Saltar al contenido

Så här fixar du det när Siri inte fungerar

14 de agosto de 2021
GettyImages 946931128 2d7b0673c09d4fd693f32bd8d12acbab

Siri, Apples virtuella assistent, hjälper till med ett brett spektrum av uppgifter, från att hitta vägbeskrivningar till att leta upp restaurangmenyer. Vissa människor är ofta så beroende av Siri att när funktionen slutar fungera är de förlorade. Om Siri slutar lyssna, svarar med texter eller inte svarar på «Hej, Siri!» Det finns några enkla lösningar du kan försöka få igång din digitala assistent. Felsökningsstegen i den här guiden gäller iPhone X-, iPhone 8- och iPhone 7 -enheter med iOS 12 eller iOS 11.

Orsaker till att Siri inte fungerar

Det finns flera skäl bakom en felaktig Siri, inklusive att inte tala tydligt, ha fel språkinställning, Wi-Fi-problem eller problem med din iPhone. Många lösningar är enkla korrigeringar som snart kommer att få Siri att ringa och ringa igen.

Så här fixar du det när Siri inte fungerar

Dessa felsökningsavsnitt är indelade i allmänna Siri -felkorrigeringar, specifika korrigeringar att försöka när Siri svarar med texter istället för att tala till dig och problem med att använda «Hej, Siri!» kommando.

Allmänna Siri -felkorrigeringar

Prova dessa felsökningssteg i den ordning som presenteras för att få Siri igång igen.

 1. Tala tydligt. Om Siri har svårt att förstå dig kan problemet vara din begäran. Med alla virtuella assistenter är det absolut nödvändigt att tala tydligt och tydligt. Siri används bäst för enkla förfrågningar, till exempel «Vad är vädret?» eller «Ring mamma».

 2. Starta om din iOS -enhet. Om du startar om enheten kan det lösa problem med en svag mobilanslutning och Wi-Fi-anslutning, två problem som kan få Siri att sluta fungera korrekt. Om du startar om en iPhone raderas inte dina inställningar eller data. Det startar bara om enheten.

 3. Kontrollera dina nätverksanslutningar. Om Siri svarar med «Tyvärr, jag har problem med att ansluta till nätverket» eller «Försök igen om en liten stund», kan problemet vara en felaktig nätverksanslutning. Se till att enheten är ansluten till internet och aktivera Siri igen. Om du hittar problem med nätverksanslutningen kan du överväga att återställa nätverksinställningarna på din enhet.

 4. Se till att Siri är på. Du kan behöva aktivera Siri manuellt för att få assistenten igång. Du kan också stänga av och slå på Siri igen för att återställa assistenten.

 5. Leta efter begränsningar för Siri. Se till att du inte har några begränsningar som blockerar Siri. Till exempel kan Siri blockeras från att komma åt vissa webbplatser.

 6. Slå på platstjänster. Siri behöver veta din plats för att svara på frågor om vädret, vägbeskrivningar och andra frågor. Slå på platstjänster för att Siri ska fungera korrekt.

 7. Installera alla tillgängliga iOS -uppdateringar. En telefon som kräver en uppdatering är känd för att göra många konstiga saker, inklusive röra med Siri. Installera alla tillgängliga iOS -uppdateringar på din enhet och försök sedan Siri igen.

 8. Växla flygplansläge till och från. Slå på flygplansläge, vänta 20 sekunder och stäng sedan av det. Detta återställer ofta Siri och återställer det till det normala.

 9. Slå av och på iPhone -diktering igen. Vissa Siri -problem kan orsakas av problem med din iPhones diktat, verktyget som skickar röstinmatning till Apple för att behandla dina förfrågningar. Slå av och på diktat igen.

 10. Se till att Siris språk är korrekt. För att Siri ska förstå dig när du talar måste du välja rätt språk från alternativen i dina iPhone -inställningar. Välj det språk du talar i det här steget, inte det språk du vill att Siri ska tala tillbaka till dig. Detta gör att Siri kan förstå dina önskemål.

 11. Testa iPhone: s mikrofoner. Siri kanske inte hör dig eller svarar om mikrofonerna inte fungerar korrekt. Ta bort skärmskydd eller fodral som kan täcka mikrofonen och försök använda Siri igen. Rengör mikrofonerna med en burk med tryckluft eller en statisk fri borste för att spruta eller torka bort damm och skräp lätt.

 12. Kontrollera Siri -servrarna. Besök webbplatsen Apples supportsystemstatus för att se om Siri har problem med Apples slut. I så fall är det ett spel som väntar för att se när Apple kommer att lösa problemet.

 13. Återställ iPhone till fabriksinställningar. Återställ alla dina iPhone: s befintliga inställningar genom att återställa enheten till fabriksinställningarna. Detta kan ta bort ett problem djupt inuti systemet och orsaka fel på Siri. Om du återställer en iPhone till fabriksinställningarna raderas alla dina iPhone -inställningar och data. Se till att säkerhetskopiera din enhet innan du går vidare.

 14. Kontakta Apples support. Om allt annat misslyckas, kontakta Apple för hjälp. Apple erbjuder många resurser via sin webbplats och Apples supportapp. Alternativt kan du besöka Genius Bar eller hitta en lokal auktoriserad Apple -tjänsteleverantör.

När Siri svarar med texter

Ett annat vanligt problem är att Siri svarar med texter på iPhone -skärmen istället för att prata med dig. Om detta händer kan det finnas ett problem med enhetens ljud eller andra inställningar.

 1. Kontrollera om din enhet är avstängd. iPhone kan stängas av eller stängas av med strömbrytaren på vänster sida. Siri talar inte tillbaka till dig om din iPhone är i tyst läge.

 2. Se om röståterkoppling är avstängd. I din iPhones inställningar är det möjligt att alternativet Siri Voice Feedback har varit begränsat. Se till att tillåta Siri’s Voice Feedback -funktioner.

 3. Kontrollera Siris volymkontroll. Siri har en separat volymkontroll. Höj volymen efter att ha sagt ett kommando eller startat Siri.

 4. Stäng av enheten och slå på den igen. Starta om enheten för att se om Siri börjar prata med dig igen. Ibland efter uppdateringar eller app -missöden behöver verktyg som Siri en bra återställning för att komma igång igen.

När «Hej, Siri!» Kommer inte att fungera

För iPhone version 7 och senare kan du aktivera Siri med din röst utan att vara ansluten till ström genom att säga «Hej Siri!» Om den här funktionen inte fungerar finns det några problem som kan vara skyldiga.

 1. Se till att «Hej, Siri!» är aktiverad. Om «Hej, Siri!» inte är aktiverad på din iPhone, håll in hemknappen eller sidoknappen för att aktivera Siri.

 2. Sök efter «Hej, Siri!» hinder. Om din iPhone ligger med framsidan nedåt på någon yta, «Hej, Siri!» kommer inte att fungera. Om du har ett lock på din iPhone som är stängt, öppna det för att använda «Hej, Siri!»

 3. Stäng av energisparläget. Om Low Power Mode är aktiverat, «Hej, Siri!» aktiveras inte för att spara batterilivslängd. På en iPhone 6 eller tidigare kan du inte använda «Hej, Siri!» utan att vara ansluten till en strömkälla.