika personer, om möjligt. Det kan ge några ledtrådar till vad problemet kan vara.

  1. Kontrollera blockerade nummer. Om du vet att någon skickar texter till dig, men du inte tar emot texterna, kontrollera om numret är blockerat.

  2. Kontrollera receptionen. Ibland är mobila nätverk oförutsägbara. Om du ser några eller inga barer, gå ut eller hitta en högre plats inomhus. Om du är i ditt hem kan du använda en signalförstärkare för att förbättra mottagningen i hela hemmet.

  3. Inaktivera flygplansläge. Kontrollera om flygplansläget är aktiverat, och välj sedan din mottagning när den är inaktiverad. Flygplansläget stänger av alla former av trådlös kommunikation, inte bara Wi-Fi.

  4. Starta om telefonen. Ibland finns det oändliga slingor eller andra problem bakom kulisserna som du kanske inte kan diagnostisera men lätt kan lösas med en omstart. Detta installerar också alla uppdateringar av operativsystemet som sms-appen kan behöva.

  5. Avregistrera iMessage. Om du tidigare använde en iPhone ber du alla som regelbundet skickar textmeddelanden till dig med en iPhone att antingen inaktivera iMessage eller skicka en ny text till ditt nummer istället för att kontakta dig från en gammal texttråd. En iMessage-tråd översätts inte till Android.

  6. Uppdatera Android. Installera eventuella utestående operativsystemuppdateringar, även om en uppdatering inte verkar relevant för det problem du upplever. Vissa buggfixar och andra reparationer kan hantera åtgärder eller funktioner som sms-appen använder. Vänta tills alla uppdateringar är klara innan du skickar sms.

  7. Uppdatera din önskade sms-app. Uppdateringar löser ofta dunkla problem eller buggar som kan förhindra att dina texter skickas.

  8. Rensa textappens cache. Starta sedan om telefonen och starta om appen.

  9. Kontrollera mobiloperatörens webbplats. Om inget annat fungerar, leta efter några varningar eller uppdateringar om nätverksproblem. Nätverksproblem är kanske inte omedelbart uppenbara för slutanvändare eller kan bara påverka vissa funktioner.