Saltar al contenido

Så här fixar du det när Nintendo Switch är fryst

20 de julio de 2021
how to fix it when nintendo switch is frozen featured 34d4dd07d61f4a6c85f0aed3ab77df67

Nintendo är känt för att producera spelkonsoler och titlar av hög kvalitet, men det betyder inte att Nintendo Switch är immun mot frysning eller kraschar. Ibland svarar inte ett videospel under uppspelning, medan andra gånger inte kommer att slå på eller av ordentligt. Det finns många lösningar på dessa frustrerande buggar och fel.

Vad får Nintendo Switch att frysa?

En frusen Nintendo Switch kan bero på en mängd olika problem, inklusive ett urladdat batteri, en programvarufel, en ofullständig uppdatering eller en smutsig spelkassett. Samma problem kan förhindra att strömbrytaren vaknar från viloläge, slår på, stänger av eller kör spel ordentligt.

Hur du frigör din Nintendo Switch

Att fixa en frusen Nintendo Switch-konsol tar ofta bara några minuter och är inte något att oroa sig för, om du inte har provat alla följande felsökningstips. Här är de bästa sätten att låsa upp en Nintendo Switch-konsol.

 1. Stäng av den och sätt på den igen. Om din Nintendo Switch är frusen är den mest effektiva lösningen att stänga av den helt och sedan slå på den igen. Håll strömbrytaren i minst 12 sekunder för att stänga av enheten och tryck sedan på den en gång för att slå på den igen. Strömknappen är den lilla runda knappen på toppen av Nintendo Switch bredvid volymknapparna.

 2. Ladda batteriet. Om din Nintendo Switch inte slås på kan det innebära att batteriet är urladdat. Placera konsolen i dockningsstationen eller anslut en USB-C-kabel för att ladda batteriet och slå sedan på det igen. Om batteriet är helt urladdat, låt strömbrytaren ladda i minst 30 minuter innan du sätter på den igen.

 3. Avsluta spelet. Om spelet du spelar på Nintendo Switch fryser eller inte svarar, avsluta spelet. Öppna spelet igen och se om det löser problemet.

 4. Docka och sätt tillbaka strömbrytaren. Om din Nintendo Switch fryser eller inte kommer att sättas på eller stängas av ordentligt, ta bort den långsamt från dockan och sätt tillbaka den igen. Detta kan vara ett effektivt sätt att chockera systemet ur det fel det upplever. Var försiktig med skärmen när du tar bort brytaren från dockan eftersom dockan kan repa glasytan.

 5. Använd endast en stark internetanslutning. En svag internetanslutning kan orsaka att vissa Switch-spel fryser. Ett enkelt sätt att testa din internethastighet är att använda en webbplats för internethastighetstest.

 6. Ta bort Joy-Cons. Ibland kan du ta bort Joy-Con-kontrollerna från Nintendo Switch och sätta i dem igen.

 7. Ta bort kabelanslutna styrenheter. Om du har en kabelansluten videospelkontroll ansluten till din Nintendo Switch, koppla ur den, vänta några sekunder och anslut den sedan igen.

 8. Rengör Nintendo Switch. Om spelkortet eller microSD-kortplatsen är smutsig kan det vara svårt för Switch att läsa data. Detta kan leda till att systemet fryser eller kraschar. Ta bort eventuella kort från kortplatserna och kontrollera om det är smuts eller damm. Blås inte i slitsarna, eftersom det avsätter fukt och kan skada en Nintendo Switch permanent. Använd istället en luftpistol, en stark dammsugare eller en torr trasa för att ta bort damm och smuts på samma sätt som du skulle rengöra en datorns CPU-fläkt.

 9. Leta efter ett skadat spelkort. Ett skadat spelkort kan göra det svårt för Nintendo Switch att läsa speldata och är en vanlig orsak till kraschar och frysningar. Om det finns synliga skador på kortet finns det inte så mycket du kan göra åt det. För att undvika kortskador, köp spel digitalt från eShop. En gång köpt kan digitala spel laddas ned på vilken Switch-konsol som helst med din kontoinformation.

 10. Kontrollera Nintendo Switch SD-kortet för skador. Ett skadat SD-kort kan orsaka problem med frysning. Kontrollera om det finns repor eller bucklor på kortet, särskilt om du har sparat digitala spel på det.

 11. Installera en systemuppdatering. Om du upplever frekventa frysningar eller kraschar kan en tidigare systemuppdatering ha avbrutits och orsakat någon form av korruption. Det är enkelt att söka efter uppdateringar manuellt.

 12. Kontakta Nintendo kundsupport. Om du fortfarande har problem med din Nintendo Switch och ingen av dessa lösningar fungerade, kontakta den officiella Nintendos kundsupporttjänst. De kan ge dig råd om alternativa lösningar och sätt att fixa eller byta ut konsolen.