Saltar al contenido

Så här fixar du en PS4 HDMI-port

1 de julio de 2021
GettyImages 1158875285 fdd18d13e4e64441ae37889a679d8b8f

Du kanske befinner dig att sitta ner till en ny PS4-titel bara för att inget ska visas på din HDTV-skärm. Om du upplever att ditt system inte visar någon grafik eller har problem med att ansluta till HDTV: n kan du ha problem med din HDMI-port. HDMI-porten är det som gör att din PS4 kan ansluta till din HDTV och ger dig bästa möjliga ljud och grafik. En snabb och enkel PS4 HDMI-portfix är i ordning. Prova dessa felsökningssteg för att få ditt spel tillbaka på den stora skärmen på nolltid.

Hur man känner igen ett PS4-HDMI-portproblem

Det finns ett antal sätt att berätta om du har problem med din PS4: s HDMI-port:

  • Grafiken på skärmen är förvrängd eller pixlad och ljudet är övertygande.
  • Känd som ”Blue Light of Death”, när du slår på konsolen, blinkar systemlampan blått under en längre tid innan den stängs av, vilket indikerar ett problem med den interna hårdvaran.
  • Om du ser ett meddelande “Ingen inmatning” på HDMI-kanalen är systemet anslutet till eller ser en svart skärm, vilket innebär att ingen videosignal tas emot.

Om du upplever något av dessa problem finns det en god chans att det är något fel med ditt systems HDMI-port.

Orsaker till PS4 HDMI-portproblem

Det kan finnas flera anledningar till varför du har problem med HDMI-porten med din PS4, inklusive:

  • HDMI-kabeln råkade av misstag ut med mycket kraft.
  • Smuts och damm har ackumulerats i porten och orsakat skador och fel vid videoöverföring.
  • Stiften på HDMI-kabeln sattes in med för mycket kraft och böjde stiften.
  • HDMI-chipet på PS4-moderkortet har blivit felaktigt.

Så här fixar du en HDMI-port på en PS4

Felsökning är en process. Försök med var och en av stegen nedan för att se om det löser problemet. Om det inte gör det, fortsätt till nästa steg.

  1. Inspektera din PS4 och HDTVs HDMI-portar: Själva HDMI-porten liknar en halv oktagon och ligger bredvid porten för strömkabeln på baksidan till höger om själva PS4. Ett av de vanligaste problemen är att HDMI-kabeln inte sitter helt i porten. Se till att kabeln ligger i linje med konsolens baksida. Om någon del av kontakten är synlig kanske din HDTV inte kan anslutas ordentligt. Medan du kan försöka lösa fysiska problem med din PS4, är det bäst att kontakta ett licensierat reparationsföretag eller kontakta PlayStation för att undvika att garantin ogiltigförklaras.

  2. Kontrollera din HDTV: Problemet kan ligga hos din HDTV snarare än själva PS4. Försök att ansluta ditt system till en annan HDMI-port, anslut ditt system till en annan HDTV eller prova en annan HDMI-kabel. Om allt annat misslyckas, se till att din HDTVs firmware har uppdaterats till den senaste versionen, eller försök att koppla ur den och anslut den igen.

  3. Starta i säkert läge och uppdatera systemprogramvaran: Precis som hur du kan starta om din dator i händelse av fel, kan du också ladda din PS4 i säkert läge för att räkna ut dina problem med HDMI-porten. Ditt första steg bör vara att uppdatera systemprogramvaran genom att följa anvisningarna, vilket kan lösa dina problem omedelbart. När säkert läge har startats kan du också återställa standardinställningarna för systemet, bygga om databasen och mer. Om du har internetproblem eller inte kan använda din HDTV kan du till och med ladda ner PS4-uppdateringen till en USB-enhet och manuellt uppdatera programvaran.