Saltar al contenido

Så här fixar du det när Teredo inte kan kvalificera sig

27 de junio de 2021
GettyImages 1184397891 e74e6192ff0d40b1bfc67bd26124b325

Ingenting är mer frustrerande för spelare än att inte kunna logga in på sina Xbox multiplayer-servrar. Om du får meddelandet «Teredo kan inte kvalificera sig» på din konsol, här är vad det betyder och hur du reparerar det.

Vad är Teredo?

Teredo är en förkortning för Teredo-tunnling, i detta sammanhang. Tänk på Teredo som en översättare mellan olika versioner av Internetprotokollet (IP), specifikt version 4 (IPv4) till version 6 (IPv6.) Hela internet uppgraderas långsamt till version 6 över tiden, men det gör att många använder det föråldrade protokoll. Teredo-tunnling används i situationer där en slutpunkt för tunneln är privat, t.ex. bakom en router. På det sättet kan det översättas smidigt mellan de två protokollen, så att de kan dela data.

Vad betyder ‘Teredo inte kan kvalificera’?

Det här felet innebär att Xbox inte kunde säkra en Teredo IP-adress. Med andra ord kan den inte avgöra vart den ska skicka internettrafik.

När använder min Xbox Teredo?

Teredo-tunnling används endast för chatt i spelet och online-flerspelarfunktioner. Andra onlinefunktioner, som videostreaming och användning av onlinebutiken, påverkas vanligtvis inte, så du kanske inte märker felet förrän du använder dessa funktioner.

Hur avgör jag om min Xbox använder Teredo?

Generellt bestäms Teredo-användningen av din internetleverantörs val av protokoll. Kontrollera din IP-adress online eller i inställningarna på en dator som är ansluten till samma nätverk som din Xbox, säger om du har en IPv4- eller IPv6-anslutning. Dessa är två separata IP-adresser; om det inte finns någon IPv6-anslutning är du på IPv4. Om du har en IPv6-anslutning ansluts den direkt.

Vad orsakar Xbox Teredo-felet?

Xbox Teredo-fel är vanligtvis anslutningsfel som maskerade som något mer komplicerat. Felet dyker ofta upp när något kommer i vägen för en Xbox att komma online, vilket betyder ett problem i ditt hemnätverk, inte något i Microsofts ände. Det kan vara ett enkelt Wi-Fi-problem, en missad uppdatering eller något med hemnätverkskonfigurationen.

Hur fixar du Xbox Teredo-felet

Nu när du förstår vad Teredo är och hur det fungerar kan du felsöka problem som kan uppstå om du upplever felet «Teredo kunde inte kvalificera sig». Här är några saker som kan hjälpa:

 1. Bestäm om routern är Windows-certifierad. Denna information ska finnas i routerns låda eller i dess dokumentation. En router som inte är certifierad kan sakna programvara för att balansera flera konsoler för Teredo ordentligt.

 2. Starta om modemet och routern. Det gör inte ont att starta om konsolen också. En omstart eller omstart kan rensa eventuella fel eller felaktiga processer och kan åtgärda felet.

 3. Anslut Xbox direkt till modemet eller routern. Om du använder en gateway eller Wi-Fi-förlängare ansluter du konsolen direkt till modemet eller routern istället. Detta ökar signalhastigheten, vilket gör kvalificeringen enklare. Det hjälper också till att begränsa den möjliga felpunkten.

 4. Anslut via en Ethernet-kabel. En trådlös störning kan vara långsammare än den faktiska internethastigheten. Anslutning via en Ethernet-kabel gör att enheter kan dra full nytta av anslutningen.

 5. Kontrollera om det finns en firmwareuppdatering i routern. Firmware innehåller ofta användbara förbättringar av processer över en enhet, inklusive tunnling. Det är också en bra idé att kontrollera konsolen för en uppdatering.

 6. Inaktivera din VPN. Om du använder ett virtuellt privat nätverk för att komma åt internet, inaktivera det och försök att återansluta. VPN: er kan störa inloggningsuppgifter eller tunnelprocessen.

 7. Återställ routern till fabriksinställningarna. Vissa anpassade inställningar kan blockera tunnling och återställning till fabriksstandard kan rensa dessa anpassade inställningar och få saker att röra sig igen.

 8. Kontrollera IP-adressen. Slå upp om din IP-adress är offentlig, eftersom Teredo-tunneling kräver en offentlig IP i båda ändar för att ansluta. Öppna routerns inställningsapp och leta efter IP-adressen medan du använder en annan enhet för att leta upp IP-adressen du använder för närvarande. Om adresserna matchar är det en offentlig IP-adress. Om de inte gör det, begär en från din internetleverantör.

 9. Kontrollera tabellen Översätt till nätverksadress. Inaktivera och återaktivera Universal Plug and Play (UpnP) på routern. Starta sedan om konsolen och håll ned Xbox för att öppna guiden. Gå till Systemet > inställningar > Allmän > Nätverksinställningar och kontrollera tabellen Network Address Translation (NAT). Ställ in den på Öppna om det inte redan är det.

 10. Öppna portar för användning av port vidarebefordran på routern. Att välja specifika portar kan hjälpa tunnelprocessen. Välj på Xbox Systemet > inställningar > Allmän > Nätverksinställningar > Avancerade inställningar > IP-inställningar > Manuell och ange din valda statiska IP-adress, nätmask och standardgateway. Välj DNS-inställning > Manuell och ange primär DNS och sekundär DNS, om tillgänglig.

 11. Aktivera DMZ- eller perimeternätverksinställningar på routern. Detta ger mer åtkomst till offentliga IP-adresser.

 12. Anslut Xbox direkt till modemet med en Ethernet-kabel. Om allt annat misslyckas kan det lösa problemet att klippa routern ur ekvationen.