Saltar al contenido

Så här fixar du det när Windows 10 är fast i flygplansläge

19 de agosto de 2021
GettyImages 1137268547 0651a0e26e31406dba378ff428932b32

Flygplansläge inaktiverar trådlös kommunikation på din dator, inklusive Bluetooth, Wi-Fi, GPS och mobildata. Den här funktionen kan aktiveras via ikonen i aktivitetsfältet i avsnittet Meddelanden, en kortkommando, nätverks- och internetinställningarna eller en switch som finns på vissa datorer. Om Windows 10 har fastnat i flygplansläge kan din dator inte komma online. Följ den här felsökningsguiden om du befinner dig i den här situationen.

Anledningar till att Windows 10 fastnar i flygplansläge

Det finns några anledningar till att din bärbara dator kan fastna i flygplansläge. Vanligtvis beror problemet på programvarubuggar eller fel, felaktiga nätverksdrivrutiner eller en enkel fysisk switch. I de flesta fall bör ditt första tillvägagångssätt vara att starta om datorn. Ofta kommer orsaken till problemet att avslöja sig med motsvarande fix.

Så här fixar du det när Windows 10 är fast i flygplansläge

Följ dessa steg för att få din Windows -enhet ur flygplansläge. Det börjar med de enklaste lösningarna och går vidare till mer avancerade alternativ.

  1. Starta om Windows. Många fel, inklusive en Windows 10 -enhet som fastnat i flygplansläge, kan lösas med en enkel omstart.

  2. Använd en kortkommando. Leta efter tangentbordet med en ikon med en ikon som ser ut som ett radiotorn som avger signaler. Den här nyckeln varierar från modell till modell och är vanligtvis en funktionstangent eller en annan nyckel längs den översta raden, till exempel PrtScr (PrintScreen). Håll Funktion (Fn) och tryck sedan på knappen som innehåller ikonen som nämns ovan. Om det lyckas visas ett meddelande i det övre vänstra hörnet på skärmen som anger Flygplansläge avstängt, och Wi-Fi och annan anslutning återställs direkt. Alla datorer har inte den här nyckeln. Om du inte ser det vid första anblicken, gå vidare till nästa felsökningssteg.

  3. Använd Windows Action Center. Välj ikonen Action Center i nedre vänstra hörnet på skrivbordet (det ser ut som ett meddelandefönster) och välj sedan Flygplansläge ikon för att stänga av funktionen. En lista med tillgängliga anslutningar visas. Om någon av dina tidigare konfigurerade Wi-Fi-nätverk är anslutna automatiskt och är inom räckvidd bör du vara online om några sekunder.

  4. Använd en anpassad knapp. Vissa datorer (främst bärbara datorer) har en flygplansläge -knapp, ibland kallad nätverksknappen. Genom att trycka på den här knappen aktiveras och inaktiveras flygplansläge. Se PC -tillverkarens bruksanvisning för mer information om om din dator har den här knappen och var den finns. Beroende på modell kan denna switch ibland åsidosätta Windows -inställningar. Den måste ställas in i rätt läge för att undvika att fastna i flygplansläge.

  5. Stäng av flygplansläge genom systeminställningar. Flygplansläge kan också slås av och på från systeminställningsgränssnittet. Gå till sökrutan, ange flygplanslägeoch välj sedan Flygplansläge: Systeminställningar, som ligger under rubriken Bästa match. Du ser gränssnittet för flygplansläge. Under Flygplansläge kurs, växla omkopplaren till Av.

  6. Återställ datorns BIOS till standardinställningarna. Detta rekommenderas endast för avancerade användare.

  7. Installera om Windows 10 med funktionen Återställ den här datorn. Detta är också ett stort projekt, så det rekommenderas bara som en sista utväg.

  8. Kontakta Microsofts support. Om ingen av ovanstående lösningar fungerade, kontakta Microsofts support för att lösa problemet.