Saltar al contenido

Så här fixar du det när ett Windows 10-tangentbord inte fungerar

20 de junio de 2021
how to fix it when a windows 10 keyboard is not working b65edb7289b44c9d96cc80f22b4183aa

Ett trådbundet eller trådlöst tangentbord som inte fungerar korrekt kan vara otroligt frustrerande för Windows 10-användare. Ibland skriver tangentbordet inte, medan andra gånger kanske tangentbordet inte ens ansluter till Windows 10-datorn eller surfplattan alls. Sådana problem kan också påverka Microsoft Surface-användare med tangentborden Surface Type och Touch Cover. Bärare av bärbara datorer kan hitta sig själv med sin Windows 10-bärbara dator en dag och sedan har sitt bärbara tangentbord inte nästa dag.

Orsak till Windows 10-tangentbordfel

När du använder ett trådbundet, inbyggt eller trådlöst tangentbord med en Windows 10-enhet kan olika problem som sträcker sig från anslutningsfel och föråldrade drivrutiner till skadad hårdvara och Bluetooth-konflikter orsaka problem.

Så här fixar du ett trasigt Windows 10-tangentbord

Här är några av de bästa lösningarna för att fixa ett glitchy tangentbord på en Windows 10-dator, bärbar dator, surfplatta eller två-i-ett-enhet, till exempel en Microsoft Surface.

 1. Kontrollera tangentbordskabeln. Kabeln som ansluter tangentbordet till din Windows 10-dator kan ha kopplats bort. Kontrollera båda ändarna för att se till att den är ordentligt ansluten.

 2. Utför den initiala installationsprocessen. Om du har ett helt nytt trådlöst tangentbord kan du behöva ställa in det först innan du kan använda det. Instruktioner kommer vanligtvis med tangentbordet men du kan också ansluta det via Windows 10: s inbyggda Bluetooth-anslutningsinställningar i appen Inställningar.

 3. Slå på Bluetooth. Ett trådlöst tangentbord som inte fungerar kan ofta orsakas av att Bluetooth och andra trådlösa signaler stängs av på din Windows 10-enhet.

 4. Stäng av flygläge. Windows 10s flygläge fungerar som flygplansläge på smartphones och surfplattor och inaktiverar alla trådlösa signaler, inklusive Bluetooth. Stäng av den för att ansluta till ditt trådlösa tangentbord.

 5. Kontrollera de trådlösa tangentbordets batterier. Det är lätt att glömma att batterierna driver trådlösa tangentbord eftersom de vanligtvis kan hålla i över ett år tills de behöver laddas eller byta batteri. Om tangentbordet har uppladdningsbara batterier, anslut det till en strömkälla för att ladda det. Annars bör du kunna byta batterier som på en datormus och andra liknande enheter.

 6. Starta om din Windows 10-dator. En oldie men en godis. Om du startar om en dator kan du fixa en mängd tekniska problem, inklusive ett bärbart tangentbord som inte fungerar korrekt eller när ett tangentbord inte skriver.

 7. Installera de senaste Windows 10-uppdateringarna. Windows 10-operativsystemuppdateringar laddar ner viktiga säkerhetsuppdateringar, men de kan också åtgärda många problem med enhetsanslutningar som användare upplever.

 8. Stäng av Bluetooth på andra enheter. Det är möjligt att Bluetooth-signalen på andra smarta enheter kan orsaka en konflikt. Experimentera med att stänga av Bluetooth för att se om det löser problemet.

 9. Uppdatera dina Windows 10-drivrutiner. Du kan behöva en ny drivrutin för att ansluta till Windows 10-tangentbordet ordentligt.

 10. Byt USB-portar. Om tangentbordet inte skriver och använder en kabelanslutning kan du försöka ansluta det till en annan USB-port på din Windows 10-enhet.

 11. Kontrollera kabeln för skador. Inspektera tangentbordets USB-kabel noggrant för slitage.

 12. Ta bort och sätt tillbaka Surface-tangentbordet. Om du har en Microsoft Surface-enhet och använder en Surface Type Cover eller Touch Cover, tar du bort den från din Windows 10 två-i-ett-enhet, väntar några sekunder och ansluter den igen.

 13. Rengör botten av din Microsoft Surface. Nästan hela botten av Microsofts Surface-enheter är avsedda för anslutning till tangentbord för typ och pekskydd. All smuts eller smuts i detta område kan påverka tangentbordens anslutning, så det är viktigt att hålla dem rena. Att använda en ren trasa eller öronsnäckor är vanligtvis allt du behöver. Våt inte detta anslutningsområde på din yta eller använd några rengöringsvätskor.

 14. Prova tangentbordet på en annan Windows 10-enhet. Ett trådbundet eller trådlöst tangentbord som inte fungerar kan orsaka oro, men innan du byter ut det, försök se om det fungerar på en annan enhet. Om ditt tangentbord fungerar på en annan Windows 10-dator, surfplatta eller bärbar dator kan problemet vara med din ursprungliga enhet, inte tangentbordet.

 15. Rengör tangentbordet. Om du har spillt något på tangentbordet kan du fortfarande få det att fungera igen genom att göra en noggrann och noggrann rengöring.

 16. Anslut ett trådlöst tangentbord till din bärbara dator. Ett bärbart tangentbord fungerar inte är oerhört obekvämt, särskilt om det går sönder. Allt går dock inte förlorat, eftersom du fortfarande kan ansluta ett trådlöst tangentbord till din bärbara dator via Bluetooth. Det är ett mycket billigare alternativ än att byta ut hela bärbara datorn.

 17. Aktivera skärmtangentbordet på Windows 10. Operativsystemet Windows 10 har ett programtangentbord inbyggt direkt i operativsystemet. Du kan få den att visas på skärmen och använda antingen pekreglage om din enhet har en pekskärm eller din mus. Skärmtangentbordet är en bra kortsiktig lösning när du behöver göra arbete ASAP och du inte har fixat eller bytt ut ditt tangentbord ännu. Du bör se en ikon för pek-tangentbordet i aktivitetsfältet i Windows 10. Om du inte gör det, högerklicka på den med musen och välj Visa tangentbordsknapp.

 18. Byt ut tangentbordet. Om du har provat alla dessa lösningar och ditt trådbundna eller trådlösa tangentbord fortfarande inte fungerar kan du behöva köpa en ny. Glöm inte att kontrollera din garanti och försäkring eftersom du kan ha rätt till en gratis ersättning eller åtminstone en delvis återbetalning.