Saltar al contenido

Så här fixar du det när PS4 inte ansluter till Wi-Fi

27 de julio de 2021
GettyImages 538358495 2950e5fe9bb34dbaa11dbfe65cc58e6c

Det finns inget mer frustrerande än en PlayStation 4 som inte kan gå online när du vill spela ett spel, uppdatera ditt system, ladda ner en ny titel eller titta på en film. Det finns flera anledningar till varför detta händer, och vissa är mer komplexa än andra. Vi har möjliga orsaker och lösningar nedan.

Orsaker till att PS4 inte ansluter till Internet

Det kan finnas många anledningar till att din PS4 inte kommer att ansluta till internet, men det här är några av de vanligaste problemen:

 • PlayStation Network (PSN) är offline.
 • Ditt Wi-Fi-nätverk förlorade internetanslutningen.
 • Du försöker ansluta med ett ogiltigt användarnamn eller lösenord.
 • DNS-inställningarna på din PS4 är inte korrekt konfigurerade.
 • Avståndet mellan din PS4 och den trådlösa routern är för långt, vilket orsakar intermittent signalförlust.

Så här fixar du det när din PS4 inte ansluter till Wi-Fi

Följ rekommendationerna nedan för att få din PS4-konsol ansluten till internet igen.

 1. Kontrollera statusen för PlayStation Network. Om PSN är offline spelar det ingen roll om konsolen kan ansluta till Wi-Fi. Så kontrollera dess status som ett första steg. Spelare diagnostiserar ofta PSN-avbrott som ett problem med deras nätverksanslutning, vilket kan orsaka onödig förvirring.

 2. Starta om modemet och routern. Det är bäst att starta om både modemet och den trådlösa routern. Se sedan om konsolen kan ansluta till Wi-Fi-nätverket innan du antar att PS4 är problemet. Starta om modemet och routern manuellt, vänta cirka fem minuter och kontrollera sedan om PS4 kan upprätta en anslutning. Om du är osäker på hur du slår på och stänger av dessa enheter hänvisar du till enheternas handböcker eller till din tjänsteleverantörs kundsupport.

 3. Starta om PlayStation 4. Starta sedan om PS4 och se om den ansluts framgångsrikt efteråt. Stäng av konsolen helt och sätt på den igen, i motsats till att gå in i viloläge och sedan väcka upp konsolens operativsystem.

 4. Bekräfta att ditt Wi-Fi-lösenord är korrekt. Det är möjligt att PS4 inte kan upprätta en anslutning till ditt Wi-Fi-nätverk eftersom du använder fel lösenord, ett problem som ofta feldiagnostiseras eftersom felmeddelandet är lite tvetydigt. Anslut en annan enhet (t.ex. din bärbara dator eller smartphone) till samma Wi-Fi-nätverk med samma lösenord, helst en enhet som nyligen upprättade en lyckad anslutning. Om den här andra enheten kan se Wi-Fi-nätverket men inte kan ansluta till det med det här lösenordet finns det en god chans att lösenordet är ogiltigt. Processen för att bestämma rätt lösenord för ditt Wi-Fi-nätverk varierar beroende på hårdvara och konfiguration. Se modem- eller routerhandboken eller tjänsteleverantörens kundsupport om du inte vet hur du hittar eller ändrar Wi-Fi-lösenordet.

 5. Flytta din PS4 närmare den trådlösa routern. Det är inte en potentiell orsak som ofta övervägs när en enhet inte kan ansluta till Wi-Fi. Det fysiska avståndet mellan en trådlös router och PS4 är en potentiell anledning till varför du inte kan komma online. Det är också viktigt att se till att Wi-Fi-signalen inte hindras av enhetsrelaterade störningar eller hinder som förstärkta dörrar eller alltför tjocka väggar.

 6. Ändra Wi-Fi-nätverkets kanalnummer. Det är vanligt att internetanslutna enheter använder samma smala radiofrekvensområde som standard. Dina grannar kan också använda samma kanal. Byt kanal på den trådlösa routern för att skapa en starkare anslutning.

 7. Ändra DNS-inställningarna på PS4. En vanlig orsak till PS4 Wi-Fi-anslutningsproblem kretsar kring konsolens DNS-inställningar. Ändra DNS-adresserna som används med ditt Wi-Fi-nätverk och se om det löser problemet.

 8. Anslut PS4 med en trådbunden anslutning. Om du har försökt allt ovan och fortfarande inte kan ansluta konsolen till ditt Wi-Fi-nätverk, använd ett pålitligt kabelanslutet alternativ, som en Ethernet-kabel.

 9. Fabriksåterställ PS4. Den sista utväg är att återställa PS4 till fabriksinställningarna. Om du har nått denna punkt och fortfarande inte kan upprätta en anslutning är det rekommenderat att återställa konsolen. Säkerhetskopiera dina data och spara spel innan du försöker detta steg, annars kan du förlora allt.