Saltar al contenido

Så här fixar du det när Nintendo Switch inte startar

25 de julio de 2021
how to fix it when nintendo switch wont turn on 7c5e69affbf04ffdaa2e9dafbacef8c9

En Nintendo Switch som inte slås på ordentligt kan döda dina spelplaner och få dig att oroa dig för att din spelkonsol kan gå sönder. Lyckligtvis finns det flera effektiva korrigeringar som har visat sig fungera.

Orsaker till att Nintendo Switch inte slås på

Om din Nintendo Switch inte slås på, finns det flera möjliga orsaker. Den vanligaste gärningsmannen är helt enkelt ett lågt batteri eller en strömförsörjningsproblem, men det är också möjligt att ett operativsystem, programvara eller videospeluppdatering kan ha orsakat Nintendo-konsolen att sluta fungera. Följande lösningar kan tillämpas på alla Nintendo Switch-konsolmodeller inklusive Nintendo Switch Lite. I de flesta fall finns det lite anledning till oro och du kan snart sätta på din Nintendo Switch och fortsätta spela ditt favoritvideospel oavsett om det är Pokémon-svärd eller Fortnite på din Nintendo Switch.

Hur man fixar Nintendo Switch-strömproblem

«Min strömbrytare slås inte på!» Oroa dig inte. Här är alla de bästa lösningarna för Nintendo Switch strömförsörjning sorterad från enklaste till mer avancerade. Arbeta dig igenom dessa korrigeringar för att ofta den enklaste och snabbaste lösningen också kan vara den som fungerar.

  1. Kontrollera din HDMI-ingång. Om din Nintendo Switch inte visar någon bild på din TV kan du av misstag ha bytt till fel HDMI-ingång. Detta kan hända om du stöter på eller släpper fjärrkontrollen. Bläddra igenom dina HDMI-kanaler för att se till att du har rätt.

  2. Leta efter andra HDMI-problem. Det finns ett antal HDMI-relaterade tekniska problem som kan hindra din Switch från att visas på din TV.

  3. Slå på strömbrytaren manuellt. Kontrollenheten som du använder för att slå på din Nintendo Switch kan ha slut på batteriström och kan inte kommunicera med din konsol. Försök att lossa Nintendo Switch, slå på den manuellt och placera den sedan i dockan igen. Det kan vara en bra idé att hålla dina kontroller anslutna till din Nintendo Switch-konsol när de inte används så att de förblir fulladdade.

  4. Ladda din Nintendo Switch-konsol. Din strömbrytare kan helt enkelt ta slut batteri. Placera den i dockan och ladda den i minst 15 minuter innan du slår på den igen. Den gröna LED-lampan nere till vänster på dockan ska tändas om Nintendo Switch laddas korrekt. Om lampan inte tänds kan dockningsstationen vara urkopplad eller trasig.

  5. Ladda din Nintendo Switch via USB. Om du misstänker att din docka är trasig, eller om du har en Nintendo Switch-modell som inte använder en docka som Nintendo Switch Lite, kan du fortfarande ladda den via USB-C-anslutningen.

  6. Försök med en mjuk återställning. Håll strömbrytaren intryckt i 15 sekunder och släpp den sedan. Detta kan lösa vissa programvaruproblem som har orsakat att din Nintendo Switch inte fungerar.

  7. Prova en hård / fabriksåterställning. Om din switch fortfarande inte slås på måste du försöka med en hård återställning. Detta kallas också en fabriksåterställning och ger dig möjlighet att starta om din Nintendo Switch-konsol med alla dina spel och data intakt eller ta bort allt och börja om som om det var en helt ny konsol. Att radera alla dina filer med en fabriksåterställning kan vara användbart när du ger eller säljer din Nintendo Switch till någon annan.