Saltar al contenido

Så här fixar du det när WhatsApp-bilder och videor inte visas i galleriet

15 de julio de 2021
how to fix it when whatsapp images and videos arent showing in gallery cd3fbdebb44d4e659b7f867ac0541884

Som standard sparas bilder, filmer och andra medier som delas i WhatsApp-meddelanden vanligtvis i en WhatsApp-mapp i appen Galleri eller Foton på Android och iOS. Tyvärr kan dessa filer ibland vara svåra att hitta, försvinna eller ladda ner inte. Här är vad du behöver veta om hur du sparar foton från WhatsApp till Gallery på Android och din Camera Roll eller Photos-app på iPhone och iPad. Desktop- och webbversionerna av WhatsApp-appen har inget alternativ för automatisk nedladdning av media, men du kan fortfarande spara filer manuellt via dessa appar om du vill.

Orsak till WhatsApp Media Saving-fel

WhatsApp-bilder och filmer som inte laddas ner ordentligt kan ofta orsakas av att felaktiga appinställningar har valts, förlust av Wi-Fi eller mobilanslutning och ett skadat eller skadat SD-kort. Att bara titta på fel plats eller mapp är också en vanlig orsak till att WhatsApp-mediefiler saknas.

Hur man sparar bilder från WhatsApp på Android och iOS

Så här åtgärdar du alla de problem du kan stöta på när du försöker ta reda på hur du sparar foton, videor och filer från WhatsApp på Android- och iOS-smartphones och surfplattor.

 1. Kontrollerar du rätt mapp i Galleri och foton? Foton och andra medier som laddats ner från WhatsApp går inte in i de vanliga nedladdnings- eller bildmapparna som du kan förvänta dig. Istället finns de i en mapp med titeln WhatsApp, som ligger i Intern lagring mappen på Android-smartphones och surfplattor och under Mina album kategori i appen Foton på iPhone och andra iOS-enheter.

 2. Aktivera WhatsApp standardalternativ för automatisk spara. Den enklaste metoden för att spara bilder från WhatsApp är att alla media från konversationer sparas automatiskt i enhetens Camera Roll eller Gallery-app. På iOS kan du aktivera det här alternativet via inställningar > Chattar > Spara i kamerarullen. Klicka på på Android inställningar > Lagring och data > Automatisk nedladdning av media och kontrollera manuellt vilket media du vill ladda ner på de olika mobil- eller internetanslutningarna.

 3. Kontrollera dina WhatsApp-nedladdningsinställningar. Både Android och iOS WhatsApp-appar låter dig ange vilken typ av mediefiler som automatiskt laddas ned och vilka internetanslutningar som kommer att utlösa varje nedladdning. Du kan till exempel välja att tillåta fotoöverföringar på mobiltelefoner och Wi-Fi men begränsa video till Wi-Fi endast för att spara på data. På iOS gör du detta via inställningar > Lagring och data. På Android, inställningar > Lagring och data > Automatisk nedladdning av media.

 4. Aktivera allmän mediasynlighet på Android. För att se till att bilder från WhatsApp-diskussioner kopieras till Galleri i din filutforskare på din Android-surfplatta eller smartphone, gå till inställningar > Chattar och kontrollera att du har aktiverat Mediasynlighet.

 5. Aktivera mediasynlighet för enskilda användare på Android. Om media från en specifik användare inte visas på din Android-smarttelefon eller surfplatta trycker du på deras profilnamn i chatten med användaren och väljer sedan Mediasynlighet > Ja > OK. Om Ja är redan valt behöver du inte göra någonting.

 6. Aktivera specifika nedladdningsinställningar för användare eller grupper på iPhone. Automatisk nedladdning av media kan ha inaktiverats för vissa användare eller grupper. För att kontrollera, tryck på deras namn och se till att du ställer in Spara i kamerarullen att antingen Standard eller Alltid.

 7. Kontrollera din internetanslutning. Om du har ställt in inställningarna för WhatsApp-nedladdning till endast Wi-Fi och du har stängt av Wi-Fi eller ansluter via din mobilleverantörs 3G-, 4G- eller 5G-signal laddas ditt media inte upp.

 8. Kontrollera din mobilanslutning. På samma sätt, om du har ställt in mediauppladdningar så att de bara sker via en mobilanslutning, kanske de inte startar när du är ansluten till hemmet eller på internet.

 9. Frigör lagringsutrymme. Varför? WhatsApp laddar inte ner media om det inte finns tillräckligt med utrymme. Du måste frigöra utrymme på din iPhone eller frigöra utrymme på din Android-telefon.

 10. Kontrollera om ditt SD-kort är skadat. Ett skadat SD-kort kan förhindra att appar sparar data i det.

 11. Inaktivera skrivskyddat läge på ditt SD-kort. Skrivskyddsläget förhindrar att nya data skrivs till ditt SD-kort.

 12. Kontrollera enhetens tidszon. Om tiden på din surfplatta eller smartphone inte matchar din verkliga plats kan WhatsApp inaktivera nedladdning av bilder, videor och andra media. Du kan åtgärda detta genom att ställa in din iPhone eller Android-smartphone för att automatiskt upptäcka rätt tid, eller så kan du ändra den manuellt.

 13. Spara foton från WhatsApp manuellt. Om du trycker på delningsikonen på en fil i WhatsApp-appen kan du spara den manuellt. Om du gör det kommer du också att kunna skicka den till en annan plats på din enhet eller skicka den till en ansluten app som Dropbox, OneDrive eller till och med en app för sociala meddelanden.

 14. Spara foton i WhatsApp som en skärmdump. Om alla ovanstående lösningar har misslyckats är ett smutsigt sätt att spara en bild från en WhatsApp-konversation att ta en skärmdump av den. Du kan göra det mycket snabbt på iOS, Android, Windows och Mac.

 15. Spara en WhatsApp-video med en skärminspelning.