Saltar al contenido

Så här fixar du det när Yahoo Mail inte tar emot e -post

6 de agosto de 2021
GettyImages 1132289824 17803006e92047d1994c21404918c781

Oavsett om du verkar sakna ett viktigt e -postmeddelande som du har letat efter eller om du inte får några meddelanden alls, kan det vara ett stort problem om din inkorg i Yahoo Mail slutar fungera som den ska. Ditt konto kan sluta ta emot e -post när som helst och av flera skäl. Här är några saker du bör försöka när Yahoo Mail inte tar emot e -post.

Orsaker till Yahoo Mail Delivery Problem

Beroende på hur problemet presenterar sig kan flera saker få Yahoo Mail ner. Generellt sett är dock de främsta orsakerna:

 • Kontoproblem
 • Systemavbrott
 • Användarfel

Några av dessa orsaker har direkta lösningar, medan andra kan kräva att du väntar på att systemet löser sig.

Så här fixar du det när Yahoo Mail inte tar emot e -post

Dessa lösningar bör gälla alla versioner av Yahoo Mail som körs på webben eller mobila enheter.

 1. Kolla i din skräppost. Yahoos automatiska masspostfilter gör ett bra jobb med att se till att oönskade mejl inte kommer till din inkorg, men det gör misstag ibland. Du bör kolla skräppostmappen för att se om e -postmeddelandena du förväntar dig av misstag hamnat där. Om du hittar e-postmeddelanden som inte är skräppost i massmappen, var noga med att säkra listan över avsändarna för att se till att deras meddelanden klarar sig bra i framtiden.

 2. Ta en titt på dina filter. Yahoo Mail innehåller en funktion som hjälper dig att automatiskt sortera meddelanden så snart de kommer. Det är en bekväm funktion, men som skräppost är det möjligt att ett filter du ställer in kan ta emot e -postmeddelanden som du inte har för avsikt att göra. Innan du letar igenom alla dina mappar, kontrollera filtren i dina Yahoo Mail -inställningar. Om du gör det kan du identifiera och finjustera reglerna som du har satt upp om det finns några problem. Du kan också kontrollera dina filter för att se vilka mappar de använder för att begränsa din sökning.

 3. Leta efter en «Svar till» -adress. En funktion i Yahoo Mail låter dig ange en annan e -postadress för dina mottagare att svara på. Om du ställer in en, går deras svar inte till din Yahoo -inkorg, även om du skickade dem från det kontot. Kontrollera avsnittet Postlådor i dina inställningar för att se till att alla dina meddelanden går dit du vill att de ska. Om du har en aktiv svarsadress, kontrollera det kontot för de saknade e-postmeddelandena.

 4. Kontrollera din lista över blockerade adresser. Det är möjligt att en anledning till att du inte får e -postmeddelanden från en viss mottagare är att du har blockerat deras adress, vare sig det är avsiktligt eller inte. För att söka efter blockerade e -postmeddelanden, gå till avsnittet Säkerhet och sekretess i dina inställningar. Yahoo Mail ordnar blockerade e -postadresser alfabetiskt.

 5. Skicka ett mejl till dig själv. Även om du kan komma åt ditt Yahoo Mail -konto betyder det inte att tjänsten fungerar korrekt. Ett sätt att se om leveranssystemet fungerar är att skicka ett e -postmeddelande till ditt konto och se om det når inkorgen. Om något är fel med plattformen kan du få ett meddelande med en specifik felkod som du kan slå upp för att få en mer uppfattning om vad som händer.

 6. Logga ut och logga in igen. Om du använder Yahoo Mail -mobilappen på iPhone eller Yahoo -appen för Android kan du förlora anslutningen mellan den och ditt konto. Att logga ut och in igen kan hjälpa till att återupprätta länken. Även om du använder Yahoo på webben kan den här tekniken fortfarande vara användbar.

 7. Återställ din webbläsare. Det är möjligt att data och kakor som du samlat på dig när du surfar kan påverka hur webbplatser, inklusive Yahoo, beter sig. Försök bara stänga och starta om först, och om det fortfarande inte fungerar kan du enkelt återställa Chrome, återställa Internet Explorer eller återställa Safari.

 8. Prova en annan Yahoo Mail -plattform. Om du till exempel inte tar emot e -postmeddelanden på webbplatsen, försök komma åt det via telefonens dedikerade e -postklient eller den officiella Yahoo Mail -appen. Du kan också prova att använda en annan webbläsare.

 9. Se till att allt är aktuellt. Yahoo Mail uppdateras bakom kulisserna, så du behöver inte nödvändigtvis veta när en ny version är på gång. Vissa ändringar kan innebära att plattformen inte fungerar på den aktuella versionen av webbläsaren eller appen du har installerat, så du bör leta efter uppdateringar och se om det hjälper problemet.

 10. Kontakta Yahoo. Om ingen av dessa lösningar fungerar bör du kontakta Yahoo support så att en representant kan hjälpa dig genom ytterligare felsökningssteg.